Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: sestava

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Zajimaly by mne vase nazory jak slozit sestavu pro tento ucel: Jedna se maly pocitac v nonstop provozu urceny primarne pro sdileni dat v siti (min 500GB) a nonstop provoz pro stahovani z netu (ftp,dc++,torrent ...), hozeny do kumbalku, kde je router&kabelovy modem apod. Pozadavky jsou nejlepe pasivni chlazeni => minimalni hlucnost, minimalni spotreba. Uvazoval jsem stavet na VIA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Kolik do toho chcete vrazit?

    Takže grafika úplně obyčejná?

    Viděl bych to takto:

    Deska: M2R32-MVP
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...2008M0971K7BU8

    sípíú: 5200+ EE
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...200830971RWE94

    Chladič: třeba tento Freezer:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...2007N0CD0008MV

    RAMky: 2x1GB GeIL
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36801

    Grafika:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BVDY9
    nebo:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BVEK7

    HDD: 2x500GB Třeba Samsung - jsou tiché nebo Hitachi

    Zdroj: Nějaký stačí 400W třeba Fortron? Aktivní PFC:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V41NKC5D

    Case: podle vkusu.

    Mechanika: je to jedno

    Představuje te si něco takového?
    Někdo by ještě tady mohl postavit nějaký Intel
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 22-08-2007 v 11:14
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    ta grafika je blbost, 100% neco integrovanyho...

    na intelu bych vsadil na nejaky celeron architektury CORE - 35W TDP a cena hodne nizka (tusim ze 1100,-)

    k tomu neco s GMA (intel 945G nebo 965G), 512MB RAM, slusne zdroj a nejaky UPSko

    ale rozhodujici je cena, bud na necem pridat nebo nekde ubrat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    na stahovatko bych urcite nedaval 2*1GB RAM ani 5200+, ale presne neco takovyho jak pise mech.

    Neco takoveho, jenom bych dal 2*500 GB disku a pokud neni treba, tak vyhodil vypalovacku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jasně hoši, když jsem se díval na nějaké X2 3800+ / 4200+ apod. tak 5200+ není cenově moc odlišně proto jsem tam flagal toto.

    Jinak máte pravdu v tom, že jsem navrhoval až moc výkonnou sestavu...

    Dík za opravu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    na stahovatko bych urcite nedaval 2*1GB RAM ani 5200+, ale presne neco takovyho jak pise mech.

    Neco takoveho, jenom bych dal 2*500 GB disku a pokud neni treba, tak vyhodil vypalovacku.
    No snad by som voli este AMD Athlon64X2 3800+ s 35W a nato nejaku dosku s AMD 690G/GeForce 6100 od MSI/ASUS/Gigabyte..... pameti, uplne postaci aj 512, mozno koli integrovanej druhu 512 alebo rovno jednu 1 GB... inak ostatok moze byt, popripade ako uz bolo pisane, nejakeho Semprona Celerona, zo spotrebou par Watou....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele aldafallout
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    196

    Něco jako mám já teď.
    Intel celeron 3,3 Ghz
    Gigabyte S3 945...int. graf. karta
    2x1 GB RAM
    TT Sonic...pasivní chlazení na procesoru
    TT Mambo skříň
    Disk Hitachi. nebo Samsung
    Mám tam ještě semipasiv zdroj
    Ten počítač není téměř vůbec slyšet a je naprosto stabilní. Nechávám ho zapnutej nonstop. Dřív to byl HTPC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Sáhl bych po Celeronu s jádrem Cedar Mill se sníženou TDP s dobrým chladičem (třeba Actic s pipes) , k tomu slušný Intel chipset s integrovanou zvukárnou a grafárnou a podporou elementárních RAIDů, integrované dva gigové Eth. adaptéry (či 1+1 přikoupit), velmi dobrý zdroj (asi Fotron nebo spíše Enermax, Seasonic), disky satové (II) nebo rovnou SASové, ale to by mohl být problém, rozhodně to stojí za uvážení.

    Co se týče spolehlivosti v chodu jsou nejlepší průmyslové počítače, bohužel v takových případech bývá problém hlavně v kapacitě disků, jinak bývají kompletně pasivně chlazené a mnohé typy i prachotěsné, což se hodí - bohužel to asi nebude nejlepší volba pro tebe.

    Budeš-li je dávat do klasické skříně, vol ji spíše prostornější pro lepší cirkulaci vzduchu, chlazení promysli až po zjištění prašnosti prostředí - nafrkat si tam kopu větráků není nejlepší, pasivní chladiče na disky by měly vyřešit většinu problémů.
    Naposledy upraveno uživatelem Jezevec: 23-08-2007 v 11:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ta grafika je blbost, 100% neco integrovanyho...

    na intelu bych vsadil na nejaky celeron architektury CORE - 35W TDP a cena hodne nizka (tusim ze 1100,-)

    k tomu neco s GMA (intel 945G nebo 965G), 512MB RAM, slusne zdroj a nejaky UPSko

    ale rozhodujici je cena, bud na necem pridat nebo nekde ubrat..
    Presne tak, stavet se bude na 965G od gigabyte, celeron 420 (35W), Zeppelin 512MB 800MHz, disky 2x500GB nejspis vyzkousim ty spinpointy, sprava/ovladani vnc, UPS APC Back-UPS CS 500 I. Mno akorat by se sikla rada cim to pasivne chladit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    pokud si sezenes desku, ktera umi podvoltovat procesor, tak by mel byt dostatecny snad i box chladic, AC freezer 64 by ho mel bez problemu zvladnout - hodne dulezita je ale dobre vetrana skrin, protoze kdyz ti teply vzduch zustane ve skrini tak ti nepomuze ani 15 heatpipe a 3 kila medenych zeber

    ty gigabyte by imho mely byt schopne procak podvoltovat, nebo aspon jejich sestricky s P965 to umi dokonale, ale radsi bych to overil dotazem na nekoho kdo ji ma/zkouknout recenze
    co udela podvoltovani s procakem a jak se to da chladit se muzes presvecit zde - testoval jsem pentium dual core (to samy co ten celeron akorat ze nema vyple jedno jadro)
    ve tretim postu se muzes podivat kam az jsem se dostal pasivne (a to ma E21X0 teoreticky dvojnasobnou spotrebu!). nutno ale opdotknout ze v hodne dobre vetrane skrini
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. pc sestava do 8 tis.
    Od Solaris1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 07-01-2010, 14:21
  2. HW sestava
    Od adamiskos v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-12-2009, 16:26
  3. sestava do 20.000,-
    Od kom72 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-05-2008, 16:59
  4. PC sestava za 21 680,-
    Od Bnds0 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 21-11-2007, 17:47