Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

svchost.exe

dom324 (306)|28.6.2016 17:26
Čus,
správce úloh mi hlásil vysoké využití CPU, a tak jsem stáhl proces explorer abych zjistil co je špatně. Ten mi ukázal toto http://clip2net.com/s/3zFrX6p. Na internetu jsem se dočetl, že proces svchost.exe značí nefunkční ovladač. Z oficiálních stránek Asusu jsem si stáhl všechny originální ovladače pro dané pc (kromě ovladačů grafiky, které chci mít logicky co nejnovější (byly tam prahistorické Catalysty z roku 2010 :D)). Staré ovladače jsem odinstaloval a nové nainstaoval, ale bohužel nenastala žádná změna :( Nemáte nějaké nápady? Neexistuje způsob jak zjistit který ovladač/co to dělá? Vím, že existují různé utility na aktualizaci ovladačů, ale nevím jak moc se jim dá věřit.
OS je windows 7, rád bych se vyhnul přeinstalování OS
Předem děkuju za veškerou pomoc :)
Ventero (1280)|28.6.2016 18:33
Tak to jsi se dočetl pěknou hovadinu :D Ovladače s tím nemají vůbec co dělat.

svchost je jednotný název několika čistě systémových služeb. V tomto případě se to bude konkrétně týkat služby Windows Update - je to známý bug. Tento se objeví vždy, když je v očekávání jakákoliv aktualizace pro IE.

Takže si tuto službu vypni a restartuj. Tím docílíš normálního vytížení CPU, tedy v klidu kolem 2%, nemáš-li tam něco dalšího, co žere více na pozadí.

Dále si nainstaluj potřebné ovladače a pak máš několik možností:

1. Kašlat na WU - tvoje volba a riziko zabezpečení

2. Zapnout WU, nastavit na hledat a oznamovat, počkat třeba i několik hodin na zveřejnění seznamu dostupných aktualizací, ty pak spustit a čekat dalších třeba i několik hodin na stažení a instalaci.

3. Stáhnout jednu určitou aktualizaci, která ti první kolo značně urychlí, ale potom už tolik ne a ještě má jeden vedlejší efekt. a zapnout WU.

4. Nezapínat WU, stáhnout všechny updaty pomocí aplikace 3. strany a pak je offline nainstalovat a pak zapnout WU.

Problém se ti potom, dokud to MS nedořeší, vrátí, ale již to bude rozmezí 10 - 30 minut max. a bude to jen když bude další nový update pro IE v očekávání ...
dom324 (306)|28.6.2016 19:02
Dík za odpověď, mohl jsem čekat, že to zas v Microsoftu něco zkriplily :D
Takže mi chceš říct, že těch pár hodin co jsem strávil u hledání přesného modelu pc a pak stahování a instalace ovladačů jeden po druhém, byly naprosto k ničemu? :D
Beru možnost 2. Nastaveno na hledat a oznamovat mám. Teď stačí vyhledat aktualizace a pak instalace?
Rendl2 (501)|28.6.2016 19:25
Dám jednu neodbornou vsuvku jak to mám já. WU zakázáno a dokud vše funguje nebo se nedozvím o nějaké nutné aktualizaci tak zakázáno zůstane.
john (877)|28.6.2016 23:37
pokud nechces W10, tak radeji WU zakaz/vypni...
dom324 (306)|29.6.2016 14:39
O W10 jsem přemýšlel. Jak funguje proces vrácení z W10 k W7? Kdysi jsem četl, že se vytvoří záložní soubor W7 a ten se po měsíci vymaže. Nešel by ten soubor zálohovat (hodit si ho kamkoli na disk, kde mi ho MS nesmazal) a pak se kdykoli vrátit k W7?
WU zakážu tak, že v nastavení zvolím "Nikdy nevyhledávat aktualizace"?
Ventero (1280)|29.6.2016 22:44
Ne vzdy dobre - lepsi si udelat jiny typ zalohy OS - image nebotakneco.

Ano - tim to zakazes.
john (877)|30.6.2016 13:27
ja delam image OS procisteneho / odstranen pagefile, body obnovy, nepotrebne instalatory pres Patchcleaner, projedu privatizerem a pac jedu z HDD tak i BootDefrag HDD pomoci Puran Utilities (dokaze ""defrag" $MFT) a RegDefrag / vzdy po (od)instalaci necho duleziteho, pokud zustane vse funkcni...
ze zvyku pouzivan Ghost pres HirensBoot
Ventero (1280)|30.6.2016 16:45
Bohuzel v nekolika poslednich HBCD Ghost neni. Ale je tam Disc Wizzard ci Clonezilla.
john (877)|30.6.2016 16:51
ja jej pridal do nake 15.x edice + nake ficurky navic...