Velke potize s notebookem
DobrÝ den, mÁm uŽ asi 2 mesice problemy s notebookem dell xps l702x, mam v nem nacisto nainstalovany operacni system ms windows 10 home 64bit cz. (vsechny programy pravidelene aktualizuji) pevny disk (celkova velikost hdd 1 000 gb) mam rozdeleny na 2 casti nebo 2 oddily (partitions) konkretne tedy (disk c:\ systemovy - 500 gb) a (disk d:\ na data (filmy videa hudba fotky hry dokumenty atd.) kdyz spustim pc hry jako je treba warcraft 3 nebo no one lives forever atd. Na pevnem disku konkretne na oddilu d:\ hry se mi zaseknou a zpomali asi na 10 - 20 sekund a pak zase funguji normalne.........a myslim si ze na oddilu c:\ (500 gb) meho pevneho disku u meho notebooku dell xps l702x k tomu nedochazi....alespon jsem tam tyto potize zatim nespozoroval. System windows 10 home 64 bit cz jsem instaloval z flashky kingston hyperx s podporou usb 3.0 kde jsem mel vytvorenou instalaci windows 10 home 64bit cz vcetne tzv. Bootovani. Mel jsem pred instalaci systemu potize i s mbr (master boot record), ktery jsem opravil pomoci prikazoveho radku a 3 prikazu ktere jsem nasel na internetu a take jsem restartoval bios na zakaldni nastaveni. V instalacnim programu jsem smazal oddil d:\ a nektere dalsi oddily pevneho disku. Nechal jsem pouze oddil c:\ ktery jsem potom naformatoval a pote na nej nainstaloval system windows 10 home 64bit cz. Oddil d:\ u meho pevneho disku jsem odstranil a potom znova vytvoril a naformatoval nejen v instalacnim programu systemu ms windows 10 home 64bit cz ale take po instalaci systemu windows 10 home 64bit cz pomoci programu sprava disku jsem znova odstranil hdd oddil (d:\500 gb) pevneho disku, znova jsem ho vytvoril o kapacite 500 gb a take naformatoval. Mel jsem take potize s pismeny jednotek (hdd: J:\, h:\,, dvd-rw f:\, flashka g:\) toto jsem take zmenil v programu sprava disku konkretne na (hdd: C:\ systemovy oddil, d:\ oddil urceny pro data, e:\ dvd-rw, f:\ flashka), s drivejsimi oddily jsem tyto potize nemel hlavne tim myslim oddil pevneho disku d:\ kde se mi hry od te doby trhaji zasekavaji a zpomaluji. System se take nekdy chova dost podivne neposloucha me slovo neotevira se mi nabidka start centrum akci, zalohoval jsem si nejaka dulezita data a soubory od vyrobce meho notebooku dell xps l702x na internetove uloziste microsoft onedrive. Zkousel jsem spoustu postupu jak opravit me potize ale nic mi zatim nepomohlo a hardware je v poradku podle systemovych informaci a korat procesor jeho napeti a frekvence se dosti meni a nekdy se mi i dost notebook prehriva ale ja si stale myslim ze tyto potize jsou spise zpusobeny oddilem pevbeho disku konkretne d:\ (500 gb). Spoustel jsem take ccleaner, eset smart security a malwarebytes antimalware naslo mi to asi 6 viru dohromady vsechno jsem odstranil a smazal. V nouzovem rezimu systemu windows 10 home 64 bit cz se mi zda ze je to o neco lepsi ale stale to neni ono. Zkousel jsem take spustit operacni system pres program ci nastroj konfigurace systemu konkretne s timto nastavenim (diagnosticke spusteni) ani to mi moc nepomohlo. Predem vam dekuji mockrat za pomoc pri reseni mych potizi s mym notebookem dell xps l702x. Vas zakaznik fanousek a kamarad tomas l. Alias doktorxp ?! -))
Chtelo by to asi primarne zkontrolovat, jestli neni problem v samotnem disku, treba programem https://www.passmark.com/products/diskcheckup.htm
Dobry den na neco jsem prisel zkousel jsem pc hry jako warcraft 3 a no one lives forever na oddilu d:\ meho pevneho disku a zjistil jsem ze mam asi nejake potize s vykonem hdd d:\.........u oddilu pevneho disku c:\ je myslim vsechno v poradku tam se mi hra nezasekava, netrha ani nezpomaluje (je to vazne divne kdyz se to na chvilku asi 3 -7 sekund zasekne a pak to zase jede normnalne) konkretne jsem zkousel tyto pc hry spustit v okne a na oddilu meho hdd d:\ jsem zjistil ve spravci uloh ze kdyz se hry zaseknou tak je oddil pevneho disku d:\ vyuzit prblizne na 20 - 40% nekdy jen 4% a kdyz tyto pc hry se daji normalne hrat tak je hdd d:\ vyuzit na 0% (tedy neni vyuzit vubec), v programu hwmonitor se mi meni frekvence, teplota i napeti procesoru a take trochu i zakladni desky a graficke karty, ale to jsem mel myslim predtim take a hry mi fungovali asi pred mesicem a pul jeste normalne a to jsem mel oba oddily disku v mem notebooku dell xps l702x se systemem windows 10 home 64bit cz c:\ (500 gb systemovy) i d:\ (500 gb na data), bios jsem zkousel jeste jednou resetovat ale ani to mi nepomohlo testoval jsem i procesor a disk je podle programu crystaldisk v poradku i smart hodnoty ok, ale ja si stale myslim ze mam potize s vykonem pevneho disku kokkretne oddilu hdd d:\ protoze na oddilu hdd c:\ je vsechno v poradku a program mcafee security scan plus mi hlasi nejakou online hrozbu tak se bojim abych nemel nejaky virus nebo hackera v mem routeru od firmy tplink wr741nd ebo v antene nanostation m5 je to vazne divne a zvlastni ?! Mam dojem, ze jeste jsem se s takovymi potizemi nesetkal, a v systemu se mi zda vsechno v poradku a kdyz hraju ty pc hry na disku d:\ tak mam procesor vyuzity asi na 2 - 11% coz je asi v poradku nevim. Vsechno pravidelne kontroluji a aktualizuji operacni system windows 10 home 64bit cz i vsechny programy, soubory, software ci aplikace v nem. Ve spravcio zarizeni mam jedno zarizeni na ktere bohuzel nemohu najit ovladace ale to jsem mel predtim take takze si myslim ze v tom potize nebudou. Predem dekuji za pochopeni i za pripadne reseni mych potizi s mym notebookem dell xps l702x s operacnim systemem ms windows 10 home 64bit cz ktery mam uz asi 1 mesic a pul nainsatlovany nacisto a take se mi zda ze je oddil d:\ u meho pevneho disku notebooku pomalejsi i pri kopirovani a zapisovani dat nekdy se ani neukazuje pri kopirovani prenosova rychlost nebo celkovy vykon oddilu pevneho disku d:\ (500 gb - urceny na data) ?! -))