Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Probelém se zapnutím PC

Tom0114 (18)|5.5.2016 19:07
Ahoj,

mám problém se zapnutím klasického PC, po stisknutí tlačítka power se PC rozběhne, ale po cca 10 až 15 vteřinách, když naskočí logo windows, tak se PC kompletně vypne. Když zapnutí opakuji, tak se PC rozběhne a vše funguje jak má. Tento problém trvá cca 5dnů.

Mám upgradovaný windows 10, PC je staré cca 1rok. Core i5, SSD + klasický HDD, GTX 960, 16GB ram.

Vůbec nemám tušení, kde začít hledat příčunu problému.

Budu vděčný za každou radu.
Rendl2 (501)|5.5.2016 20:02
Nemám tušení čím to je. Zkus vyndat zandat karty na základní desce + konektory připojit odpojit. Updatovat bios pokud je možnost.
VencaX (3686)|6.5.2016 00:04
Co tam máš za zdroj? Výrobce, wattáž, nejlépe i model?
johny__g (6387)|6.5.2016 09:56
A co vlastní power tlačítko? Zkus PC zapnout bez něj - jen na okamžik zkratovat příslušné dva piny na desce, nebo to třeba přepoj na reset.
Tom0114 (18)|6.5.2016 15:44
Zdroj mám tento:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Nemyslím si že je problém v tlačítku, když ho zmáčku poprvé, tak se všechno rozběhne až po logo windows a pak se PC prostě vypne. Když ho hned zapnu podruhé, tak vše jede jak má. Zkratovat se mi to moc nechce, si je to asi okej, ale na tohle nejsem. Zkusím si to eventuálně přepojit, až se k tomu PC dostanu, jsem teď jinde.
Tom0114 (18)|6.5.2016 20:41
Ještě jsem zkusil hned po zapnutí jít do BIOSu, chvilku jsem tam byl, pak uložil beze změn. PC se pak rozjelo bez problémů.
kevin00 (10238)|6.5.2016 20:52
Jako první bych provedl reset BIOSu, dále jak páše johny__g zkontrolovat power tlačítko, provést domáčknutí a kontrolu řádného zasunutí všech komponent v PC. Pokud ani to nepomůže odpoj vše nepotřebné ke startu PC - rozšiřující karty; pokud máš integrovanou graf. kartu tak vyjmi graf. kartu z PCIe slotu (nejdříve zkontroluj nastavení BIOsu a přepni si integrovanou graf. kartu jako primární); nepotřebné harrdisky na kterých není operační systém; apod. Poté zkus počítač zapnout. Pokud ani tak nepůjde, vyzkoušej bez připojeného systémového disku.
Tom0114 (18)|9.5.2016 14:28
Po návštěvě Biosu, jak jsem psal dříve, reset jsem neprovedl, odpojil jsem externí HDD a problém je zatím vyřešný. Proběhlo několi úspěšných startů bez vypnutí PC. Ale je to divný, externí HDD byl připojený delší dobu a problémy dříve nebyly. Budu to ještě chvilku testovat a uvidím.

Každopádně všem díky za rady a pomoc!
kevin00 (10238)|17.5.2016 17:10
Přes jaké rozhraní máš externí disk připojen ... případně odebrat ve Správci zařízení ovladače a připojit externí disk znovu.
Tom0114 (18)|17.7.2016 20:39
trošku se zpožděním, na 99% za tím byl SSD disk, zasekával se tak šel ven a na reklamaci, vyměnil jsem ho za jiný a od té doby žádný problém.

Všem moc děkuji :-)