Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ovladače na Grafickou kartu

Martin93 (88)|30.12.2015 16:33
Zdravím,

tak jsem si konečně pořídil nové PC, bohužel mám problém s instalací ovladačů na grafickou kartu, jsem nemehlo a v těchto věcech se nevyznám, normálně jsem vložil instalační CD a dal instalovat ovladače, poté se PC restartovalo a teoreticky by mělo být vše v pořádku nainstalované. Mohu se zeptat, kde se dá zjistit, zda mám ovladače na grafickou kartu nainstalované a případně jaké? Když jdu do ovládacích panelů NVIDIA, píše mi to: "nainstalovaná ovladač - GeForce Windows 10 Driver" viz. přiložený soubor č,1. Pak mi to nabízí ještě nějaký Game Ready Driver, který jsem se pokusil nainstalovat, ale nešlo to, takže jsem restartoval PC a znovu nainstaloval ovladače z CD. Tak mi prosím řekněte, jestli mám tedy ovladače v pořádku nainstalované, nebo ne. V nastavení v položce aplikace a funkce mi to u všech ovladačů píše "nedostupné, ale když na to kliknu, nabídne mi to možnost odinstalovat, což znamená, že by měly být nainstalované. Viz. obrázek č.2

Jo a také mám problém s monitorem, již na předešlém PC jsem měl dole na dolní části monitoru světlý pruh, který mám i na novém PC s novým systémem, který jsem si dnes pořídil. Nevím, co to je, ale mám pocit, že ten pruh tam ještě před instalací ovladačů nebyl... Těžko říct, možná tam byl a jen jsem si ho nevšiml, také přiložím foto, abyste viděli, co myslím. Bohužel nemohu poslat foto jak to vypadá, protože při snímku obrazovky se tam ten pruh neukáže. Je možné, že je problém s monitorem?

Díky za rady!

PS: Také bych měl možná zmínit, že mi na novém PC nejdou vůbec přehrávat videa ve vysokém rozlišení na youtube, neuvěřitelně se sekají a občas mi to vyhodí hlášku, že je zastaralý Flash Player, ale nejde zaktualizovat ani instalovat. Tak nevím, mohla by tam být spojitost s tou grafikou? Jinak grafiku mám Asus GeForce GTX 970.
č.2..png č.1..png
Speda (154)|31.12.2015 13:29
Ahoj, koukni se do Správce počítače jestli nemáš u grafiky vykřičník. Mě zase nejde Automaticky nainstalovat ovladač pomoci Nvidia GeForce Experience. Stáhne se ovladač a hodí to chybu, tak že musím manuálně s čistou instalací.
r34ktor (7477)|2.1.2016 19:31
Pokud používáte Comodo, je potřeba pro úspěšnou instalaci ovladače nVidia odškrtnout volbu Auto-Sandbox > Povolit sledování původu souboru. Ale pak ji zase zapněte, protože její deaktivace pro změnu negativně ovlivňuje chod jiných programů.