Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Veřejná IP adresa přes http://www.no-ip.com/ - (**vyriešené**)

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Zdravím..nemá někdo zkušenosti s rozjetím veřejné IP adresy přes http://www.no-ip.com/ ??
    Dělá se to pomocí NO-IP DUC programu který běží v systému a podle vytvořeného účtu se dá udělat adresa např. ahoj.no-ip.org která když se zadá do prohlížeče..napojí na localhosta toho komu běží ten program přihlášeny na onen účet.

    Kdyby nekdo vedel jak na to dejte mi pls vedet...nechce nám to fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    Hmm, pokiaľ máš na mysli Dynamic DNS, tak potom viem, čo zamýšlaš. Ja toto využívam pre aktívny mód v p2p a aktualizáciu IP adresy mi zabezpečuje automaticky router. Samozrejme je to možné i nejakou utilitkou, takže sa to dá realizovať priamo cez PC.

    Ja som využil http://www.dyndns.com/ pre vytvorenie účtu a doménového názvu, ktorý na mňa odkazuje, resp. na router a v ňom mám nastavený port forwarding.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    mozna je to tu trochu OT, mozna ne, ale pokud se jedna o IP adresu u ADSL od O2, tak ta se velmi casto treba nekolik let nemeni a da se povazovat za verejnou a statickou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    Hmm, pokiaľ máš na mysli Dynamic DNS, tak potom viem, čo zamýšlaš. Ja toto využívam pre aktívny mód v p2p a aktualizáciu IP adresy mi zabezpečuje automaticky router. Samozrejme je to možné i nejakou utilitkou, takže sa to dá realizovať priamo cez PC.

    Ja som využil http://www.dyndns.com/ pre vytvorenie účtu a doménového názvu, ktorý na mňa odkazuje, resp. na router a v ňom mám nastavený port forwarding.

    Moc krát Ti děkuji za pomoc..už mi to funguje...Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    Hmm, pokiaľ máš na mysli Dynamic DNS, tak potom viem, čo zamýšlaš. Ja toto využívam pre aktívny mód v p2p a aktualizáciu IP adresy mi zabezpečuje automaticky router. Samozrejme je to možné i nejakou utilitkou, takže sa to dá realizovať priamo cez PC.

    Ja som využil http://www.dyndns.com/ pre vytvorenie účtu a doménového názvu, ktorý na mňa odkazuje, resp. na router a v ňom mám nastavený port forwarding.
    Jenom ještě menší dotaz...nedá se směřovat ještě do podsložek locahostu? protože 80 port nasměruje jen na localhost a jsou videt i ostatní složky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    eraser

    Hmm, to už si zrejme musíš zabezpečiť cez nejaký web server, či čo ti tam beží? S tým už zrejme DDNS nič nemá, oni odkazujú len priamo na tvoju verejnú IP adresu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lapak_oldd
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    70

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    mozna je to tu trochu OT, mozna ne, ale pokud se jedna o IP adresu u ADSL od O2, tak ta se velmi casto treba nekolik let nemeni a da se povazovat za verejnou a statickou...
    no pozor, to ze se adresa nemeni sice znamena ze je staticka, ale zdaleka nemusi byt verejna, verejna znamena ze kdokoliv kdo ji zada treba do prohlizece, tak se vytvori spojeni s tvym pc, pokud je vas na jedu ip vic, tak pomoci sluzby nazyvane NAT muzete sice vsichni plne pouzivat inet a vseci se budete hlasit se stejnou IP, ale pokud se na ni nekdo pokusi pripojit, tak to pripojeni uz neprojde, protoze jednoduse ten router nevi na ktery pc ma ten pozadavek nasmerovat, v tomto pripade muze byt sice staticka (nemeni se) ale ne verejna
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Citace Původně odesláno od Lapak Zobrazit příspěvek
    no pozor, to ze se adresa nemeni sice znamena ze je staticka, ale zdaleka nemusi byt verejna, verejna znamena ze kdokoliv kdo ji zada treba do prohlizece, tak se vytvori spojeni s tvym pc, pokud je vas na jedu ip vic, tak pomoci sluzby nazyvane NAT muzete sice vsichni plne pouzivat inet a vseci se budete hlasit se stejnou IP, ale pokud se na ni nekdo pokusi pripojit, tak to pripojeni uz neprojde, protoze jednoduse ten router nevi na ktery pc ma ten pozadavek nasmerovat, v tomto pripade muze byt sice staticka (nemeni se) ale ne verejna
    Jo taky jsem to už zjistil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Lapak Zobrazit příspěvek
    no pozor, to ze se adresa nemeni sice znamena ze je staticka, ale zdaleka nemusi byt verejna, verejna znamena ze kdokoliv kdo ji zada treba do prohlizece, tak se vytvori spojeni s tvym pc, pokud je vas na jedu ip vic, tak pomoci sluzby nazyvane NAT muzete sice vsichni plne pouzivat inet a vseci se budete hlasit se stejnou IP, ale pokud se na ni nekdo pokusi pripojit, tak to pripojeni uz neprojde, protoze jednoduse ten router nevi na ktery pc ma ten pozadavek nasmerovat, v tomto pripade muze byt sice staticka (nemeni se) ale ne verejna
    neboj, vim co to je verejna adresa a zatim to tak nejenom me funguje - je i verejna. staci si ji zjistit na treba na www.whatismyip.com prostrelit modemem (routerem) porty na server a neni problem se na neho pripojit zvenku
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    neboj, vim co to je verejna adresa a zatim to tak nejenom me funguje - je i verejna. staci si ji zjistit na treba na www.whatismyip.com prostrelit modemem (routerem) porty na server a neni problem se na neho pripojit zvenku

    Momentík...chceš říct..že to je vlastně jako veřejná IP zdarma ??...Že si mužu u sebe na localhostu udelat stranky a pak se na ně třeba přes http://ahoj.no-ip.org dostat když si v routeru přemapuju port na můj PC do 80 portu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jo, mam doma router/shaper bezici na freeBSD pfSense, mam nastaveny webGUI na https a povoleny zvenku, modemem prostrelene port 443 a odkudkoli se pres browser https://mojeIP dostanu do konfigurace...

    nejenom ze se ti treba 3 roky ta adresa vubec nezmeni, ale jeste k tomu je verejna ale kdybys chtel jistotu, tak to samy ma O2 za priplatek kilo za mesic
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    A další věc je, že si můžeš udělat ahoj.no-ip.com, zdar.no-ip.com a ve webserveru apache nastavit virtuální servery, které budou odkazovat do jiných složek. Teda pokud nemá no-ip nebo dyndns zakázáno nebo omezeno registrování jedné ip víckrát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    jo, mam doma router/shaper bezici na freeBSD pfSense, mam nastaveny webGUI na https a povoleny zvenku, modemem prostrelene port 443 a odkudkoli se pres browser https://mojeIP dostanu do konfigurace...

    nejenom ze se ti treba 3 roky ta adresa vubec nezmeni, ale jeste k tomu je verejna ale kdybys chtel jistotu, tak to samy ma O2 za priplatek kilo za mesic

    Nemohl by jsi to shluknout a udelat návod..na router Edimax..pokud možno..aspon naznak.....
    Naposledy upraveno uživatelem Semik_old1: 31-08-2007 v 03:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak prakticky staci jen na modemu/routeru povolit konfiguraci z WAN rozhrani a nasmerovat na neho porty... edimaxy neznam, mel jsem doma well 845G, ted mam alcatel speed touch a jako router pouzivam pfSense...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    tak prakticky staci jen na modemu/routeru povolit konfiguraci z WAN rozhrani a nasmerovat na neho porty... edimaxy neznam, mel jsem doma well 845G, ted mam alcatel speed touch a jako router pouzivam pfSense...
    Moment..máš bezdrát nebo ADSL či tak ??
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sítě: Verejná IP adresa
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 13-02-2012, 18:16
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-05-2008, 13:13
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-03-2008, 00:18
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-02-2008, 17:38
  5. Veřejná IP adresa
    Od adolfik v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-12-2007, 09:58