totálni zastavení chodu počítače
Dobrý den,
mám počítač, který je kancelářského typu, cca 2 roky starý.
Počítač mi kompletně zamrzne při náhodných činostech.
Povětšinou stačí při práci zapnout na internetu nějaké multimédia př. internetové rádio, youtobe.com nebo jiné multimédia.
Základní deska vypadá v pořádku, na procesoru je měsíc stará stříbrná pasta z podezření jeho přehřívání, vyměněný HDD(který dříve házel modrou smrt).
Je zde možnost, že by tyto zamrznutí způsobovali multimédia přes zvuk či grafiku?
Děkuji velice za pomoc.
mám počítač, který je kancelářského typu, cca 2 roky starý.
Počítač mi kompletně zamrzne při náhodných činostech.
Povětšinou stačí při práci zapnout na internetu nějaké multimédia př. internetové rádio, youtobe.com nebo jiné multimédia.
Základní deska vypadá v pořádku, na procesoru je měsíc stará stříbrná pasta z podezření jeho přehřívání, vyměněný HDD(který dříve házel modrou smrt).
Je zde možnost, že by tyto zamrznutí způsobovali multimédia přes zvuk či grafiku?
Děkuji velice za pomoc.
Ze ty pises pro bulvarni casopisy :D ? Takovy bombasticky titulek ...
Po zamrznuti restartuj a mrkni do bios na teploty. Kdyz to nic nerekne tak stahni hwmonitor z cpuid a sleduj chvili teploty za chodu. Dale otestuj RAM. Pak muzes zkusit OCCT a vyzkouset zatizeni CPU. Take muzes zkusit jiny zdroj a jinou grafiku. Proste selektovat ... I spatny drivery na zvuk by to mohli delat, ale to se mi za dosavadni zivot stalo jen jednou u starsi desky pod W7 ...
Po zamrznuti restartuj a mrkni do bios na teploty. Kdyz to nic nerekne tak stahni hwmonitor z cpuid a sleduj chvili teploty za chodu. Dale otestuj RAM. Pak muzes zkusit OCCT a vyzkouset zatizeni CPU. Take muzes zkusit jiny zdroj a jinou grafiku. Proste selektovat ... I spatny drivery na zvuk by to mohli delat, ale to se mi za dosavadni zivot stalo jen jednou u starsi desky pod W7 ...
zdroj je puvodni?,kupovany se sestavou? os je jaky? jak stara je instalace?[xp/w7] antivirus mas nejaky?
Zdroj je původní, je to pracovní počítač, takže je to starší sestava asi 2 roky..
OS je nedávno měněný na Win10, avšak problémy byly i na předchozích Win7.
Antivir Eset smart security.
Testoval jsem CPU, RAM, grafiku, sledoval jsem teploty, HDD mě čeká a musím se ještě podívat na zvuk.
OS je nedávno měněný na Win10, avšak problémy byly i na předchozích Win7.
Antivir Eset smart security.
Testoval jsem CPU, RAM, grafiku, sledoval jsem teploty, HDD mě čeká a musím se ještě podívat na zvuk.
jaka je znacka toho zdroje? multimedial nebo kancl pc k tomu je fajn volba nejaky seasonic napriklad..
Zvuk jsem vyzkoušel.. i přes to že jsem jej zakázal ve správci zařízení se počítač seknul.
Zdroj je Seasonic ss-500et - f3.
Nevím si už rady.
Zdroj je Seasonic ss-500et - f3.
Nevím si už rady.
nějaký nekontabilní ovladač, zkus stáhnout nové ovladače základní desky.grafiky a zvukové karty, mohla by to dělat i myš.
Popiš jakým způsobem jsi to testoval - CPU, RAM, GPU, HDD. Jaká je celková konfigurace? Verze BIOSu?
Stahnout Goldmemory, vypalit na CD, nabootovat a nechat jet QUICk test aspon 4 hodiny. Jeste mas PRO, je lepsi dat test na NORMAL. Nicmene Quick postaci. Pameti by mely byt nastavene spravne, dle jejich stitku. Jako treba 800Mhz 5-5-5-15 1.8V Nesmi byt zadna chyba
Pak otestuj HDD. Sosni HDTune, zkontroluj SMART, pripadne sem hod vypis a nasledne proved kontrolu povrchu disku v zalozce HEALTH ( Qouci nesmi byt zaskrtnuty )
Testovat grafarnu atd je vhodne az po splneni techto testu.
Je PC taktovana? Je spravne nastaveny BIOS pro CPU, tedy voltaz, delicka, spravne nastavene pameti?
Specifikuj sestavu.
Pak otestuj HDD. Sosni HDTune, zkontroluj SMART, pripadne sem hod vypis a nasledne proved kontrolu povrchu disku v zalozce HEALTH ( Qouci nesmi byt zaskrtnuty )
Testovat grafarnu atd je vhodne az po splneni techto testu.
Je PC taktovana? Je spravne nastaveny BIOS pro CPU, tedy voltaz, delicka, spravne nastavene pameti?
Specifikuj sestavu.