Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Intel Xeon?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1

    HP nabízí ve svých pracovních stanicích procesory Intel® Xeon® 5130, Intel® Xeon® 5140 Dual Core™ apod. Nikde se mi ale nepodařilo zjistit v čem se tyto procesory liší od běžně dostupných a prodávaných procesorů Intel. Jsou výkonější nebo stabilnější? V žádných testech se neobjevují. Víte o tom někdo něco?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Imho v cachi, stabilní by mělo být vše :-)
    Konkrétně třeba pro 5140 (není v Iceově tabulce, to už se nedělá?)
    Intel Xeon 5140 Woodcrest 2.33GHz, Socket 771LGA, 65nm, 1.024V
    Cache: L1 Data 2x32KB, L1 Code 2x32KB, L2 4MB, L3 -. FSB 333MHzx4.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jo tak dřív se to možná podstatně lišilo speciálním zaměřením, ale dneska je to snad jedno...i když možná přece jen, u AMD je tam asi jinačí řadič pamětí atd., jinak díky deskám a pamětem je to výkonově "trochu" jinde

    Ale dneska je to fakt skoro totéž...stejná architektura, vlastně stejné jádro, co je na serverech jde brzy do desktopů...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    No ještě jeden podstatný rozdíl co mě napadá je lga771 pro Xeon, lga775 pro C2D. Desky se socketem 775 většinou nejsou dělány pro ECC paměti a naopak desky pro Xeony nejsou "normální"
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Rozdíl může taky ten že je garantovaná funkčnost na 100% zatížení po dlouhou dobu (obzvláště s těmi mizernými BOX chladiči)...jinak si prostě nedokážu vysvětlit to že Netburst Xeon 3,8GHz stojí 20k a P4 tak čtvrtinu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    tak ona ta cache je brutalne draha, navic ji maji xeony imho rychlejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Myslíš, že existuje mizernější chlazení než tohle v 1U skříni?
    A to druhé je tiché "pasivní" chlazení ve velké skříni.

    Na té ceně cache asi taky něco bude ...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_9682sm.jpg 
Zobrazení: 131 
Velikost: 230.8 KB 
ID: 1415   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_9699sm.jpg 
Zobrazení: 126 
Velikost: 250.2 KB 
ID: 1416  
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Intel xeon vs i5?
    Od Newstory v sekci Volná témata
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-09-2013, 11:46
  2. Serverové sockety: Intel XEON sc.604
    Od wOJi v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-07-2009, 09:43