dva ssd disky v jednom počítači
Ahoj potřeboval bych poradit, mám v počítači jeden ssd disk 128 gb, ale hnedka je obsazeno asi 40 gb a potřeboval bych ještě tak 60gb na GTA 5 a nechci ten disk celý zaplňovat kvůli životnosti. Takže bych si chtěl dokoupit ještě jeden ssd disk, máte stím zkušenosti mít dva ssd disky v jednom počítači, nemůžete to způsobovat nějaký potíže? jako jasně, že lepší by bylo upgradovat na vyšší kapacitu, ale nevím co bych dělal s tím diskem co tam mám.
Žádny problém v tom nehledej. Spíš jestli je nutné mít tu hru na SSD? Mechanický disk v PC je? Nemůže se hra dát na něj?
Zdravim, po mojich pataliach so zapojovanim druheho SSD disku si myslim ze dokazem pomoct. Zaklad je ze by tam problem byt nemal. Ale zalezi aky SSD ides kupovat a aku mas zakladnu dosku. Pre viac info co myslim kuk moj thread kde je popisany problem a aj vyriesenie.
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/82857-Rozdiel-medzi-dvoma-SSD-Krabica-a-len-telo
inac ak ti SSD a MB pasuje tak by to malo fungovat systemom ze pripojis SSD, zapnes PC, system ti ho rozpozna, naformatujes SSD, spravis si oddiel a fungujes. Robota na 5 minut.
johny__g: ja si myslim ze to nie je az taky blby napad nakolko GTA V ma uz aj tak neskutocne dlhy loading a SSD tomu len a len pomoze. Sam mam GTA V na SSD a oproti HDD tam je dost rozdiel.
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/82857-Rozdiel-medzi-dvoma-SSD-Krabica-a-len-telo
inac ak ti SSD a MB pasuje tak by to malo fungovat systemom ze pripojis SSD, zapnes PC, system ti ho rozpozna, naformatujes SSD, spravis si oddiel a fungujes. Robota na 5 minut.
johny__g: ja si myslim ze to nie je az taky blby napad nakolko GTA V ma uz aj tak neskutocne dlhy loading a SSD tomu len a len pomoze. Sam mam GTA V na SSD a oproti HDD tam je dost rozdiel.
Tak si myslím, že to je veliký rozdíl než klasicky HDD. Ale mě šlo o to, že GTA V je celkem náročná hra a taky ta instalace na HDD probíhala hodně dlouho. A teď tam mám zapojene SSD přes m.2, a mám tam ještě klasický 2000gb HDD, tak mě jde spíš o to, jestli to třeba nebude moc zatěžovat zdroj a tak, SSD sice není moc náročný, ale když poběží dvě SSD najednou tak, aby to třeba nesnižovalo životnost desky a ostatních dílů.