Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nove pc nestartuje...

ShortyCZ (6)|24.8.2007 15:27
Dobrý den, koupil jsem si pc, doma ho složil a vše fungovalo jak má. Ale ráno jsem si chtěl pc spustit, ale pc vůbec nereagoval. Rozsvítila se kontrolka, ale monitor nenaběhnul. Když jsem rozdělal skříň, zjistil jsem, že větráček u grafické karty se točí a u procesoru taky. Vůbec nevím čím by závada mohla být způsobena. Předem děkuji za případnou odpověď.

EDIT by mech13: upravil jsem trosku nazev tematu
mech13 (5526)|24.8.2007 15:35
skusil bych vse prekontrolovat a vsim zaviklat jestli je vsechno spravne zasunute... pasta mezi CPU a chladicem je?

co to je za pocitac? (komponenty)
ShortyCZ (6)|24.8.2007 15:45
Vse uz jsem kontroloval, vyndal a znovu instaloval, ale porad se nic nedeje...brouzdal jsem forem a nasel par moznych variant, ze by grafika znicila zakladni desku, ale pc byl pouzivan jeden den, tak se mi to zda celkem divne. Pasta mezi chladicem a CPU neni, je to nove pc. Procesor Core2 Duo E4400, deska Gigabyte GA-P35, graficka karta ATI HD 2600XT, ram GEIL 2x1GB DDR 2
mech13 (5526)|24.8.2007 16:00
ty mas chladic naplacnuty na procesor primo kov na kov?:mistake nemas tam box chladic? ten na sobe ma uz z obchodu nanesenu takovou pastovitou hmotu...
pasta mezi chladicem a CPU byt MUSI!
ICEBOSS (3435)|24.8.2007 16:52
resetni bios a mezi CPU a chladic dej pastu!
eraser (0)|24.8.2007 16:56
Mňa by zaujímal CPU chladič, čo je to zač, prípadne nejde o box, čize chladič bol v balení s procesorom?
husky14 (4214)|24.8.2007 16:57
Neco podobnyho se kdysi stalo znamymu a abych to neprotahoval, vyresilo se to prehazenim molexu tak, aby HDD byl samostatne na jediny vetvi.... hrozna blbost ale muzes to zkusit, za to nic nedas.... ;)
Encore1106 (424)|24.8.2007 17:03
Ikdyž tam tu pastu nemá, tak by se měl počítač nastartovat a po chvilce spadnout. Navíc se mi nezdá, že by C2D vydržel celý den s blbym chlazení.
Zkus ještě jednou zkontrolovat, jestli je dobře zasazená grafika, případně zkus zapojit monitor na druhý výstup (pokud ho grafika má).
BTW: Přes co máš zapojenej monitor teď? DVI, D-Sub?
ShortyCZ (6)|25.8.2007 12:02
jojo je tam chladic, ktery uz ma na sobe tu pastu...a chladic byl v baleni s procesorem, tam by se pasta uz davat nemela
ShortyCZ (6)|25.8.2007 12:03
grafika ma dva vystupy, oba DVI...zkousel jsem oba, ale monitor vubec nereaguje na to ze pc se spousti...
mech13 (5526)|25.8.2007 12:17
prohazet ramky: skusit jen jednu, jen druhou, skusit je ve vic slotech, smazat bios, a pak jen sehnat jinou grafiku, vyzkouset tu, a nakonec asi jen reklamace...

nebo jestli jeste nekdo z okoli ma desku kterea zvlada C2D tak vyzkouset i tu..
tgfh (2985)|25.8.2007 15:54
Co máš za zdroj? ;)

Co říká speaker?
jak svítí HDD led?

zkontroluj kabely, rovnoměrně rozděl napájení kompu, ať všechno zařízení nemáš na jedné větvi, resetni bios.

Pohraj si se zapojením RAMek...
gopher1 (2)|25.8.2007 22:32
Tohle jsem uz jednou zazil... Bud neco "chciplo" nejacasteji deska nebo zdroj... Replugni to vsechno a vyzkousej jiny zdroj... Nebyla u vas bourka a nemel jsi PC pod proudem? ;-D
ShortyCZ (6)|26.8.2007 13:15
Díky za rady, vyzkouším a pak dám vědět...bouřka u nás nebyla, zdroj bude v pořádku, viděl bych to na tu základní desku
tgfh (2985)|26.8.2007 16:42
[quote=ShortyCZ;45719]zdroj bude v pořádku[/quote]
Pokud je to nějaký EC tak v pořádku určitě nebude.

Jaké značky je ten zdroj???
ShortyCZ (6)|27.8.2007 14:27
zdroj: Seasonic S12II-430, 430 W
LastELF (0)|30.8.2007 11:52
jeste vyzkousej provest reset BIOSu do vychoziho nastaveni, budto pomoci jumperu na desce (najdes v manualu k desce) nebo vytrhnutim baterky na nejakou dobu. Potom bych odpojil veskere UATA,SATA FDD kabely ze zakladni desky, nechal pouze jeden pametovy modul, odpojil napajeni z HDD FDD DVD a zapnul pocitac. Pokud najede, postupne bych pridaval a zapojoval komponenty a kontroloval, zda PC najede popripade pri cem se kousne. me osobne se tento problem stal kdyz sem OC procesor a pri jednom startu proste pocitac nenajel a pomohla zajimava kombinace odpojeni PATA DVD vypalovacky a reset biosu.
Pavel Boček (4169)|31.8.2007 01:12
[QUOTE=LastELF;46237]...a pomohla zajimava kombinace odpojeni PATA DVD vypalovacky a reset biosu.[/QUOTE]

jn HW je občas zvláštní :)

pokud budeš mazat CMOS paměť taháním baterky tak nezapomeň odpojit/vypnout zdroj, to by se jinak paměť napájela a nic by se nestalo...
Libor A. (53)|6.9.2007 19:00
Jednou jsem řešil něco podobného, po celodenním blbnutím s počítačem jsem přišel na uvolněný kabel v monitoru (no já si tenkrát dal ale jmen)

Zkusil bych reset CMOS (jak už tu několikrát padlo) a odpojit vše co není potřeba - nechat jen CPU, GK, RAM zda se to nechytne, hlavně bych zkusil si někde půjčit jinou grafárnu nebo tu stávající vyzkoušet na jiném počítači. Pokud se chytneš a monitor začne "zobrazovat", tak postupně dodávej další HW (HDD, DVD/CD apod.)