Téma: PC pro hraní her v ceně 27 500 - 30 000 Kč
Zaměření pro
: hraní her
Platforma: Intel
Operační systém: Windows 10
LCD monitor: větší než 24"
Ahoj, navrhl jsem si nasledujici sestavu ITX sestavu:
Intel Core i5-6600K
GIGABYTE Z170M-D3H - Intel Z170
CoolerMaster Hyper 212 EVO
Kingston HyperX Savage Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133
ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
Samsung SSD 850 EVO - 500GB,
Fractal Design Define Nano S
SEASONIC M12II-620 F3
Pozm k GPU: maximalne za 2 mesice se ma predstavit GeForce 1080 a 1070 takze ted asi neni moc vhodna doba na koupi 960, jeste to chce zvazit jestli pockat nebo koupit neco z druhy ruky.
Momentalne, chci hrat ve FullHD, ale tak za 2 roky pocitam s 4k. Takze tak za 2 a vice let bych koupil nove GPU okolo 10k Kc. Myslite, ze to procesor nebude brzdit? Pocitam s tim, ze bych procesor i pretaktoval (na tu 960 to asi nema moc cenu). Diky za rady.
Platforma: Intel
Operační systém: Windows 10
LCD monitor: větší než 24"
Ahoj, navrhl jsem si nasledujici sestavu ITX sestavu:
Intel Core i5-6600K
GIGABYTE Z170M-D3H - Intel Z170
CoolerMaster Hyper 212 EVO
Kingston HyperX Savage Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133
ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
Samsung SSD 850 EVO - 500GB,
Fractal Design Define Nano S
SEASONIC M12II-620 F3
Pozm k GPU: maximalne za 2 mesice se ma predstavit GeForce 1080 a 1070 takze ted asi neni moc vhodna doba na koupi 960, jeste to chce zvazit jestli pockat nebo koupit neco z druhy ruky.
Momentalne, chci hrat ve FullHD, ale tak za 2 roky pocitam s 4k. Takze tak za 2 a vice let bych koupil nove GPU okolo 10k Kc. Myslite, ze to procesor nebude brzdit? Pocitam s tim, ze bych procesor i pretaktoval (na tu 960 to asi nema moc cenu). Diky za rady.
Takhle je to dobré na FHD. Procesor utáhne i G-kartu na budoucí 4K.
Jeste bych se zeptal na to jestli nemam radsi koupit mikroATX skrin a desku (cenove by to asi vyslo stejne). Nebo to je jedno? GPU budu mit max. jedno a omezeni pameti na dva sloty mi nevadi.
A co zdroj nestacilo by neco okolo 500W?
Nemam vzit v podtaz RAM s vyssi frekvenci?
A co zdroj nestacilo by neco okolo 500W?
Nemam vzit v podtaz RAM s vyssi frekvenci?
Proč by nemělo cenu taktovat procesor? Rozhodně bych procesor přetaktoval a nečekal 2 roky až bude zastaralý. Proč nemít výkon z přetaktování už dnes?
Ano zdroj rozhodně stačí na GTX 960 i slabší. Otázkou je jaká karta tam bude do budoucna.
Odhadovaná spotřeba uvedené sestavy je cca 318 W, s rezervou 370 W.
Výkon PC s ohledem na vyšší frekvenci RAM nemá smysl řešit.
Ano zdroj rozhodně stačí na GTX 960 i slabší. Otázkou je jaká karta tam bude do budoucna.
Odhadovaná spotřeba uvedené sestavy je cca 318 W, s rezervou 370 W.
Výkon PC s ohledem na vyšší frekvenci RAM nemá smysl řešit.
Tahle deska je "Micro ATX Intel Motherboard", tak k tomu musíš mít case minimálně podporující Micro ATX nebo větší. Ten case co tu máš je asi jen mini ITX a tam by se pravděpodobně nevešla. Mini ITX deska už je podle mě moc malá na herní PC a potíže můžou bejt s místem na chladič v mini case. Vyber si jiný case na tuhle desku. Menší nebrat.
Na zdroji bys mohl něco ušetřit, jelikož budoucí grafiky snad nebudou tolik náročné jako dnešní.
Ram si můžeš vzít až do specifikace Support for DDR4 3466(O.C.) s XMP profilem. Ale efekt bude velkej pro peněženku a malej na výkonu:).
Na zdroji bys mohl něco ušetřit, jelikož budoucí grafiky snad nebudou tolik náročné jako dnešní.
Ram si můžeš vzít až do specifikace Support for DDR4 3466(O.C.) s XMP profilem. Ale efekt bude velkej pro peněženku a malej na výkonu:).
[QUOTE=Rendl2;580999]Tahle deska je "Micro ATX Intel Motherboard", tak k tomu musíš mít case minimálně podporující Micro ATX nebo větší. [/QUOTE]
Chyba se vloudila, motherboard mam vybranou: GIGABYTE Z170N-WIFI - Intel Z170.
Chladic by mel byt v pohode, videl jsem videa, kde do ni dali chladice: CoolerMaster Hyper 212 EVO nebo SilentiumPC Fortis 3 HE1425 MC, coz jsou celkem velke chladice.
Jakej zdroj okolo 500W byste mi doporucili?
Chyba se vloudila, motherboard mam vybranou: GIGABYTE Z170N-WIFI - Intel Z170.
Chladic by mel byt v pohode, videl jsem videa, kde do ni dali chladice: CoolerMaster Hyper 212 EVO nebo SilentiumPC Fortis 3 HE1425 MC, coz jsou celkem velke chladice.
Jakej zdroj okolo 500W byste mi doporucili?
Nesuhlasim s tym, ze mITX doska by mala by nejaky limit pre herne PC, prave naopak. Uzivatel sa akurat zbavi vsetkeho toho balastu okolo, ktory aj tak nikdy nepouzije. Tiez mam v plane prejst na novu zostavu a to len a len kvoli minimalisickemu dizajnu PC, nehcem uz ziadny Mid/Big tower, ktorych jedine vyhody spocivaju prave v tom, co aj tak vacsina ludi nevyuzije. V opacnom pripade by som nic menit nechcel, pretoze i5 2500k si stale so vsetkymi hrami dokaze bezproblemov poradit, ale proste ked to v hlave cvakne, tak to uz nepusti...
Osobne idem ale v tomto smere este dalej a namiesto Nano som zvolil Node 304, ktora je pre moje ucely naprosto dokonala skrinka. V nicom pri vybere PC komponentov uzivatela neobmedzuje a schopnosti chladenia ma zrovnatelne s velkymi skrinami a to vsetko pri tichej prevadzke a hlavne minimalnemu zabratemu miestu na stole. Dokonca chladenie grafiky ma vyriesene snad este lepsie, ako ktorakolvek ina vacsia skrinka.
Akurat je to teda z mojho pohladu relativne dost penazi za "len" o nieco vyssi vykon. mITX dosku pre 1155 som nasiel len na bazare a aj ta mala spatne rozlozenie a CPU je prilis blizko PCI-E cim by grafika prichadzala do kolizie s chladicom NH-U14S a nic mensie tam davat nechcem, resp. kazda veza by bola nevhodne pouzita v takejto doske. Nove mITX dosky pre 1151 su rozlozene uz rozumnejsie a ide v nich pouzit prakticky akykolvek chladic, kludne aj NH-D15, ak niekto chce. Proste smola a musim uvazovat nad zbytocnym upgradom... V kazdom pripade by som mITX zostavu rozhodne nezavrhol a kludne by som volil este mensiu skrinku, cim je toho menej, tym lepsie.
Osobne idem ale v tomto smere este dalej a namiesto Nano som zvolil Node 304, ktora je pre moje ucely naprosto dokonala skrinka. V nicom pri vybere PC komponentov uzivatela neobmedzuje a schopnosti chladenia ma zrovnatelne s velkymi skrinami a to vsetko pri tichej prevadzke a hlavne minimalnemu zabratemu miestu na stole. Dokonca chladenie grafiky ma vyriesene snad este lepsie, ako ktorakolvek ina vacsia skrinka.
Akurat je to teda z mojho pohladu relativne dost penazi za "len" o nieco vyssi vykon. mITX dosku pre 1155 som nasiel len na bazare a aj ta mala spatne rozlozenie a CPU je prilis blizko PCI-E cim by grafika prichadzala do kolizie s chladicom NH-U14S a nic mensie tam davat nechcem, resp. kazda veza by bola nevhodne pouzita v takejto doske. Nove mITX dosky pre 1151 su rozlozene uz rozumnejsie a ide v nich pouzit prakticky akykolvek chladic, kludne aj NH-D15, ak niekto chce. Proste smola a musim uvazovat nad zbytocnym upgradom... V kazdom pripade by som mITX zostavu rozhodne nezavrhol a kludne by som volil este mensiu skrinku, cim je toho menej, tym lepsie.
Zrovna ta deska co si vybral má problémy s napájením oproti té sesterské dražší variantě, takže mini ITX problém není, ale špatně osazezená mini ITX už problém být může.
Ake problemy s napajanim mas namysli? Tiez som si totiz predbezne vybral prave tuto dosku GIGABYTE Z170N-WIFI, chcel som cip Z170 v co mozno najlacnejsom prevedeni. Sice tie dalsie dosky su len o par supov drahsie, ale ked ja tie vselijake "gaming" serie moc nemusim.
No, je pravda, ze pre napajanie CPU ma ta Gigabyte iba stvor pinovy konektor, oproti tej gaming serii s osem pinovym... Tak potom uz bude asi rozumnejsie priplatit tych zhruba 10 eur za ASUS Z170I PRO GAMING. M.2 sloty s podporou 6 aj 8cm SSD ma tiez, co je pre mna dost dolezite, ale stale sa ta cena len nabaluje na vyssiu a vyssiu... Budem musiet tu i7 6700k nakonec asi vymenit za i5 6600k, chcel som osem vlakien do buducna, pretoze ratam, ze mi tento mini pc vydrzi peknych par rokov, ako vydrzal a vlastne stale drzi sandy bridge z roku 2011.
Samozřejmě, že vždycky vyrobí něco schválně tak, aby kupují měl nutkání koupit něco dražšího. Pokud máš sandy, tak bych s tím vydržel ještě na lepší příležitost na upgrade. Já mám stroj z roku cca 2007 a v tu dobu už to byl lowend:). Pořád se mi nezdá dobrá doba na upgrade. Nevyužívám výkonové aplikace, tak upgrade nepotřebuju.
Samozrejme, ze by som na upgrade stale nepomyslel, nemam prakticky ziadny dovod. Vsetko toto v mojej hlave vzniklo len kvoli tomu mini PC a urcitym problemom so zvukom. Ono urcite potrebujem novy a uz konecne poriadny zdroj (Enermax Revolution Gold) kvoli problemu s reprakmi, kde mi do nich lezie kadeco z PC, pripadne rovno novu dosku, ak je to sposobene nou. No a potom som rozmyslal uz aj nad vacsou kapacitou SSD disku a napad s komplet novym PC bol na svete. Takze teraz nemam uz asi dva tyzdne v hlave nic ine, len ako to co mozno najefektivnejsie vyriesit.
Jo to chápu, když je nějakej problém, tak to chce řešit, ale kdyby to bylo jen kvůli 10+ FPS v GTA-V, tak by to byl dost mizerný důvod upgradu.
Nie to urcite nie, vykonovy upgrade robim zasadne len vtedy, ked je uz to s nim na hrane. Inak asi nakoniec zoberiem tu dosku z bazaru, pouzijem nejaky iny chladic (i ked neviem, co ine, okrem klasickeho boxu sa tam vobec zmesti) do Node 304 a budem s tym fungovat do kedy to pojde. Povodne som aj tak nechcel moc ist do Skylake a pockat uz na 10nm, alebo aspon do prichodu Zen, ci to nejak nezamava s trhom. Zdroj ale novy potrebujem tak ci tak a preco si hned nespravit radost aj tou skrinkou, ze ano.
[QUOTE=unreall;581208]Nie to urcite nie, vykonovy upgrade robim zasadne len vtedy, ked je uz to s nim na hrane. Inak asi nakoniec zoberiem tu dosku z bazaru, pouzijem nejaky iny chladic (i ked neviem, co ine, okrem klasickeho boxu sa tam vobec zmesti) do Node 304 a budem s tym fungovat do kedy to pojde. Povodne som aj tak nechcel moc ist do Skylake a pockat uz na 10nm, alebo aspon do prichodu Zen, ci to nejak nezamava s trhom. Zdroj ale novy potrebujem tak ci tak a preco si hned nespravit radost aj tou skrinkou, ze ano. [/QUOTE]
Co mas v planu koupit za CPU chladic? Ja pokoukavam po http://chlazeni.heureka.cz/scythe-ninja-4-scnj-4000/# ale nejsem si jist jestli se mi do Define Nano S vleze.
Co mas v planu koupit za CPU chladic? Ja pokoukavam po http://chlazeni.heureka.cz/scythe-ninja-4-scnj-4000/# ale nejsem si jist jestli se mi do Define Nano S vleze.
Ak si nie si isty, tak na strankach vyrobcu si pozri aku max. moznu vysku chladica je mozne pouzit, inak je to v pripade Nano S 162mm na vysku. Scythe Ninja 4 (155mm) vojde aj s rezervou uplne v pohode. Osobne chcem do tej mojej skrinky napchat Noctuu NH-14S (165mm), ale to len v pripade, ze kupim rovno novu zostavu, do coho sa mi ale moc nechce. mITX dosky pre 1155, ktore sa este daju zohnat, maju spatne rozlozenie a ten chladic tam proste nenapcham, kvoli grafike.
Inak aktualne mam v PC Scythe Mugen 2 a myslim, ze tou znackou nic nepokazis, ide o pomerne kvalitneho vyrobcu s overenymi produktmi.
Inak aktualne mam v PC Scythe Mugen 2 a myslim, ze tou znackou nic nepokazis, ide o pomerne kvalitneho vyrobcu s overenymi produktmi.
[QUOTE=unreall;581213]Ak si nie si isty, tak na strankach vyrobcu si pozri aku max. moznu vysku chladica je mozne pouzit, inak je to v pripade Nano S 162mm na vysku. [/QUOTE]
JJ, na to jsem koukal a podle toho jsem i vybiral, ale i tak si uplne nejsem jistej, ze se to tam vejde. Myslim tim rozvrzeni zakl. desky, chladice desky a konektory...
Jeste premejslim o pametech:
- Bud Kingston HyperX Savage Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133,
- Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666
- nebo zainvestovat napr. do Kingston HyperX Savage Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666 ?
JJ, na to jsem koukal a podle toho jsem i vybiral, ale i tak si uplne nejsem jistej, ze se to tam vejde. Myslim tim rozvrzeni zakl. desky, chladice desky a konektory...
Jeste premejslim o pametech:
- Bud Kingston HyperX Savage Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133,
- Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666
- nebo zainvestovat napr. do Kingston HyperX Savage Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666 ?
Sirka ani hlbka chladica vacsinou nicomu neprekaza... Teda myslim, ze vzadu pred outake vetrakom budes mat stale dost miesta a dnes uz dokonca vyrobcovia rataju aj s tym, ze vyssie ramky im zavadzaju, takze aj to uz som videl niekde vyriesene. Najlepsie je samozrejme kupovat nizkoprofilove moduly, kde ti ziadna kolizia s chladicom nehrozi. Ono sa vacsinou pre skrine udava hlavne len ta vyska chladica, pretoze na sirku a hlbku sa zmesti prakticky kazdy dostupny model snad az na vynimky nejakych uplnych extremov, alebo uplne malych skriniek s TFX zdrojmi a pod.
K tym ramkam ti neviem moc povedat, ale videl som nejake testovacie videa, kde sa vraj rychlost DDR4 pamati pozitivne podpisala pod narast vykonu na Skylake architekture. Cim vyssiu frekvenciu na nich mal, tym lepsie vysledky dosahoval aj pri hrach. Pokial mi je zname, tak frekvencia DDR3 pamate sa prakticky nijak v hrach, ani beznych aplikaciach neprejavovala a ci si mal 1333Mhz, alebo 1866Mhz bolo uplne jedno. Zevraj ale Skyale architektura to dokaze nejak rozumnejsie vyuzit vo svoj prospech, ale potvrdit ti to neviem, mozno niekto povolanejsi to tu objasni. Inak osobne by som tiez bral 2x8GB a frekvenciu asi taky zaklad 2133Mhz. Ja mam ale dobre skusenosti s Corsair modulmi, este ma nikdy nesklamali a tak vzdy pozeram prave po nich.
K tym ramkam ti neviem moc povedat, ale videl som nejake testovacie videa, kde sa vraj rychlost DDR4 pamati pozitivne podpisala pod narast vykonu na Skylake architekture. Cim vyssiu frekvenciu na nich mal, tym lepsie vysledky dosahoval aj pri hrach. Pokial mi je zname, tak frekvencia DDR3 pamate sa prakticky nijak v hrach, ani beznych aplikaciach neprejavovala a ci si mal 1333Mhz, alebo 1866Mhz bolo uplne jedno. Zevraj ale Skyale architektura to dokaze nejak rozumnejsie vyuzit vo svoj prospech, ale potvrdit ti to neviem, mozno niekto povolanejsi to tu objasni. Inak osobne by som tiez bral 2x8GB a frekvenciu asi taky zaklad 2133Mhz. Ja mam ale dobre skusenosti s Corsair modulmi, este ma nikdy nesklamali a tak vzdy pozeram prave po nich.