nove pc nestartuje...
Dobrý den, koupil jsem si pc, doma ho složil a vše fungovalo jak má. Ale ráno jsem si chtěl pc spustit, ale pc vůbec nereagoval. Rozsvítila se kontrolka, ale monitor nenaběhnul. Když jsem rozdělal skříň, zjistil jsem, že větráček u grafické karty se točí a u procesoru taky. Vůbec nevím čím by závada mohla být způsobena. Předem děkuji za případnou odpověď.
EDIT by mech13: upravil jsem trosku nazev tematu
EDIT by mech13: upravil jsem trosku nazev tematu
skusil bych vse prekontrolovat a vsim zaviklat jestli je vsechno spravne zasunute... pasta mezi CPU a chladicem je?
co to je za pocitac? (komponenty)
co to je za pocitac? (komponenty)
Vse uz jsem kontroloval, vyndal a znovu instaloval, ale porad se nic nedeje...brouzdal jsem forem a nasel par moznych variant, ze by grafika znicila zakladni desku, ale pc byl pouzivan jeden den, tak se mi to zda celkem divne. Pasta mezi chladicem a CPU neni, je to nove pc. Procesor Core2 Duo E4400, deska Gigabyte GA-P35, graficka karta ATI HD 2600XT, ram GEIL 2x1GB DDR 2
ty mas chladic naplacnuty na procesor primo kov na kov?:mistake nemas tam box chladic? ten na sobe ma uz z obchodu nanesenu takovou pastovitou hmotu...
pasta mezi chladicem a CPU byt MUSI!
pasta mezi chladicem a CPU byt MUSI!
Mňa by zaujímal CPU chladič, čo je to zač, prípadne nejde o box, čize chladič bol v balení s procesorom?
Neco podobnyho se kdysi stalo znamymu a abych to neprotahoval, vyresilo se to prehazenim molexu tak, aby HDD byl samostatne na jediny vetvi.... hrozna blbost ale muzes to zkusit, za to nic nedas.... ;)
Ikdyž tam tu pastu nemá, tak by se měl počítač nastartovat a po chvilce spadnout. Navíc se mi nezdá, že by C2D vydržel celý den s blbym chlazení.
Zkus ještě jednou zkontrolovat, jestli je dobře zasazená grafika, případně zkus zapojit monitor na druhý výstup (pokud ho grafika má).
BTW: Přes co máš zapojenej monitor teď? DVI, D-Sub?
Zkus ještě jednou zkontrolovat, jestli je dobře zasazená grafika, případně zkus zapojit monitor na druhý výstup (pokud ho grafika má).
BTW: Přes co máš zapojenej monitor teď? DVI, D-Sub?
jojo je tam chladic, ktery uz ma na sobe tu pastu...a chladic byl v baleni s procesorem, tam by se pasta uz davat nemela
grafika ma dva vystupy, oba DVI...zkousel jsem oba, ale monitor vubec nereaguje na to ze pc se spousti...
prohazet ramky: skusit jen jednu, jen druhou, skusit je ve vic slotech, smazat bios, a pak jen sehnat jinou grafiku, vyzkouset tu, a nakonec asi jen reklamace...
nebo jestli jeste nekdo z okoli ma desku kterea zvlada C2D tak vyzkouset i tu..
nebo jestli jeste nekdo z okoli ma desku kterea zvlada C2D tak vyzkouset i tu..
Co máš za zdroj? ;)
Co říká speaker?
jak svítí HDD led?
zkontroluj kabely, rovnoměrně rozděl napájení kompu, ať všechno zařízení nemáš na jedné větvi, resetni bios.
Pohraj si se zapojením RAMek...
Co říká speaker?
jak svítí HDD led?
zkontroluj kabely, rovnoměrně rozděl napájení kompu, ať všechno zařízení nemáš na jedné větvi, resetni bios.
Pohraj si se zapojením RAMek...
Tohle jsem uz jednou zazil... Bud neco "chciplo" nejacasteji deska nebo zdroj... Replugni to vsechno a vyzkousej jiny zdroj... Nebyla u vas bourka a nemel jsi PC pod proudem? ;-D
Díky za rady, vyzkouším a pak dám vědět...bouřka u nás nebyla, zdroj bude v pořádku, viděl bych to na tu základní desku
[quote=ShortyCZ;45719]zdroj bude v pořádku[/quote]
Pokud je to nějaký EC tak v pořádku určitě nebude.
Jaké značky je ten zdroj???
Pokud je to nějaký EC tak v pořádku určitě nebude.
Jaké značky je ten zdroj???
jeste vyzkousej provest reset BIOSu do vychoziho nastaveni, budto pomoci jumperu na desce (najdes v manualu k desce) nebo vytrhnutim baterky na nejakou dobu. Potom bych odpojil veskere UATA,SATA FDD kabely ze zakladni desky, nechal pouze jeden pametovy modul, odpojil napajeni z HDD FDD DVD a zapnul pocitac. Pokud najede, postupne bych pridaval a zapojoval komponenty a kontroloval, zda PC najede popripade pri cem se kousne. me osobne se tento problem stal kdyz sem OC procesor a pri jednom startu proste pocitac nenajel a pomohla zajimava kombinace odpojeni PATA DVD vypalovacky a reset biosu.
[QUOTE=LastELF;46237]...a pomohla zajimava kombinace odpojeni PATA DVD vypalovacky a reset biosu.[/QUOTE]
jn HW je občas zvláštní :)
pokud budeš mazat CMOS paměť taháním baterky tak nezapomeň odpojit/vypnout zdroj, to by se jinak paměť napájela a nic by se nestalo...
jn HW je občas zvláštní :)
pokud budeš mazat CMOS paměť taháním baterky tak nezapomeň odpojit/vypnout zdroj, to by se jinak paměť napájela a nic by se nestalo...
Jednou jsem řešil něco podobného, po celodenním blbnutím s počítačem jsem přišel na uvolněný kabel v monitoru (no já si tenkrát dal ale jmen)
Zkusil bych reset CMOS (jak už tu několikrát padlo) a odpojit vše co není potřeba - nechat jen CPU, GK, RAM zda se to nechytne, hlavně bych zkusil si někde půjčit jinou grafárnu nebo tu stávající vyzkoušet na jiném počítači. Pokud se chytneš a monitor začne "zobrazovat", tak postupně dodávej další HW (HDD, DVD/CD apod.)
Zkusil bych reset CMOS (jak už tu několikrát padlo) a odpojit vše co není potřeba - nechat jen CPU, GK, RAM zda se to nechytne, hlavně bych zkusil si někde půjčit jinou grafárnu nebo tu stávající vyzkoušet na jiném počítači. Pokud se chytneš a monitor začne "zobrazovat", tak postupně dodávej další HW (HDD, DVD/CD apod.)