Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Zvláštní/specifický problém s PC (GPU/MainBoard/Zdroj?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    208

    Zvláštní/specifický problém s PC (obraz jde/nejde) (GPU/MainBoard/Zdroj?)
    Mám 5,5 roku starý PC, AMD 6 core 1055T (no overclock), 12 GB ram (asi DDR3 nevim), GTX 460 1 GB, nejaky mainboard :-) (GIGABYTE ), 1xSSD kingston 120 GB, 2 nejake plotnove disky (1 a 3 TB) Windows 7 profesional 64 bit. Az doted vse bezelo ok (i když pc poslední rok různě "blblo". Monitor mám sumsung T220 (myslim) 22 inches, taky 5,5 roku starý.

    Ale dneska windows nenajelo. Nejde nabootovat normálně, funguje jen nouzový režim (+s prací v síti). Když chci bootovat normálně z disku, tak v momentě kdy by se měla nahrát windows obrazovka (default loading) tak se vypne monitor, přepne se do standby režimu a já nic nevidím, kontrolka jen bliká, at to zapnu/vypnu jakkoliv i ze síte el. nikdy nejde nic vidět a upřímně ani disk subjektivně "nechroupá' tak jak chroupal předtím takže podle mě se ani windows nenahrají kompletně a zůstane to někde jakoby zamrzlé asi? Pomůže až restart nebo vypnutí. Bios atp. normálně vidím, problém je že už ta první obrazovka při spuštění PC ("DOS" výpis disku, CPU atd.) má grafické vady, takové zelené tečky a čárky celkem pravidelně (i když ne moc velké, viz obrazky) rozmístěné po obrazovce... Vypadá to na vadu grafické karty nebo monitoru. Windows jde spustit jen v nouzovém režimu a i tady jsou grafické vady, divné čáry a tečky (a nemyslím že to je díky snížové barevné hloubce 256 barev (?) v nouzovém režimu).

    Zkoušel jsem i bootovat z USB disku, kde mám nějakou instalaci Ubuntu (myslím) linuxu. Uvítací obrazovka je OK (kde si muzu vybrat jestli chci instalovat UBUNTU nebo jen spustit z USB disku), ale když chci jen spustit z USB disku, tak se objeví stejný problém jako předtím: Nic se neděje, obrazovka černá a pak se monitor vypne (kontrolka jen bliká, standby mod) a spustit nejde, nic neukazuje, až zase po restartu jen "bios" věci atp.

    Kde je problém? Nic jsem neměnil, ani nestahoval, antivir jsem měl legal kaspersky aktualizovaný. Podle mě to vypadá na vadu hardwaru a to bud monitoru
    (to pochybuju, protože nouzový režim windows monitor zvládne) nebo a to spíše grafické karty, případně ještě zdroje (?) (napájí i grafickou kartu takovýma těma dvěma dodatečnýma vývodama) nebo případně i chyba základní desky (už mi delší dobu blbnou USB porty nějak).

    Co s tím může být? Jak to mám zjistit? Doma mám už jen 10 let starý PC (athlon XP 1,8 GHz :-) ). Nemám ani notebook, nemuzu otestovat každou komponentu zvlást. Čím to může být, jak provést diagnostiku?

    Posilam i fotky z mobilu, focen muj monitor, ty ruzne čáry a čárky, zelené a fialové ale i černé jsou ta grafická chyba, dříve to nedělalo... Odešla mi GPU? Pokud jo, jakou novou byste navrhli aby byla vykonem minimalne na urovni GTX 460 1 GB, na desku GIGABYTE GA 770 TA UD3?
    http://s9.postimg.org/69k8em10f/Fotografie0112.jpg
    http://s8.postimg.org/ke1cvk4lh/Fotografie0118.jpg
    http://s8.postimg.org/rvakaru4l/Fotografie0119.jpg
    http://s8.postimg.org/k3tuc7pz9/Fotografie0122.jpg
    http://s12.postimg.org/5hauykiwt/Fotografie0123.jpg
    http://s12.postimg.org/5ax5vh9rx/Fotografie0124.jpg
    http://s12.postimg.org/d7hn3pl8d/Fotografie0125.jpg
    http://s12.postimg.org/koquixarh/Fotografie0126.jpg
    http://s12.postimg.org/tz2ymglh9/Fotografie0127.jpg
    http://s12.postimg.org/b811caqwt/Fotografie0128.jpg
    http://s12.postimg.org/3pmhheoxp/Fotografie0129.jpg
    http://s12.postimg.org/65oav970d/Fotografie0130.jpg

    Diky moc
    Naposledy upraveno uživatelem fidorka: 13-02-2016 v 15:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Grafická karta je vadná,jede v nouzovém režimu na vga ovladač. Doporučuji nějakou NVIDIA GeForce GTX 950 nebo starší řadu a levnější NVIDIA GeForce GTX 750 Ti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    208

    Diky za rady, jste si jisty ze je to fakt GPU (a ne neco jineho?) je nejaky testovaci program na PC ktery bych mohl na toto zkusit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Není co testovat GPU nejede. Pokud odinstaluješ v nouzovém režimu ovladače NVIDIA, pojede GPU i v normálním režimu.Stoprocentní jistota otestovat v jiném PC.Měl jsem v ruce Pc u kterého se do třiceti vteřin rozpadl obraz a na vině , byla vadná základní deska,ale to nejelo ani v nouzovém režimu. Tato vada je běžná záležitost GPU, hlavně u Noteboků, bezolovnatá pájka časem vyschne a přeruší se spoje k Grafickému čipu. Poslední záchrana je nahřát čip horkovzdušnou pistolí asi na 200 stupňů po dobu 10 minut, aby se cín spojil. Takto už jsem oživoval několik GPU, bráchvi noťas už 3x.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    208

    Ta oprava horkovzdušnou pistolí asi na 200 stupňů to dělají i v normal PC servisech? Kolik to tak stojí a je šance takto kartu oživit
    na jak dlouho)?

    Zatím jsem se díval a asi (pokud by to nešlo opravit v servisu) budu kupovat GTX 750Ti, pujde ale do mojí desky?
    Moje deska:
    https://www.alfa.cz/product.php?eid=000000000000000WIA

    A v popisech GTx 750 Ti často píší "PCIe x16 3.0", moje deska PCIe x16 má, ale to 3.0 a ne... co to je a je to kompatabilní?

    https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514007K0BXDXK39F2
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,282

    Take si muzes pujcit jinou gk, o ktere vis jiste, ze funguje a tim si potvrdis ci vyloucis
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Tvoje deska GA-770TA-UD3 (rev. 1.0) má PCI-E 2.0 x16 interface. Je to rychlost propustnosti dat a všechny nové grafické karty by měli být zpětně kompatibilní .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    208

    Díky moc za rady, i o kompatabilitě. Jiný počítač doma nemám, ten puvodní 10 let starý má AGP slotovou grafickou kartu, ten 5 let starý počítač už AGP slot nemá :-). Jinou GF kartu doma nemám... Ještě se jen zeptám:
    Jak kolega psal že by šla karta opravit horkovzdušnou pistolí, udělali by to v kterémkoliv servisu PC, jaká je pravděpodobnost že se tím karta spraví a kolik by to tak stálo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    702

    Citace Původně odesláno od fidorka Zobrazit příspěvek
    Jak kolega psal že by šla karta opravit horkovzdušnou pistolí, udělali by to v kterémkoliv servisu PC, jaká je pravděpodobnost že se tím karta spraví a kolik by to tak stálo?
    Ono to lze delat i doma v troube. Vysledek neni nikdy jisty, navic vzhledem k cenam, co servisy mivaji (treba 1000 Kc/hodina), tak to pozbyva smysl, pokud si to nemuzes udelat sam..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    208

    A pokud bych to zkoušel v troubě, tak to prostě šoupnu kartu tak jak je (jen vyfoukat prach) jak s vetráčky a kabely od nich a s pasivem prostě tak jak ji vytahnu z pc ji polozim na plech na kterym se normalne jiínak pece a soupnu to do trouby (plynové) a nastavím 200 stupnu Celsia a necham to tam (jak dlouho)...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Kokotina, pečení karet je sázka do loterie a moc veliký sraní......balení, rozebírání.

    A Reflow čipu horkovzduškou je to samý. Buď kartu nech opravit v servisu, a když bude vadný čip, buď se vymění nebo se udělá reball. Reflow servisy neprovádí.

    Jinak je to samozřejmě chyba karty a ve tvém případě bych jí vyhodil a koupil jinou. Můžeš jí zkusit upéct a pak prodat na aukru nějakýmu blbovi s tím, že funguje

    Najdi si to na youtube, reflow atd.........
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    208

    A pokud se oprava reballem v servisu nepovede, tak platím taky plnou cenu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tahle oprava je dražší než cena karty, vůbec to neřeš. Jestli si chceš pohrát, zkus tu troubu (návody najdeš na netu), ale stejně to nevydrží dlouho, i když se oprava povede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    208

    Tak to vypadá že si nechám udělat od jednoho technika reball za 1500 kč (nová karta by mě stála cca 3200 kč)... žádný reflow and přímo reball, napřed udělá diagnostiku jestli by reball vubec pomohl a potom ho případně udělá...

    Dívám se i na netu samozřejmě ale i tak, jaké máte vy zkušenosti s reballem (NE reflow), jak dlouho vydrží?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    702

    Citace Původně odesláno od fidorka Zobrazit příspěvek
    Tak to vypadá že si nechám udělat od jednoho technika reball za 1500 kč (nová karta by mě stála cca 3200 kč)... žádný reflow and přímo reball, napřed udělá diagnostiku jestli by reball vubec pomohl a potom ho případně udělá...

    Dívám se i na netu samozřejmě ale i tak, jaké máte vy zkušenosti s reballem (NE reflow), jak dlouho vydrží?
    Jen tak orientacne, uvedomujes si, ze planujes za opravu zaplatit vic, nez jakou ma karta hodnotu? Na auktru jsou dve funkcni pod 1500. Nebo za 2200,- GTX570, ktera je vykonnejsi o 50 %.. tak bych nad tim popremyslel..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zvláštní problém s připojením na internet
    Od Nemexis v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-09-2013, 15:20
  2. Problém s přihlašováním + zvláštní chování PC
    Od Jandaskunk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 13:22
  3. Specificky zapis wildkarty
    Od bright v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-06-2008, 10:37
  4. zvláštní problém…
    Od Hammy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-12-2007, 22:19
  5. zvláštní problém se zvukem
    Od Leroj v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 17:26