Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podivný problém s myší: misto kliku automaticky dvojklik?

fidorka (213)|29.1.2016 14:42
Mám hodně divny a pro někoho kdo to nezažil neuvěřitelně OTRAVNY (!) problem s myší. Velice často (každé já nevím 3tí až 5té kliknutí myší (normal single left click) my myš udělá dvojklik). Strašně to otravuje, nemuzu pomalu ani kopírovat text protože mi ho to vždycky odznačí... Tedka jsem na 10 pokusů označoval text abych ho mohl zkopírovat :roll: :roll: , neuvěřitelný.
Mám normal levnou nějakou myš drátovou, USB, laserovou/optickou. Windows mám 7. Současná instalace windows je stará tak 2,5 roku...

Zkoušel jsem i záložní myš co tu mám (taky levná drátová usb), dělá to samé (!?). Zkoušel jsem přepnout na jiný USB port a dělá to to samé...

Co to může být... pokud chci kliknotu fakt jen single a mít 100% že to udělá jen single click, tak musím fakt jen lehce a RYCHLE kliknout... pokud chci klikat normálně jak člověk, tak mám tak 25% jistotu že single jednoduchý klik BLBY pc rozezná jako dvojklik.

Co s tím? Je to nějaký virus? Nebo jsou obě myši špatné "stejným způsobem"? Nebo je prostě windows instalace už nějaká posr... a chce to zase reinstal...?
petrmet (50)|29.1.2016 17:01
Měl jsem před pár měsíci stejný problém, zkoušel jsem všelijak nastavit vlastnosti myši, odezvu, citlivost...Nic nepomáhalo. Pak jsem se dočetl, že je to klasický HW problém. Tak jsem koupil novou za 250 Kč a je klid.
fidorka (213)|29.1.2016 21:06
Hm.. jenže já mám právěže 2 myši které blbnou obě stejně... s jednou už byly problémy předtím ale "vzpamatovala" se (byly ale jiné problémy, prohodily se osy pohyby, když jsem jel myší dolů fyzicky, myš jela na obrzovce nahoru atd,)... ale popužívám je na stejném místě za stejuných podmínek takže je asi možné aby byli obě špatné stejným způsobem...?
petrmet (50)|29.1.2016 22:16
Když jsem hledal informace o tomto problému na internetu, tak jsem z toho pochopil, že je to běžný problém opotřebené myši. Možná se dá vyřešit rozebráním a vyčištěním případně přihnutím nějakého kontaktu, viděl jsem i nějaké návody na YouTube, ale usoudil jsem, že si radši koupím novou za 250 Kč než se s tím trápit s nejistým výsledkem. A od té doby mám po problému. Ale jestli chceš zkoušet, tak ti doporučuji od někoho půjčit nějakou, která spolehlivě funguje, než začneš přeinstalovávat systém.
john (877)|31.1.2016 18:34
[QUOTE=petrmet;578768]Hm.. jenže já mám právěže 2 myši které blbnou obě stejně... [/QUOTE]

vyfoukej ji od prachu a procisti spinac / kontaktol, isopropyl, lih /, pripadne prepajej kontakty spinace na tistaku...
vymen mikrospinac v mysi...
kup si novou mys