Téma: PC pro hraní her v ceně 17 500 - 20 000 Kč
Zaměření pro
: hraní her
Platforma: Intel
Operační systém: Win 10
LCD monitor: bez LCD
Poznámky a periferie:
Z mojí ideje upgradu PC se stal projekt sestavení nového, přičemž nepotřebuji monitor, HDD, ani jiné příslušenství a Win7 koupím za 300,- na aukru a upgraduju na 10.
Prosím o návrhy a doporučení k následující sestavě při dodržení ceny do 19 tis.
https://www.czc.cz/ekfnh9c3ggjvc9ce5hdegepgj2/seznam
Můj cíl je mít PC, u kterého za pár let, až nebude stačit na novější a náročnější hry, vyměním procesor/grafiku, popř. přidám ramky a pojedu vesele dál - tj. mít dostatečně výkonnou sestavu hlavně na hry (etalonem nechť je GTA V na vysoké detaily), připravenou na snadný upgrade.
Díky!
PS: Kdybych se náhodou ještě víc zbláznil, myslíte že bude GTX1070 opravdu cca za v přepočtu uváděných 9500,- ? Bylo by něco v téhle sestavě, co by tu grafiku brzdilo?
Platforma: Intel
Operační systém: Win 10
LCD monitor: bez LCD
Poznámky a periferie:
Z mojí ideje upgradu PC se stal projekt sestavení nového, přičemž nepotřebuji monitor, HDD, ani jiné příslušenství a Win7 koupím za 300,- na aukru a upgraduju na 10.
Prosím o návrhy a doporučení k následující sestavě při dodržení ceny do 19 tis.
https://www.czc.cz/ekfnh9c3ggjvc9ce5hdegepgj2/seznam
Můj cíl je mít PC, u kterého za pár let, až nebude stačit na novější a náročnější hry, vyměním procesor/grafiku, popř. přidám ramky a pojedu vesele dál - tj. mít dostatečně výkonnou sestavu hlavně na hry (etalonem nechť je GTA V na vysoké detaily), připravenou na snadný upgrade.
Díky!
PS: Kdybych se náhodou ještě víc zbláznil, myslíte že bude GTX1070 opravdu cca za v přepočtu uváděných 9500,- ? Bylo by něco v téhle sestavě, co by tu grafiku brzdilo?
A co koupit lepší procesor ted, s možností přetaktování, kterej by si nemusel měnit (podle mě vůbec s životností MB) a časem dokoupit jen lepší grafiku novější generace?
https://www.czc.cz/3iltq52bbsjo183v2k3k83jvoe/seznam
- je nutná DVD mechanika ???
https://www.czc.cz/3iltq52bbsjo183v2k3k83jvoe/seznam
- je nutná DVD mechanika ???
Díky, vážím si každého názoru :D
[QUOTE=souteh;581652]Díky, vážím si každého názoru :D[/QUOTE]
jojo nějak jsem to zakufroval. už jsem to doplnil
jojo nějak jsem to zakufroval. už jsem to doplnil
Ten nápad s pozdějším přetaktováním se mi i zamlouvá, jen mám obavu, že ta tvoje GK bude docela brzda. Nedalo by se někde ušetřit, abych tam mohl nechat tu co tam mám? Navíc prý teď s novými GK budou padat ceny, takže bych tam snad mohl dostat něco výkonnějšího. Mechaniku můžu oželet.
...Přemýšlím jen, jestli to přetaktování bude třeba...jak dlouho průměrně MB vydrží?
...Přemýšlím jen, jestli to přetaktování bude třeba...jak dlouho průměrně MB vydrží?
Přetaktování CPU jsem myslel samozřejmě udělat hned. Nemyslím, že by to mělo nějaký extra vliv na životnost, pokud máš dostatečné chlazení.
A co GPU koupit nejakou bazarovou, nebo počkat s její nákupem měsíc jak se hnou ceny po uvedení nových grafik?
A co GPU koupit nejakou bazarovou, nebo počkat s její nákupem měsíc jak se hnou ceny po uvedení nových grafik?
Na to jsem se zapomněl zeptat - zvládne to ten chladič, pokud bych šel s taktem na uváděných 4,6 - 4,7GHz?
Na vývoj cen si určitě počkám...Ať už vyberu jakýkoliv z těch procesorů, musím se při výběru GK ještě nějak omezovat nebo je to fuk?
Na vývoj cen si určitě počkám...Ať už vyberu jakýkoliv z těch procesorů, musím se při výběru GK ještě nějak omezovat nebo je to fuk?
Frekvence přetaktování bude záležet kus od kusu jaký se ti podaří koupit a zda při této frekvenci bude CPU stabilní. Ohledně uchlazení bych se nebál.
Mám i7-4790K na 4,8Ghz s chladičem FERA 2.
S CPU i5-6600k můžeš třeba GTX 980Ti ( ale na GTX 980Ti by to chtělo silnější zdroj)
Mám i7-4790K na 4,8Ghz s chladičem FERA 2.
S CPU i5-6600k můžeš třeba GTX 980Ti ( ale na GTX 980Ti by to chtělo silnější zdroj)
To je trochu mimo můj rozsah... K 6500 nějaká omezení jsou?
Nedokážu si představit, co bych s tím PC musel dělat, abych dneska potřeboval víc než defaultní takt 6500. Za 5 let už bude i ta přetaktovaná 6600K na hry málo, ne? :)
Nedokážu si představit, co bych s tím PC musel dělat, abych dneska potřeboval víc než defaultní takt 6500. Za 5 let už bude i ta přetaktovaná 6600K na hry málo, ne? :)
i5 6500 + GTX 970 nebo GTX 980 není problém
pokud uvažuješ o těchto kartách dal bych ale zdroj 650 W
pokud uvažuješ o těchto kartách dal bych ale zdroj 650 W
Chceš říct, že kdybych vzal GTX 970 a časem se rozhodl GK upgradovat, mohl by ji ten procesor brzdit?
[QUOTE=souteh;581672]Chceš říct, že kdybych vzal GTX 970 a časem se rozhodl GK upgradovat, mohl by ji ten procesor brzdit?[/QUOTE]
Nějak nevím z čeho to vyplývá. K i5 6500 si můžeš vzít klidně GTX 980Ti a CPU nebude brzdou.
Jenom na GPU GTX 980Ti je vhodné použít silnější napájecí zdroj (PSU) do PC např. 650W, aby zdroj nejel na 100%.
Nějak nevím z čeho to vyplývá. K i5 6500 si můžeš vzít klidně GTX 980Ti a CPU nebude brzdou.
Jenom na GPU GTX 980Ti je vhodné použít silnější napájecí zdroj (PSU) do PC např. 650W, aby zdroj nejel na 100%.
Chci za měsíc (nebo až padnou ceny GK) pořídit sestavu do 19 tis., která i s nějakou rezervou utáhne GTA V na vyšší detaily - na to je https://www.czc.cz/asus-gtx950-oc-2gd5-2gb-gddr5/180299/produkt myslím si málo. Procesory i5-6500 nebo 6600K stačí v pohodě oba.
Podle dosavadního vývoje se dá předpokládat, že až budu chtít PC upgradovat, tj. v ideálním případě tak za 4-5 let kvůli hrám, určitě bude potřeba spíš vyměnit GK než CPU.
Nebo jaký myslíš, že bude v tu dobu rozdíl mezi těma dvěma procesory? Pokud by měl být 6500 pomalý a nedostačující a přetaktovaný 6600K by měl pořád relativně aktuální a dostačující výkon, vzal bych druhou variantu... Ale kdyby měly být nedostačující oba, nevidím důvod, proč utrácet za dražší model.
Jak dlouho máš ty tu i7 a jak je na tom s výkonem dneska? Asi v pohodě, že?
...Navíc co koukám, ta levnější varianta se dá přetaktovat taky...
Podle dosavadního vývoje se dá předpokládat, že až budu chtít PC upgradovat, tj. v ideálním případě tak za 4-5 let kvůli hrám, určitě bude potřeba spíš vyměnit GK než CPU.
Nebo jaký myslíš, že bude v tu dobu rozdíl mezi těma dvěma procesory? Pokud by měl být 6500 pomalý a nedostačující a přetaktovaný 6600K by měl pořád relativně aktuální a dostačující výkon, vzal bych druhou variantu... Ale kdyby měly být nedostačující oba, nevidím důvod, proč utrácet za dražší model.
Jak dlouho máš ty tu i7 a jak je na tom s výkonem dneska? Asi v pohodě, že?
...Navíc co koukám, ta levnější varianta se dá přetaktovat taky...
No, pokud budeš kupovat za měsíc, nechal bych výběr komponent až před koupi.
Jinak oba procesory opravdu "stačí" jelikož jsou výkonově celkem blízko sebe
https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2599&cmp[]=2570
a za 4-5 let budou oba podobně stejně silné nebo slabé (těžko odhadnou co se za tu dobu stane)
Koupě PC je vždy takový kompromis mezi potřebou a stavem financí.
Upřímě po 4-5 letech bych se zbavil všeho a koupil nový celý PC. Upgradovat starý PC je nesmysl.
GPU je skutečně pravděpodobnější třeba měnit spíš, což nás vrací k mému původnímu doporučení (koupit i5-6600k na celou životnost PC)
a GPU koupit bazarovou nebo novou podle stavu peněženky, či počkat na novou generaci atd.
Co se týče výkonu GPU GTX 950 na vyšší detaily (pokud tím myslíš 1920x1080) si zahraješ, ale bude nižší FPS např porovnání zde
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2015/08/20/nvidia-geforce-gtx-950-review-gigabyte/7
Jinak výkon mé i7 bych označil za dostatečný:).
Jinak oba procesory opravdu "stačí" jelikož jsou výkonově celkem blízko sebe
https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2599&cmp[]=2570
a za 4-5 let budou oba podobně stejně silné nebo slabé (těžko odhadnou co se za tu dobu stane)
Koupě PC je vždy takový kompromis mezi potřebou a stavem financí.
Upřímě po 4-5 letech bych se zbavil všeho a koupil nový celý PC. Upgradovat starý PC je nesmysl.
GPU je skutečně pravděpodobnější třeba měnit spíš, což nás vrací k mému původnímu doporučení (koupit i5-6600k na celou životnost PC)
a GPU koupit bazarovou nebo novou podle stavu peněženky, či počkat na novou generaci atd.
Co se týče výkonu GPU GTX 950 na vyšší detaily (pokud tím myslíš 1920x1080) si zahraješ, ale bude nižší FPS např porovnání zde
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2015/08/20/nvidia-geforce-gtx-950-review-gigabyte/7
Jinak výkon mé i7 bych označil za dostatečný:).
No, záleží celkově, jaký budou trendy ve vývoji CPU. Za posledních 5 generací Core procesorů se s výkonem CPU udělalo téměř kulový. Nárůst výkonu na jednu generaci je cca 2-5% a trošku razantnější změny jsou akorát v iGPU a podporovaných technologiích. Pokud by tenhle trend pokračoval i dál, tak i za 5 let bude vpohodě nová i5ka dostačovat na nový grafiky... jenže je těžký v počítačovým průmyslu cokoli odhadovat dopředu. Před 40 lety Bill Gejtsů tvrdil, že bude každýmu stačit 640 kB paměti. Před 30 lety si nikdo nedovedl představit, co to je 3D hra, před 20 lety se snilo o tom, že hry budou vypadat reálně a před 10 lety se snilo o možnostech virtuální reality.
Nicméně vždycky je lepší koupit spíše výkonnější CPU a následně upgradovat GPU, ale pokud to myslíš vážně s tím, že chceš GPU upgradovat až za 4-5 let, tak radši vol silnější GPU už teď ;)
Nicméně vždycky je lepší koupit spíše výkonnější CPU a následně upgradovat GPU, ale pokud to myslíš vážně s tím, že chceš GPU upgradovat až za 4-5 let, tak radši vol silnější GPU už teď ;)
Dobře, takže kdybych si chtěl za ty roky přidat dnes očekávanou GTX 1080/1070, nic v té sestavě (ani jeden z procesorů) by to nebrzdilo? :)
Uff, troufnu si říct že ne. Nedávalo by smysl vyžadovat k těmto grafikám pouze i7.
Obávám se ale, že za 4 roky už tady bude nová generace CPU (možná i na jiném socketu) a určitě novější generace GPU.
Takže budeš kupovat bazarovou GTX 1070 do o generaci staršího PC.
Obávám se ale, že za 4 roky už tady bude nová generace CPU (možná i na jiném socketu) a určitě novější generace GPU.
Takže budeš kupovat bazarovou GTX 1070 do o generaci staršího PC.
No jo, proč mě to nepřekvapuje... Každopádně si to teď nechám uležet, než vyjdou ty nový karty a klesnou ceny a pak sem dám konečnej návrh ke schválení - zjistil jsem navíc, že díky studentským cenám na alze se mi podaří pár stovek ušetřit/přitlačit na výkonu.
Zatím díky :)
Zatím díky :)
No tak samozřejmě, že GPU za 4 roky budou jinde... u CPU, kdo ví. Výrobní technologie (aktuálně 14nm) už taky moc daleko nepůjdou, o moc více zmenšit to už asi nepůjde. A s aktuálním vývojem CPU, kdo ví. Intel nemá konkurenci, takže spíš, než aby zvyšoval výrazněji výkon se soustředili na integraci tuny věcí do CPU a snižování spotřeby. Dneska třeba nemá výraznější smysl upgradovat z Ivy Bridge na Skylake... v testech je to krásně vidět.
[QUOTE=gfm;581733]Uff, troufnu si říct že ne. Nedávalo by smysl vyžadovat k těmto grafikám pouze i7.[/QUOTE]
No, zvlášť, když i7 do "obecného použití" nepřináší nic moc navíc oproti i5. Hyperthreading využijou asi tak 3 hry... ale můžeš si honit nad tím, že máš i7 :D
btw. myslím si, že i s GTX 1180 nebude problém a jestli půjde výkon CPU za další 2 roky stejným tempem, tak pochybuju, že ten CPU bude mít problém s GTX 1280, pokud teda tyhle grafiky vůbec vyjdou.
[QUOTE=gfm;581733]Uff, troufnu si říct že ne. Nedávalo by smysl vyžadovat k těmto grafikám pouze i7.[/QUOTE]
No, zvlášť, když i7 do "obecného použití" nepřináší nic moc navíc oproti i5. Hyperthreading využijou asi tak 3 hry... ale můžeš si honit nad tím, že máš i7 :D
btw. myslím si, že i s GTX 1180 nebude problém a jestli půjde výkon CPU za další 2 roky stejným tempem, tak pochybuju, že ten CPU bude mít problém s GTX 1280, pokud teda tyhle grafiky vůbec vyjdou.