Mám dotaz- Počet zařízení USB (v mém případě chci připojit cca 20+ dig. fotáků najednou k PC (je celkem jedno k čemu)) je omezen nejen fyzickým počtem portů USB na desce ale zároven nějakou kapacitou řadiče USB na desce, s kolika zařízeními může najednou komunikovat, správně? Tzn. V průměrnu by myslím mělo jít k PC připojit najednou cca okolo 10 USB zařízení (čistě pro datové účely, nechci nic napájet přes USB, jen datové přenosy pro kamery a jejich ovládání). Takže když má deska 10 USB konektorů a řadič "zvládne" 10 zapojených USB zařízení najednou, tak kdybych potřeboval více portů a kooupil si nějaké externí USB hubby a získal třeba 15 fyzických USB portů, tak je mi to pořád na nic, protože deska (deskový řadič USB portů) prostě nic nezvládne...
Pokud bych v tomto případě chtěl více portů, tak (jediná?) možnostz je koupit dodatečnou kartu do nějakého PCI slotu, která mi rozšíří počet USB portů NEJEN fyzicky, ale rovněž svým vlastním řadičem a potom by to PC zvládlo.
Je to správně?
A fungují takto všechny interní USB rozšiřující PCI karty do PC? Že mají vlastní řadič který "zvládne" přidat více usb zařízení připojitelných do PC? NEbo ty levnější karty poskytují fakt jen fyzické rozšíření portů USB ale řadič nemají žádný a limitem je stále deska?