Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nekompatibilita ram s procesorem MS 6728, 865PE Neo2

Martin z KM (3)|21.8.2007 10:11
AHojte, prosím vás, mám desku 865PE Neo2 - P (MA-6728 ver.2) a při spuštění mi na D-Bracketu, signalizují 3 červené a 1 zelená nahoře vlevo. Na desce mám Celeron 2Ghz s fsb 400Mhz a ramky s 400Mhz. Nic nenaběhne a nevím co s tím dělat, v manuálu píšou Early Chipset Initialization. Dočetl jsem se, že mám moc rychlé ram a zkoušel jsem 333Mhz. Ani to nepomohlo. Musím si tedy vyměnit procesor za rychlejši, nebo ramky na frekvenci 266Mhz? Nevíte čím by to mohlo být? Mohl by být KO ten chipset? Děkuji moc
tequilla (1015)|21.8.2007 10:39
Ty ramky jsi tam pridaval ted nebo uz jedes dlouho? Co se zmenilo v konfiguraci PC? Problem 'Early chipset inicialization' bohuzel neidentifikuje presne zdroj problemu, muze se jednat o problem od studeneho spoje na desce pres spatne vsazene moduly RAM az po nedostatecne dimenzovany zdroj. Proste cokoliv jde pres chipset, tak muze problem zpusobovat.
1] Asi bych nejdrive zkusil odpojit z desky vse, co jde. Nechat jen napajeni desky (zkontrolovat, zda je dobre zasunute do konektoru) a cpu. Ostatni kabely dat pryc.
2] Zasunout jeden pametovy modul (pokud mozno slot profouknout stlacenym vzduchem, aby v nem nezustaly smitka prachu).
3] Pokud pri zapnuti bude problem pretrvavat, tak vyzkouset jiny pametovy modul a jiny slot. Pokud se nic nezmeni, tak to s deskou asi nebude vypadat moc dobre a bude problem s ni.
Pavel Boček (4169)|31.8.2007 01:16
[QUOTE=tequilla;45170]...[/QUOTE]

Vhodné by bylo ještě zkusit i jiné CPU a úplně jiné paměti, nemusí si rozumět toto

anebo pokud to nejde vše vyzkoušet jinde, pokud půjde v pořádku je zase problém v desce...