Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

totálni zastavení chodu počítače

finite (4)|25.2.2016 20:09
Dobrý den,
mám počítač, který je kancelářského typu, cca 2 roky starý.
Počítač mi kompletně zamrzne při náhodných činostech.
Povětšinou stačí při práci zapnout na internetu nějaké multimédia př. internetové rádio, youtobe.com nebo jiné multimédia.
Základní deska vypadá v pořádku, na procesoru je měsíc stará stříbrná pasta z podezření jeho přehřívání, vyměněný HDD(který dříve házel modrou smrt).
Je zde možnost, že by tyto zamrznutí způsobovali multimédia přes zvuk či grafiku?
Děkuji velice za pomoc.
Ventero (1280)|25.2.2016 20:23
Ze ty pises pro bulvarni casopisy :D ? Takovy bombasticky titulek ...

Po zamrznuti restartuj a mrkni do bios na teploty. Kdyz to nic nerekne tak stahni hwmonitor z cpuid a sleduj chvili teploty za chodu. Dale otestuj RAM. Pak muzes zkusit OCCT a vyzkouset zatizeni CPU. Take muzes zkusit jiny zdroj a jinou grafiku. Proste selektovat ... I spatny drivery na zvuk by to mohli delat, ale to se mi za dosavadni zivot stalo jen jednou u starsi desky pod W7 ...
finite (4)|26.2.2016 06:32
Nene, pouze profesní deformace. :D
Děkuji vše vyzkouším..
wolf007 (653)|26.2.2016 07:26
zdroj je puvodni?,kupovany se sestavou? os je jaky? jak stara je instalace?[xp/w7] antivirus mas nejaky?
finite (4)|26.2.2016 12:06
Zdroj je původní, je to pracovní počítač, takže je to starší sestava asi 2 roky..
OS je nedávno měněný na Win10, avšak problémy byly i na předchozích Win7.
Antivir Eset smart security.
Testoval jsem CPU, RAM, grafiku, sledoval jsem teploty, HDD mě čeká a musím se ještě podívat na zvuk.
wolf007 (653)|26.2.2016 20:40
jaka je znacka toho zdroje? multimedial nebo kancl pc k tomu je fajn volba nejaky seasonic napriklad..
finite (4)|14.3.2016 09:11
Zvuk jsem vyzkoušel.. i přes to že jsem jej zakázal ve správci zařízení se počítač seknul.
Zdroj je Seasonic ss-500et - f3.
Nevím si už rady.
Jech Josef (206)|14.3.2016 09:22
nějaký nekontabilní ovladač, zkus stáhnout nové ovladače základní desky.grafiky a zvukové karty, mohla by to dělat i myš.
johny__g (6387)|14.3.2016 15:25
Popiš jakým způsobem jsi to testoval - CPU, RAM, GPU, HDD. Jaká je celková konfigurace? Verze BIOSu?
Georginek (2957)|14.3.2016 19:45
Stahnout Goldmemory, vypalit na CD, nabootovat a nechat jet QUICk test aspon 4 hodiny. Jeste mas PRO, je lepsi dat test na NORMAL. Nicmene Quick postaci. Pameti by mely byt nastavene spravne, dle jejich stitku. Jako treba 800Mhz 5-5-5-15 1.8V Nesmi byt zadna chyba

Pak otestuj HDD. Sosni HDTune, zkontroluj SMART, pripadne sem hod vypis a nasledne proved kontrolu povrchu disku v zalozce HEALTH ( Qouci nesmi byt zaskrtnuty )

Testovat grafarnu atd je vhodne az po splneni techto testu.

Je PC taktovana? Je spravne nastaveny BIOS pro CPU, tedy voltaz, delicka, spravne nastavene pameti?

Specifikuj sestavu.