Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
+ Odpověď na téma
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: 1. chladící okruh

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2016
    Příspěvků
    8

    Ahoj,

    mám tu sestavu svého prvního okruhu:
    http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...k4MDo2fA%3d%3d

    chlazené komponenty:
    AMD Radeon 7870
    Intel i5-2500K (Sandy)

    Chladící okruh dimenzován jako univerzální a bez kolotočářských cingrlátek. Prosím o posudek z hlediska vyváženosti výkonu vybraných komponent (zejména pumpa - radiátor), případně jiných připomínek. Radiátor bude umístěn na distančních šroubech navrchu skříně s manuálně regulovanými ventilátory profukujícími radiátor směrem vzhůru.

    Předem díky za postřehy
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,449

    Dobrý den,

    pumpu určitě http://www.alphacool.cz/produkt/Magi...MC-DCP450.html - tišší, výkonnější, kvalitnější, levnější. Jinak k tomu nemám výhrady

    Snad ještě...pokud bude radiátor NA case tak si myslím, že 2 metry hadice nebudou stačit
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2016
    Příspěvků
    8

    Pokud je to s tou Magicool pumpou jak říkáte, tak není co namítat. Škoda jen že se nedá regulovat, ale jestli je skutečně tak tichá, tak to myslím ani není potřeba. Hadice jsem si ještě nepoměřil, byla to střelba. Patrně bude potřeba opravdu více než dva metry.
    Mám ještě pár dotazů:
    1) Jak efektivně provést vypuštění okruhu při údržbě/výměně chladícího média? Nebylo by vhodné někde ve spod, třeba u čerpadla, umístit T-fitinku jako výpusť nebo vyřešit pomocí rychlospojek spoj na čerpadle? Jak řešíte vypouštění vy?
    2) Už jsem se někde dočetl, že pořadí komponent v okruhu není důležité. Kapalina má v jednom okamžiku v každém místě jen zanedbatelný rozdíl teplot, což se mi zdá logické. Je to tak?
    3) Jak už jsem psal, ventilátory budou profukovat radiátor směrem vzhůru. Z realizačních fotek je ale často vidět, že při montáži radiátoru na stěnu skříně jsou ventilátory z vnější strany. Tedy buď "vysávají" z radiátoru anebo foukají vzduch na stěnu case, což mi připadá nevhodné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,449

    Pumpa je opravdu naprosto tichá, jen může v závislosti na použité case lehce vibrovat. Ale to není nic, co by se nedalo vyřešit například pomocí tohoto http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=shoggy

    ad 1) Vypouštění řešíme tak, že s tím počítáme už při stavbě chlazení a to tak, že se snažíme o to, aby se pod nejnižší bod okruhu dala dát miska na kapalinu = pak stačí povolit fitinku a kapalina z celého okruhu vyteče samospádem ven. Nejsem zastáncem nějakých Tček a vypouštěcích kohoutků, většinou to ošklivě vypadá a stojí to peníze navíc.
    ad 2) Ano.
    ad 3) Většinou je to z toho důvodu, že se to tam jinak nevejde, nebo z důvodu neznalosti uživatelů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2016
    Příspěvků
    8

    Výsledek stavby...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: wcSS.jpg 
Zobrazení: 98 
Velikost: 122.8 KB 
ID: 31536  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,449

    Ta kapalina má snad úplně stejný odstín jako ta deska
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2016
    Příspěvků
    8

    Tak mě potkaly špatné zkušenosti s mým okruhem. Pumpa Magicool ve šroubení plexi-pumpa teče. V podstatě to teklo, přesněji řečeno "potilo se" už od počátku. Momentálně se to i zhoršilo. Zkoušel jsem s tím laborovat, ale nikdy se to nepodařilo uplně utěsnit. Jinými slovy když je to dotaženo teče to až slzením, když je to nedotáhlé úplně, teče to míň, ale přesto. Nevím co s tím, podle mě na reklamačku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,449

    Dobrý den,

    v balení pumpy je náhradní těsnění, zkuste to. Pokud to teče bez ohledu na dotažení tak je to určitě na reklamaci. Osobně ale s touto pumpou máme zkušenosti takové, že pokud náhodou je to z výroby špatně dotažené a teče to, tak to stačí buď dotáhnout trochu více nebo trochu méně a přestane to. Ještě jsme se nesetkali s případem, který by bylo potřeba reklamovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2016
    Příspěvků
    8

    Tak teď jste mě dostal. To bude asi ten problém, v balení nebylo těsnění a to ani na pumpě ani náhradní
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,449

    Aha tak Vy máte tu novější revizi bez těsnění. V tom případě jedině reklamace

    Kdybyste měl tu verzi, co má mít těsnění a přitom byste tam to těsnění neměl, tak by Vám to vyteklo vše skrz ven během pár minut...
    Odpovídat lze po přihlášení

+ Odpověď na téma

Podobná témata

  1. Několik dotazů na existující okruh a potenciální upgrade
    Od komplikator v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-10-2015, 09:41
  2. Chladící podložka pod notebook
    Od digdaf v sekci Chlazení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-04-2013, 19:03
  3. ako zavodnit okruh?
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 09-02-2013, 23:34
  4. Chladící podložky pod notebooky
    Od lukasg v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-05-2008, 12:42
  5. Chladicí pasta
    Od SkyVessel v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 28-03-2007, 00:05