SpeedFan
Normální to moc není, ze součástek tohle přežijí maximálně některé stabilizátory napětí pro velké proudy. Chyba může být v tom, že speedfan nepodporuje základní desku nebo konkrétní teplotní čidlo. Já měl procesor i na -16C a taková zima v pokoji fakt nebyla :-)
SpeedFan špatně ukazuje, nebo máš špatné čislo (což se dost často stává).
Mrkni co ukazuje Everest
pokud je to stejne: bude špatné čidlo
pokud ne: tak SpeedFan odinstaluj :D
Mrkni co ukazuje Everest
pokud je to stejne: bude špatné čidlo
pokud ne: tak SpeedFan odinstaluj :D
S tím špatným měřením jsou spojené ještě tyto tipy:
Pustit "health status" nebo podobně v BIOSu a pak pokračovat bez uložení změn a resetu, třeba se něco změní ...
Jednou mi pomohlo pustit Tyan Hardware Control, který jako jediný ukazoval dobře, pak SpeedFan, cosi v něm uložit a od té doby funguje. Toto se týkalo desky Tyan Thunder LE-T a pravděpodobnost, že by někdo měl desku tohoto výrobce doma je tak 0.1% :-) Třeba je k desce nějaký tool co měří teplotu dobře a SpeedFan by se to mohl naučit, nevím kde přesně jsou v HW/SW naprogramovány vzorce pro výpočet teploty při konkrétním zapojení monitorovacího švába.
Pustit "health status" nebo podobně v BIOSu a pak pokračovat bez uložení změn a resetu, třeba se něco změní ...
Jednou mi pomohlo pustit Tyan Hardware Control, který jako jediný ukazoval dobře, pak SpeedFan, cosi v něm uložit a od té doby funguje. Toto se týkalo desky Tyan Thunder LE-T a pravděpodobnost, že by někdo měl desku tohoto výrobce doma je tak 0.1% :-) Třeba je k desce nějaký tool co měří teplotu dobře a SpeedFan by se to mohl naučit, nevím kde přesně jsou v HW/SW naprogramovány vzorce pro výpočet teploty při konkrétním zapojení monitorovacího švába.