Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s PC vysoké využití

LuckyCharlie23 (2)|21.6.2016 20:11
Zdravím,
už dříve jsem sem psal ohledně problému s vysokým využitím CPU. Teď je to asi 3/4 roku co se to stalo naposledy, ale to jsem vyřešil vyčištěním pc. Teď k hlavnímu problému. Včera ráno jsem kvůli nefunkční vypalovačce lezl do pc abych jí mohl odmontovat, když už jsem byl u toho .. tak jsem rovnou i pročistil celý pc od prachu. No a včera to vše začlo. Chrome házel vysoké procesy, Skype házel procesy a vše se to drželo kolem 90-100%. Předevčírem bylo ještě vše v pohodě, takže upřímně doufám, že sem nic nepokonil v pc, ale když dělám takové věci tak si dávám pozor.
---
Dnes jsem tedy projel pc Malwarebytes, CCleanerem a pak ještě něčím od Microsoftu co je dost podobné Defenderu (security essentials tuším) .. to bohužel nepomohlo a já jsem (protože jsem hloupý) dostal nápad, že bych mohl zkusit upgrade na win10 .. Tady mi správce úloh ukazuje 100% hodnoty u disku né u CPU .. já se koukal na nějaké videa ohledně zakázání nějakých procesů v services.msc .. zakázání různých systémových blbůstek na pozadí. Poté běželo vše v pohodě a tak jsem chtěl zkusit CounterStrike:Global Offensive ve kterém sem na slabé sestavě měl stále kolem 100fps a bohužel ve hře jedu pod 30fps a hádám, že to bude právě díky tomu vytížení. Budu rád za jakoukoliv odpověď.
Ventero (1280)|21.6.2016 20:47
To je u W10 normalni. Jedna z dalsich debilit MS. Pockej a ono to za 30 - 90 minut prestane. A pak se to obcas bude na vteriny az desitku minut semtam opakovat.
kevin00 (10238)|21.6.2016 21:04
Při čištění počítače od prachu mohlo dojít k "pohnutí" chladiče procesoru. Při přehřívání procesoru dochází k jeho vysokému vytížení. Nejprve bych zkontroloval správné nasazení chladiče.
V případě upgradu je vždy nejlepší volbou tzv. čistá instalace. Vyhneš se tím možným komplikacím.
BTW Jaký proces vytěžuje CPU/HDD?
LuckyCharlie23 (2)|21.6.2016 22:27
Teď, když jsem kvůli přítelkyni zapnul Skype tak ten .. ve správci skáče u disku od 0,5-3 MB/s .. ale jinak jsou to místní služby v procesech Windowsu. Tím chladičem si myslím, že to nebude .. vždy odmontovávám i ten a čistím ho taky s tím, že ho pak připevním tak aby držel pevně.
kevin00 (10238)|21.6.2016 22:42
A je pod ním vyměněna teplovodivá pasta?

Odesláno ze Sony Xperia Z5
Ventero (1280)|22.6.2016 11:23
Opravdu je to bezne. Jsou to procesy sluzeb W10, ktere takto po prvni instalaci a nasledne pri kumulativnich updatech na nejakou dobu pretizi HDD a tim ochromy chod PC. Dale jsou to telemetricke procesy - rozumej spehovaci. Po te prvni instalaci ci upgradu to u slabych pc trva az hodku a pul, nez se to sklidni. Pak uz je to obcas do par minut...