Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podivné takty CPU

Gandarijelf (14)|16.4.2016 17:00
Dobrý den,čaute.
Mám problém,když se podívám na to jak počítá můj CPU mám ve správci úloh(CTRL+ALT+DEL) velice divné hodnoty ukazuje to že CPU taktuje na tu nejnižší frekvenci 800mzh a vytížení je skoro na 100% při obviklé práci i v liště start to má divnou barvu dříve se tam zobrazovala zelená barva.Když jsme stáhl programy na měření těchto hodnot tak některý ukazuje to stejné jako ve správci úloh a některý zase jiné hodnoty a ty se pohybují v normálu nato co dělám na PC.Mám na klávesnici display a také mě to měří "normální" hodnoty (vidím tam vytíženi RAM a CPU v %)Pak program OpenHardwareMonitor tam jsou hodnoty stejné tudíž v normalu na to co z PC dělám.

Moje PC:
CPU i7-4770K,
Deska ASUS Z87M-PLUS - Intel Z87 ,
RAM Crucial Ballistix Tactical 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL 8,
HDD 3x Seagate baracuda 1 Terra,1x SSD Kingstone HyperX 3K 120 Giga (System)
Zdroj EVGA SuperNOVA 650 G2 650W.
Grafická karta AMD Radeon R9 200 Series ,4 Giga pamět
Windows 10
Sestava je skoro 3 roky stará.

Přiložil jsem obrázek plochy.

Děkuji za veškeré názory a rady.
Takty CPU.jpg
Gandarijelf (14)|16.4.2016 19:19
Problém bude v nastavení biosu ...........

Tak jo zkoušel jsem udělat několik fotek biosu konkrétně nastavení CPU a fotku plochy po té co jsem zkoušel nastavovat ten bios.To co uvidíte je upravený původně tam bylo všechno na auto a úplně předtím než sem měnil zdroj a drbal se v tom kvůli vysokému taktu si už nepamatuji(nechtělo se to podtaktovávat-oprava minimální stav procesoru na 5% a pak OK).

Tady jsou uložená fota biosu,kdyby to nešlo zobrazit dejte vědět.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Děkuji
Rendl2 (501)|16.4.2016 19:34
Je to vidět, díky za vyřešení:).
Gandarijelf (14)|16.4.2016 20:08
Skvělí,ještě zkusím dát bios do původního nastavení,ale dál fakt už nevím.....strojní překlad manuálu biosu do CZ stojí za prd.

Bojím se to dát do servisu.Nevím jak se k tomu budou chovat a pak třeba za 5 minutovou práci si vezmou hodně pěnez.

Napadla mě taková blbost,jelikož jsem už dříve přemýšlel o změně desky za větší (mám microATX)a když koupím novou desku nemůže se toto nastavení přenést na novou desku jakýmkoliv způsobem v procesoru?
Rendl2 (501)|16.4.2016 20:18
Reset CMOS je logický, když nevíš co je to za položky. Můžeš mít i powermanagement windows ma minimu. V procesoru se nic nepřenese, ale je zbytečný dávat jinou desku. Tou to nebude. Micro ATX ničemu nevadí. Po resetu cmos v biosu nic nenastavuj a jdi do win.
Gandarijelf (14)|16.4.2016 20:42
Vyřešeno......dal jsem bios do původního nastavení a než se to restartovalo ,tak mě to ukázalo co všechno se vrací do původního nastavení a nestačil se divit co všechno jsem za tu dobu měnil......

PC počítá jak má.........

DĚKUJI ZA DISKUZI A ZA RADY.
Gandarijelf (14)|16.4.2016 20:53
Takty CPU po vrácení změn v biosu(sice rozdíl tam je ,ale už není tak šíleně veliký a v biosu se také změna projevila.)
Takty CPU 3.jpg
Rendl2 (501)|16.4.2016 22:17
Teď to nechápu, jakej rozdíl? Je to teda správně nebo něco nefunguje podle představ?