Téma: PC pro hraní her v ceně 15 000 - 17 500 Kč
arguens
Zaměření pro
: hraní her
Platforma:
nerozhoduje
Operační systém:
bez OS
LCD monitor:
bez LCD
Poznámky a periferie:
Ocenil bych nazor na tuto sestavu.
http://www.czc.cz/bva95m4g6mjrk9jh3akkirkiec/seznam
plan je pouzit ji jako PC na hry pro ted a do budoucna. Nepotrebuji aby hry bezely na 1080p 60FPS, stacilo by stredni detaily, 720p (dle meho nazoru)
Salamanderna APU bych to fakt nestavel, grafiku v procesoru nevyuzijes
za 17k se da urcite postavit rozumnejsi sestava, osobne bych to udelal nejak takto http://www.czc.cz/2mn5pbun0mi4v9vp81kd5p33v6/seznam
Nebo pripadne aspon upravit tu puvodni sestavu pouzitim procesoru bez igp, coz je Athlon X4 860K
arguensMohu se zeptat proč zrovna tak drahá základní deska a nějakou úvahu, vysvětlení k tomu proč Skylake ne Broadwell, případně proč i3? Rád bych pochopil Vaše myšlenky na tento build :)
SalamanderDraha deska kvuli funkcim a dobre moznosti pretaktovani, Skylake taktez, protoze umoznuje pretaktovani.
i3 je spise z financnich duvodu, na i5 nejsou finance.
VitenutoTak i3 bez té spešl změny Biosu taktovat stejně nelze ne?
Popravdě, když chce levnou sestavu a dávat mu tam takovou desku mě připadá také blbost... - Chtěl bych někde vidět test těchto desek, jestli se vyplatí, třeba kvůli zvukovce, či taktování. Náhodou, neumožňuje taktování přes změnu násobiče i základní B150,H** desky?
---------- Doplněno v 16:15 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:11 ----------
A ještě bych dodal, podle mě bych bral sestavu buďto s i5, nebo připlatit 600 kč za chladič a předělat AMD sestavu na FX 8300 - ale to jen v případě, že bys využil více vláken (editování videa, či jiné 'ptákoviny' :D) a neřešil spotřebu.
U i3 bych se trošku bál, aby mi dříve nezačla haprovat než FX 8300. Sice FX 8300 bude ze začátku, především ve WoTku zpomalovat, ale jinde by jakž takž měla fungovat s tou GTX 960. Ještě trochu přetaktování na těch 4,3 - 4,6 GHz a může to být, nehledě na spotřebu, super komp.
arguensděkuji za odpovědi zatím. Chtěl jsem se zeptat k tomu přetaktování pokud je to vůbec možné u procesoru který není K serie, tedy unlocked. Pochopil jsem z benchmarků na které jsem narazil že nový skylake díky rychlejším pamětím se vyplatí, ale ohledně taktování mám jen malé pojetí.
VitenutoProcesor taktovat bez K normálně nelze. Lze taktovat jen na speciálních (=dražších) deskách a ta deska musí mít od výrobce 'neoficiální' bios, přes který můžeš deaktivovat nějaké PCU - sám tomu moc nerozumím.
Když už by se ti tedy podařilo to PCU zrušit, tak tu jsou stejně problémy, postnu ti je ze stránky konkurenčního webu (PCTuning).
Citace z PCTuningu:
{
Power Management je vypnutý – Procesor nesnižuje v klidu frekvenci ani napětí, neumí C-stavy, jede stále na plném napětí a frekvenci, kterou jste nastavili.
Monitoring teploty nefunguje, jelikož ji PCU nereportuje operačnímu systému
Nefungují výstupy na monitor, tudíž nelze použít iGPU!
PCU nezapne vyšší AVX2 registry – poloviční AVX2 výkon
Paměťový řadič jede v základním režimu, maximum pro takt pamětí je kolem 2600 MHz
Zatím funkční jen na Z170 deskách, které jsou dražší
}
A jestli se to postupem času zlepší? Pochybuji, jak již psali na PCTuningu. Výrobci základních desek by byli proti Intelu, jelikož kdyby to Intel umožnil, tak by znemožnil prodeje lepších (=dražších) procesorů, jelikož hodně lidí by si třeba koupilo levnější a nataktovali by ho na úroveň dražšího. Na druhou stranu těchto lidí, kteří umí taktovat je možná málo, ale zas kdo umí taktovat si má momentálně možnost koupit pouze drahou i5-****K, kdyby povolili u levnějších tak tento procesor má téměř, až na vysokou základní frekvenci, žádné výhody.