Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Pomoc s návrhem vodního chlazení

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Soldner
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    13

    Chtěl bych poprosit po radu s výběrem vhodných komponentů vodního chlazení pro moji sestavu.

    Skříň: Sharkoon Scorpio 2000
    Procesor: i5 2500K
    Záladovka: Asus Maximus V Formula
    Grafika: Asus Strix R9 390 DC3OC

    Představa je taková že ze začátku jen procesor a desku, později i grafiku, takže nadimenzovat tak aby ji to utáhlo, nebo rovnou i grafiku?
    S tím že deska má integrovaný vodní blok na napájecí kaskádě a v něm nejspíš napevno nástrčný fitinky na hadice o rozměru 3/8 inch ID bych asi u celý sestevy chtěl zůstat u nástrčných + nějaký svorky. Expansku nejspíš do 2x5.25 pozice a pumpu na ni. S cenou tak kolem 8000Kč, přípdaně trošku víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,536

    Dobrý den,

    můžete změřit kolik milimetrů prostoru máte nad základní deskou ? Ve specifikacích té case jsem našel, že lze nahoru uchytit 2x 120 mm nebo 2x 140 mm radiátor, ale už jsem nikde nenašel, jaké maximální tloušťka...

    Bez radiátoru a včetně grafiky takto http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...gwOjEwfA%3d%3d
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Soldner
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    13

    Děkuji za rychlou odpověď,
    nad deskou je cca 50mm pokud se nechá místo na kabely (viz foto), ale při pohledu z hora je poměrně málo místa mezi úchyty na 140mm ventilátory zhruba 10mm dopředu a 17mm nahoru (rozměry zakresleny ve fotkách), tudíž by mohl být problém s připojením 280mm radiátoru.
    Dále se mi nepodařilo zjistit jestli se fitinky na základní desce dají vyměnit, ale spíš ne, proto bych se spíš přikláněl k podobnějším fitinkám (nástrčným, bez převlečné matice) pro celý okruh i když mají horší vlastnosti a k nim nějaké vhodné svorky.
    Ohledně CPU bloku bych spíš šel do nějakého univerzálního, do budoucna uvazuji o možném návratu k AMD procesorům a AM4 se způsobem uchycení asi moc od ostatních AMx lišit nebude
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 4_detajl_bloku_s_fitinkou.JPG 
Zobrazení: 101 
Velikost: 3.07 MB 
ID: 31225   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3_rozmery_u_uchytu.JPG 
Zobrazení: 96 
Velikost: 2.26 MB 
ID: 31226   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2_prostor_nad_deskou.JPG 
Zobrazení: 86 
Velikost: 2.24 MB 
ID: 31227   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1_pohled_shora.JPG 
Zobrazení: 94 
Velikost: 3.19 MB 
ID: 31228  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,536

    No takže tenký radiátor se tam vejde...tudíž bych to udělal takto http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...ozfDQ5ODA6MTB8

    - ty dva kousky plechu vpředu bych vzal flexou, stejně tam na nic nejsou a pokud budou o centimetr zkrácené, tak to ničemu vadit nebude
    - vyměněný CPU blok za univerzálně kompatibilní
    - nástrčné fitinky fakt nechcete...je to zlo. jestli chcete tak si je kupte ale já Vám to do nabídky nedám. Na desku budete potřebovat dvě svorky http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg...b%2bclamp%2b15
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Soldner
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    13

    Díval jsem se po nějakých ventilátorech k radiátoru a docela se mi zalíbily 140mm od Alpenföhn a to http://www.alphacool.cz/produkt/Alpe...ml?arg1=010426, máte s nimi nějaké zkušenosti, nebo by jste mi doporučil jiné s PWM regulací?
    Jsou tyhle fitinky http://www.alphacool.cz/produkt/Srou...i_13-10mm.html dostupné i v černé barvě?
    Stále si ale nejsem jistý tou grafickou kartou, jak to vlastně je se zárukou pokud nahradím chladič, někde píšou že o ni přijdu jinde zase že ne, u té mé je na jednom šroubku nepopsaná kulatá bílá nálepka s červeným kroužkem.
    Naposledy upraveno uživatelem Soldner: 06-03-2016 v 22:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,536

    Wing Boost jsou dobré ventilátory, ale zrovna tenhle model bych na radiátor nedoporučil kvůli tomu, že nemá kompletní rámeček - vzduch pak zbytečně uniká kolem pryč, místo aby šel přes radiátor. Na radiátor jsou lepší ty ostatní modely http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=alpen%2b140

    Tyto fitinky v černé neprodáváme, měli jsme to, nebylo to kvalitní, loupalo se to atd., takže už je neprodáváme.

    O záruku na VGA u Asusu nepřijdete. Ta samolepka je tam jen pro interní potřeby Asusu. Jediní dva výrobci, u kterých vím, že přijdete o záruku, je MSI a Gainward.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Soldner
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    13

    Děkuji za rady, ve výsledku by to mohlo vypadat nějak takto http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...ozfDQ5ODA6MTB8. A jaká je tak životnost jednotlivých komponent?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,536

    Ano, takto by to mohlo být.

    Životnost...na tom se nemá co rozbít. Počítejte, že je potřeba jednou za dva roky vyměnit kapalinu, jednou za 5 let hadice. Jinak asi nic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Soldner
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    13

    Ještě bych měl dotaz jakým způsobem plnit okruh protože expanzka bude níž než radiátor. A tohle http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...ml?arg1=010600 teplotní čidlo by mělo s mou základní deskou teoreticky normálně fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,536

    Plnit okruh normálně....to že je radiátor výš než expanzka ničemu nevadí.

    Pokud máte na desce 2-Pin konektor pro teplotní senzor tak ano, bude to fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Soldner
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    13

    Jak jsem prohlížel různá hotová vodní chlazení tak se mi dost zalíbila kapalina Mayhems Aurora 2 Red http://www.alphacool.cz/produkt/Mayh...?arg1=01060502 jak je to s usazováním a zanášením okruhu těmi částicemi?
    A fitinky spíš některé z černých asi EK Water Blocks EK-ACF Fitting 13/10mm - Black ale přijdou mi poměrně krátké.
    Nakonec jsem se trošku zděsil když jsem narazil na vlákno http://www.svethardware.cz/forum/sho...hlinik-problem kde je problém s chladičem na základní desce kterou chci použít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,536

    Žádnou Mayhems kapalinu s tímto blokem na desku silně nedoporučuji. Nic jiného než Aqua Computer kapalinu bych tam nedal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Soldner
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    13

    Ještě by mě zajímalo jestli expanzka EK Water Blocks EK-BAY DCP 2.2 Reservoir + Pump CSQ - Acetal http://www.alphacool.cz/produkt/EK_W...ml?arg1=010604 jde sehnat s pumpu EK Water Blocks EK-DCP 4.0 PWM Pump http://www.alphacool.cz/produkt/EK_W..._PWM_Pump.html případně sehnat bez pumpy a tu k ní dodat.
    edit: teď sem si všiml že 4.0 je větší než 2.2 takže nejspíš ne
    Naposledy upraveno uživatelem Soldner: 14-03-2016 v 20:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,536

    Ano, 4.0 je větší než 2.2, takže jí tam nedáte Tudíž ani nedává smysl prodávat tu expanzku bez pumpy, protože nic jiného než 2.2 tam stejně nedáte...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Soldner
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    13

    Takže vše zapojeno a funguje super, jen 1l kapaliny bylo málo a expanzka je plná jen z poloviny.
    Dá se koupit i menší množství kapaliny než 1l?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomoc s návrhem vodního chlazení
    Od SJames130 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-10-2015, 17:33
  2. Pomoc s výběrem vodního chlazení
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-07-2015, 12:43
  3. Zapojení vodního chlazení
    Od jamie.thomas v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-05-2015, 16:29
  4. Potencial pasivniho vodniho chlazeni
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 14-08-2014, 09:45
  5. Navrh vodniho chlazeni
    Od Malda.st v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 10-06-2010, 22:38