Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Základní deska GIGABYTE X99-Gaming 5P

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    78

    Upgrade základní desky

    Hlavní využití: Games, virtualne stroje, testovanie funkcionalit rdp na vyrtualkach, obas spravocanie videa a foto..

    HW konfigurace:

    • Základní deska: GIGABYTE X99-Gaming 5P
    • Procesor: Intel Core i7-5820K
    • RAM: Kingston 32GB DDR4 2400MHz HyperX Fury
    • Grafická karta: His ICQ2 280X
    • SSD nebo HDD: Samsung 256 GB
    • Zvuková karta: X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series
    • Napájecí zdroj: Fractal Design NewtonR3
    • PC skříň: Lian Li Tyr PC-X1000


    Celková cena všech komponent: 26016

    Doplňující komentář:
    Naviac chladic NOCTUA NH-D15
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele GIGABYTE
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    155

    děkujeme
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele GIGABYTE
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    155

    Dobrý den, základní desku Vám odešleme tento čtvrtek 28.4. přepravní službou dpd.com. V pátek by jste ji měl mít doma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    78

    Doska dosla 3.5.2016
    Hned sa o nu pobili moji pomocnici
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03507.JPG 
Zobrazení: 99 
Velikost: 157.3 KB 
ID: 31366
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    78

    Pripravil som si veci, ktore som mal hned po ruke.
    Bohuzial nastal problem s chladicom CPU. Obchodnik mi zaslal asi super skladovy kus, naviac nesedel s tym, co som ziadal, takze som bol nuteny reklamovat, hlavne ziadat kompenzaciu za to, ze mi bol odoslany, zjavne reklamovany Noktua NH-D14,no nakoniec sme sa dohodli a ziskal som ho podstatne lacnejsie.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03503.JPG 
Zobrazení: 94 
Velikost: 494.8 KB 
ID: 31367
    Ako prve som osadil dosku na zadny plech bedne, potom som vlozil CPU.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03514.JPG 
Zobrazení: 100 
Velikost: 292.7 KB 
ID: 31368
    Nasledne som vlozil RAM , hned som zacal nadavat na to, ze som dosku osadil na ten plech, nakolko to tam islo riadne tazko. Doska sa prehybala, nastasie to ustala v pohode. Nasledovalo osadenie spony chladica.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03516.JPG 
Zobrazení: 99 
Velikost: 294.3 KB 
ID: 31369
    Potom osadit chladic a sup s nou do bedne.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03521.JPG 
Zobrazení: 103 
Velikost: 214.0 KB 
ID: 31371
    Tu sa pripomenuly ine povinnosti, nakolko uz bol vecer.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03520.JPG 
Zobrazení: 126 
Velikost: 152.9 KB 
ID: 31370
    Po uspesnom "zvladnuti" uspania dcerky som sa zacal trapit a hromzit nad kablami front pannelu zvukovej karty. nakoniec sa mi to podarilo. Vyslo to natesno.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03524.JPG 
Zobrazení: 127 
Velikost: 259.8 KB 
ID: 31372
    Foto po osadeni VGA
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03528.JPG 
Zobrazení: 102 
Velikost: 1.84 MB 
ID: 31373
    Pohlad na zadnu stranu, bola tu snaha o kable managment
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03530.JPG 
Zobrazení: 135 
Velikost: 201.5 KB 
ID: 31374
    Nakoniec pohlad do zapnutej bedne.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03536.JPG 
Zobrazení: 95 
Velikost: 300.9 KB 
ID: 31375Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03537.JPG 
Zobrazení: 94 
Velikost: 215.3 KB 
ID: 31376
    Bohuzial PC je casto zapnuty aj ked ja niesom doma, takze nemozem zvolit priehladnu bocnicu, co je skoda.
    Moje dve priserky by rychlo zistili, ze tam nieco svieti a je to pekne.
    Finalny vysledok
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03538.jpg 
Zobrazení: 74 
Velikost: 215.4 KB 
ID: 31377
    Co som nakoniec menil.
    Doska, CPU, RAM, Chladic.
    Asi najviac ma mrzi, ze som bol nuteny viest stabilizacnu vetvu na CPU po doske. Nastastie nezasahuje velmi do priestoru + ju drzi na mieste VGA aj zvukovka.
    Neviem, ci nadavat na vsetkych vyrobcov bedni, alebo na vyrobcu zdroja, nakolko kabel je natesno, predlzenie som nechcel davat, z pohladu stability je to jeden prepoj naviac.
    Kde su tie casy, ked sa zdroj este montoval nad CPU a pomahal pri vyfukovani tepleho vzduchu z bedne.
    Na moje prve prekvapenie, Ventilatory, ktore boli pripojene do dosky oznacene SYS_FAN1 a SYS_FAN3 nenabehli. Roztocili sa az po ulozeni nadstaveni v BIOS-e a restarte PC. System uchytenie RAM tiez nepovazujem za najlepsi, vo vsetkych 4 pripadoch som osadzal RAM na 2x.
    V dalsom prispevku este pridam foto, ktore som sem neumiestnil.
    Tak ako sa vam pozdava moj update?
    Povodna zostava:
    CPU: Intel® Core™ i7-875K
    Doska: GA-P55-UD5 (rev. 1.0)
    RAM: 16GB Kingston Gray 1600MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    78

    Galeria
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03506.JPG 
Zobrazení: 70 
Velikost: 202.4 KB 
ID: 31378Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03515.JPG 
Zobrazení: 88 
Velikost: 322.2 KB 
ID: 31379Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03517.JPG 
Zobrazení: 90 
Velikost: 262.8 KB 
ID: 31380Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03518.JPG 
Zobrazení: 71 
Velikost: 378.1 KB 
ID: 31381Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03523.JPG 
Zobrazení: 67 
Velikost: 343.2 KB 
ID: 31382Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03525.JPG 
Zobrazení: 93 
Velikost: 311.8 KB 
ID: 31383Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03527.JPG 
Zobrazení: 93 
Velikost: 316.4 KB 
ID: 31384Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC03529.JPG 
Zobrazení: 86 
Velikost: 156.5 KB 
ID: 31385
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    5

    no tak blbě přidělávat větrák na chladič Noctue jsem ještě neviděl. Kisny Lian-Li jsou obvykle dost povedené a napájení se dá vést zadem. Jen se občas musí přemýšlet a před definitivnim přiděláním bordu poprotahovat co třeba.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    78

    Ak myslis viest napajanie CPU pod doskou tak to mi nevyslo Medzi mobo a hornym plechom je iba 4 mm, zatial co kabel potrebuje aspon 8 az 10 mm.
    Prave v tom bol problem, ze nebola 1 spona, neviem, ci sa da dobjednat, ale riesil som to takto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    5

    No taky jsem shodou okolností řešil podobný problém, kdy šikula sponu zlomil a oprava byla potřeba ihned. To se dá ta horní, která solidně drží větrák. Do spodních děr větráku se dají ty gumový capliky tak, aby se záklanou opíraly o tělo chladiče a tlumily vibrace (když už jsi tam nedal ty tlumící pásky, co Noctua k chladičům dodává). A pak se vezme dratev, nebo sedlářská nit, vzadu se normálně přiváže za díru větráku, vede se výřezem pro sponu a vpředu se chytne na větrák přes perko z propisky třeba....
    Tuhle kisnu jsem tedy v ruce neměl, ale jak jsem na to koukal, tak kabel je dost dlouhej na to, aby šel výst zadem a pak třeba tím výřezem v mezistropě. Navíc kisna je už stejně podrbaná, tak bych se nebál ani menšího zásahu pilníkem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    78

    Tak momentalne potrebujem ten PC, skusim este nieco vymysliet, aby to nevizeralo tak udesne a bol ten ventilator blyzsie. Co sa tyka vedenia napajania CPU tak to nevyslo, skusal som, nezacvaknem konektor. chyba asi 5 - 8 mm. Dovodom je ta dolna vzpera + kolajnica do ktorej sa uchytava mobo. Musi sa to tam potom riadne zdeformovat, aby sa dala zatvorit bocnica, ale skusim este raz cez weekend na to hodit ocko, kazdopadne uz tam sroti VM na nom SQL server, kde mam divny problem s jednou transakciou, takze teraz mi ho treba. Musim dokazat, ze aj bez prisunu dat ta transakcia generuje hluposti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    78

    Tak som to upravil, nebol potrebny flexa tuning , ale bolo to peklo, vsetko von, zase naspet. Nakoniec ten kabel dociahol, problem bol s pripojenim (malo miesta na ruku), no nakoniec sa mi to podarilo. Rezerva cca 2 cm.
    Pripajam foto. Chladic som tiez upravil, sponu som nakoniec dal + druhu stranu som zapaskloval, teraz to drzi ako prikute .
    Zistil som zvlastnu vec, ktora sice neovplyvnuje funkcnost, ale kazi dojem. Ako mozno vidiet na foto, PS2 porty nekoresponduju s otvormi. Dokonca je vidiet Mobo, co si myslim pri tej cene by nemalo byt. Prisiel som na to nahodov, ked som si pripajal mechanicku klavesnicu, cez PS2 redukciu.
    Podarilo sa mi troska potlacit CPU na 3,9 GHz stabilne. Skusim sa este pohrat s RAM, chcem zistit ich limit.
    FOTO
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: PC1.jpg 
Zobrazení: 88 
Velikost: 551.1 KB 
ID: 31406
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: PC2.jpg 
Zobrazení: 61 
Velikost: 428.9 KB 
ID: 31407
    Ako vidno na foto problem nepresneho osadenia sa tyka len PS2 konektorov.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pc3.jpg 
Zobrazení: 84 
Velikost: 388.4 KB 
ID: 31408
    Este v zapnutom stave
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pc5.jpg 
Zobrazení: 61 
Velikost: 706.0 KB 
ID: 31409
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    5

    Lepší podle mě ti nesedí pořádně MB - je vidět, že neustřeluje jen na PS2 ale i jinde - i díry na jacky, USB atd. Ale na tom kraji s PS2 je to markantní. Třeba není dotaženej nějakej sloupek.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele GIGABYTE
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    155

    Věřím, že s tak šikovnými pomocníky to šlo samo. Jednoznačně si zaslouží odměnu.
    V průběhu dnešního dne pošleme přepravní službou DPD miniPC Brix. Číslo zásilky atd. vykomunikujeme přes redakci SH.
    Děkuji, přeji mnoho spokojenosti nejen s produkty GIGABYTE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    78

    Kontroloval som to 2x vsetky stlpiky su dotiahnute, takze nechapem, ze preco to tak odstava. Inak pri predchadzajucej doske to bolo OK, takze neviem. Mozem skusit to este zmerat. Dakujem za odmenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Základní deska GIGABYTE Z170X-Gaming 5
    Od KATSUMOTO v sekci Počítač si postavím sám: hlavní je základ
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-03-2016, 02:10
  2. Základní deska GIGABYTE Z170X-Gaming 7
    Od Ascorti v sekci Počítač si postavím sám: hlavní je základ
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-03-2016, 02:04
  3. Základní deska GIGABYTE Z170MX-Gaming 5
    Od shylock v sekci Počítač si postavím sám: hlavní je základ
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-03-2016, 01:45
  4. Základní deska GIGABYTE Z170X-Gaming 5
    Od MrLama v sekci Počítač si postavím sám: hlavní je základ
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-03-2016, 01:39
  5. Základní deska GIGABYTE X99-Gaming 5P
    Od sorosk v sekci Počítač si postavím sám: hlavní je základ
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-03-2016, 01:29