PC bezdůvodně zamrzá
Dobrý den, nově jsem si sestavil počítač, ale po pár dnech se začal objevovat první problém. PC občas "zamrzne", zčerná obrazovka, po pár vteřinách přestanou zvuky a místo nich to začne nepříjemně bzučet, ale PC pořád běží. Po restartu je vše zase v normálu, žádný problém. Děje se to nezávisle na činnosti počítače, někdy během hry, jindy jenom při pouhém projíždění internetu, ale už jsem jednou na půl hodiny odešel od PC a když jsem se vrátil, tak byl zamrzlý.
Může problém být ve vadné základové desce? Rád bych to vyřešil dokud je v záruce.
Základovka: asrock z170 pro4s
procesor: Intel Core i3-6100
grafika: AMD Radeon R9 380 4GB
Může problém být ve vadné základové desce? Rád bych to vyřešil dokud je v záruce.
Základovka: asrock z170 pro4s
procesor: Intel Core i3-6100
grafika: AMD Radeon R9 380 4GB
Paměť je Kingston HyperX Fury DDR4 2666 (8GB, při updatu driveru grafiky vyskakuje chybová hláška: nebyla nalezena položka Bin64/InstallManagerAPP.exe, ale nejsem si jistý jestli v tom grafika může hrát roli, když nevypadne jenom obraz, ale zvuk
Celkem obvykly jev. Proste shodi cely system. Dale GK je dnes zaroven i zvukovka a je zarazena do spravy zvukovych zarizeni. Tedy je to provazane i kdyz zrovna jedes na nativni zvukovku.
Presne takto se projevoval tatovo PC a analyza minidumpu (vice nez 10 zaznamu) jasne ve 100% ukszala na drivery GK. Po nahrazeni novejsimi snad v poradku - jeste nevolal.
I to, ze mas problem novy driver instalovat pro GK ukazuje na ni. Takze nejpravdepodobnejsi trojice.
1. Drivery GK
2. Spatna GK
3. Spatna sbernice tedy deska
4. A ten test RAM jsi udelal?
Presne takto se projevoval tatovo PC a analyza minidumpu (vice nez 10 zaznamu) jasne ve 100% ukszala na drivery GK. Po nahrazeni novejsimi snad v poradku - jeste nevolal.
I to, ze mas problem novy driver instalovat pro GK ukazuje na ni. Takze nejpravdepodobnejsi trojice.
1. Drivery GK
2. Spatna GK
3. Spatna sbernice tedy deska
4. A ten test RAM jsi udelal?
Ok, mem test jsem nechal běžet přes noc a žádný problém nenastal, drivery jsem stáhnul ze stránek AMD a bez problému nainstaloval, jestli se problém ještě někdy objeví, tak napíšu, ale snad to update driveru vyřešil
btw. pokud se to ještě někdy objeví, tak je chyba na 100% v základovce?
btw. pokud se to ještě někdy objeví, tak je chyba na 100% v základovce?
To ještě ne.
Jen jsme začali tím nejjednodušším. Vyloučili jsme RAM a teď pracujeme na vyloučení ovladačů GK. Poté je ještě možná nová čistá instalace OS a pak pouze důležité chybějící ovladače chipsetu - jsou-li - a GK. Můžeš s tím pracovat nějakou dobu. Když nepadne, tak zvukovku atd. atd.
Co máš za OS - W10?
Dále bude třeba se pídit po tvrdých HW vadách. TJ. zdroj, GK, MB ... selekce, selekce, selekce ...
Ináč som dostal od Ocka zlú novinu: Furt mu komp lehá. A čeék neví - bo oba robiči grafáren ty drivery teď patlaj, na W10 tuplem - esli popatlali aj ty nové, bo ma domrvenu maticu, jeblu grafu čico :-(
Jen jsme začali tím nejjednodušším. Vyloučili jsme RAM a teď pracujeme na vyloučení ovladačů GK. Poté je ještě možná nová čistá instalace OS a pak pouze důležité chybějící ovladače chipsetu - jsou-li - a GK. Můžeš s tím pracovat nějakou dobu. Když nepadne, tak zvukovku atd. atd.
Co máš za OS - W10?
Dále bude třeba se pídit po tvrdých HW vadách. TJ. zdroj, GK, MB ... selekce, selekce, selekce ...
Ináč som dostal od Ocka zlú novinu: Furt mu komp lehá. A čeék neví - bo oba robiči grafáren ty drivery teď patlaj, na W10 tuplem - esli popatlali aj ty nové, bo ma domrvenu maticu, jeblu grafu čico :-(