W10 nenajde externí zařízení připojené přes rozhraní IEEE1394
Mám zabudovanou kartu IEEE1394 Axago PCI, která byla funkční pod W7 a následně i pod W10. Bez toho, abych měnil nějaké nastavení, tak karta najednou přestala fungovat. Zakoupil jsem novou a ta též nefunguje - resp. je detekována, ale připojená zařízení nejsou rozpoznána. Změnil jsem ovladač karty dle doporučení na 1394 OHCI Compliant Host Controller ( Legacy ), ale ani pod tímto ovladačem to nejde. Kabely FireWire jsou funkční, výstupy IEEE 1394 na zařízení, které připojuji jsou též funkční. Nechal jsem prověřit původní kartu IEEE1394 a ta je též funkční. Software pro nabírání videa - Vegas Pro nebo Windows Video Maker ( pod W7 ), resp. Video DVD Maker ( pod W10 ) všechny tyto SW externí zařízení nerozpoznají. K současnému OS W10 jsem na další SSD disk nainstaloval W7 a ani pod W7 se problém nevyřešil. Neví někdo, jak problém vyřešit? Obrátil jsem se na firmu, od které jsem koupil PC a technik poté, co jsem mu popsal problém, tak neví, jak ho odstranit.
Ještě uvádím, že kolegovi s W10 karta IEEE1394 normálně funguje a detekuje připojené zařízení.
Ještě uvádím, že kolegovi s W10 karta IEEE1394 normálně funguje a detekuje připojené zařízení.
Prvně bych projel BIOS, jestli tam ohledně toho nejsou nějaké volby, které by to mohly způsobovat.
Jinak jsem řešil podobný problém na jednom PC u rozhraní PCI s wifi-kartou - W10 ji vůbec nedetekoval, jako nalezený HW. A pak už jsem se nedostal k tomu, jestli to byla otázka kusu ( i když proč by nezahlásil neznámé zařízení) a nebo - k tomu se přikláním - prostě W10 nespolupracoval s BIOS deky a prostě PCI řadič nepracoval vůbec ...
Jinak jsem řešil podobný problém na jednom PC u rozhraní PCI s wifi-kartou - W10 ji vůbec nedetekoval, jako nalezený HW. A pak už jsem se nedostal k tomu, jestli to byla otázka kusu ( i když proč by nezahlásil neznámé zařízení) a nebo - k tomu se přikláním - prostě W10 nespolupracoval s BIOS deky a prostě PCI řadič nepracoval vůbec ...