Zobrazit výsledky hlasování: Které repro by jste si koupily VY ?

Hlasujících
49. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • Genius SW-HF 5.1 5000

    19 38.78%
  • Genius SW-HF 5.1 5005

    30 61.22%
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 50

Téma: ??Genius SW-HF 5.1 5000 vs. Genius SW-HF 5.1 5005 ??

  1. #31
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Měl bych 2 otázky:
    1) Má cenu o nich (5005) uvažovat k domácímu kinu? Potřebuju nějaké ne moc drahé, tyhle se podle toho, co se píše, nejeví špatně, ale kdyby byly nějaké zkušenosti...
    2) Kabely k zadním repro. Na CzC píšou, že k zadním repro jdou propojovací kabely 8,5m dlouhé. Jak jsou řešené? Je to stylem 3,5 jack, cinch, nebo jenom kabel na konci odizolovanej? Problém je, že já potřebuju vést kabely k zadním repro kolem stěny cca 10-11 metrů (vzhledem k řešení podlahové krytiny nelze jinak než kolem stěny).

    Edit: V recenzi na 5000 jsou kabílky na konci odizolované, tak budu předpokládat, že to samé bude i u novější 5005 viz. http://www.svethardware.cz/recenze-g...covani/13490-2
    Je nějaké omezení, jaký kabel použít (když budu kupovat jiné - delší), nebo je to víceméně fuk?
    Naposledy upraveno uživatelem Encore1106: 05-12-2007 v 22:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    158

    1) Podle mě jsou tyto repraky na filmy velice dobry za ty penize. Na hudbu uz me tak neuchvatili. Na kazdy zanr se musi prenastavit a vic nez hudba je obcas slyset spis jenom duneni. S tim si ale musi kazdy pohrat podle sebe. Za ty prachy ale bozi.
    2)Kabely jsou na konci i na zacatku odizolovane a zalite - netrepi se. Klidne tam muzes hodit jiny kabel, musel sem taky nastavovat. Bocni stenu mam trochu dal tak me to tam nedosahlo. Mam to ted pres 2 kabely - takovy lamacky. Musim casem vymenit za 1 :-)

    Jinak jsem docela spokojen
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Pro ty, kdo si chce koupit tyto bedny:

    Alfa Computer: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...200850U800092Y

    Tesco:

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    158

    Když už sme u toho kde kupovat, tak taky tady neco mam:
    5000: http://barbone.cz/?stiid=52256&strso...20Dark%20Brown
    5005: http://barbone.cz/?stiid=65296&strso...%20dark%20wood
    Jinak v tom Tescu sem se na to dival taky a neveril sem svym ocim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jj, je to jenom další ukázka toho, že je nejdříve zapotřebí se porozhlídnout po obchodech, a pak teprve kupovat. A taky to ukazuje na to, jaká je obchodní strategie Tesca a že totální paka ještě pořád existují, jinak by si Tesco nedovolilo dát cenu tak vysoko. Jenže Tesco ví, že tupí mezi námi stále jsou a koupí si to jen proto, že je to v Tescu a že to tedy musí být levné... Ten rozdíl dvou stovek mezi Alfou a T.S.Bohemií už není tak znatelný, ale je na tom taky vidět, že Alfa by klidně mohla s cenou ještě dolů. Jenže ta si je zase vědoma své celkem neoblomné pozici s kamennými obchody.

    No jo, je to na světě těžké...:-) Ale aspoň z toho plyne, že v Tescu ani rohlíky ( stojí tam stejně 2,50, zatímco naproti mého domu v Penny si jeden koupím za 1,90 - to je tak, když Tesco má u svého zboží "nejnižší cena ve městě" ;-) ), natož pak bedny nebo jakoukoliv jinou elektroniku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Obyvatel SHW Avatar uživatele ...No...Name...
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    599

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    ...Tesco má u svého zboží "nejnižší cena ve městě" ;-) ), natož pak bedny nebo jakoukoliv jinou elektroniku...
    Tak já se "nakupování elektroniky v zelenině" vyhýbám.Jednou jsem koupil mobil v Makru a tentýž mobil si koupila kámoška ale asi o pět k. dražší ze specializovaného obchodu...A když jsem to tak porovnal,tak můj mobil asi po půl roce odešel do večních lovišť...Kámošce drží do dnes.A ještě k tomu měl takový pochybný system...Takže už nakupuji jedině z netu a v kamených obchodech jen okukuji...protože je fakt že za Logitech Z2300 chtěli v Budějkách v Glóbusu asi přes 4...a na netu je to tak kolem 3,5 ...
    Naposledy upraveno uživatelem ...No...Name...: 06-12-2007 v 16:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Normálka, prostě velké obchodní řetězce. Na blbých se vždycky dobře vydělává. Ale jsme už v podstatě OT, tak se raději zase vraťme k reprákům.

    Což mi připomíná, měl by už někdo možnost porovnat zvuk 5000 a 5005?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    5

    Mam tie 5005 doma....maju par chybiciek ale to sa nechyta....su to skvele repro....Tie chyby su uplne banalne...napr ked kukam film v tme tak tie modre diody su jak ,,poulicne lampy,, mrte to svieti a mne to svieti rovno do tvare,tak to nepotesi, dalsou nevyhodou je ze pri nizkej hlasitosti nehra woof a center,ale to riesim cez softwerove stisovanie zvuku ...podrobnejsie som studoval rozdiely a podstatne by nemali byt ziadne ..iba dizajn ...isiel by som do tych 5005 znova kebyze si mam vybrat... odporucam pomer cena / vykon je naj...ale to uz je asi vseobecne zname...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Obyvatel SHW Avatar uživatele ...No...Name...
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    599

    Citace Původně odesláno od denyzkoo Zobrazit příspěvek
    Mam tie 5005 doma....maju par chybiciek ale to sa nechyta....su to skvele repro....Tie chyby su uplne banalne...napr ked kukam film v tme tak tie modre diody su jak ,,poulicne lampy,, mrte to svieti a mne to svieti rovno do tvare,tak to nepotesi...
    Kus neprůhledný pásky a je po problému...sám to tak mam u svého repra...

    ...měl by už někdo možnost porovnat zvuk 5000 a 5005?
    Osobně sem slyšel jen 5000...Ale vsadím se klidně i o pět korun,že zvuk bude skoro totožný...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jo, na to, že bude totožný, bych vsadil i padesát... Já jen, jestli náhodou někdo neměl možnost je slyšet přímo vedle sebe, tak jestli tam náhodou rozdíly nejsou ( třeba v šumu, brumu nebo čemkoliv ). Nizší šum bych si u 5000 rozhodně představit dovedl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Což mi připomíná, měl by už někdo možnost porovnat zvuk 5000 a 5005?
    co vy tu neresite
    staci se podivat do recenze... http://www.svethardware.cz/recenze-r...e-podobe/18854

    od Jana Vitka by porovnani nestacilo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Dva hlasy jsou vždycky více než jeden.:-)

    Popravdě, oficiální recenze nebo srovnání vyhledávám jen u výrobků, kde se jejich vlastnosti dají přímo změřit. U repráků, monitorů apod. dávám raději na osobní zkušenosti uživatelů, proto jsem se ptal. Přece jenom uživatel používá výrobek soustavně, recenzent chvíli používá, pak napíše recenzi a výrobek vrací. Nemyslím, že zkušenosti recenzenta s jakýmkoliv výrobkem vycházejí z dlouhodobějších zkušeností.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    stacilo na ten odkaz kliknout.... druhy odstavec:

    "Osobně již dlouhou dobu používám předchozí verzi Genius SW-HF5.1 5000, a tak se nejdříve zmíním o zkušenostech s nimi..."
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Já tam klikl, a i když jsem šel hned na část se zvukovým projevem, jsou věci, kterých si člověk nemusí stihnout všimnout ani za týden používání. Třeba u mých sluchátek Porta Pro jsem si až po několik měsících všiml, že u některých dost basově výrazných skladeb ( konkrétně třeba Human March z Warcraftu 3 ) je ve zvuku jemné praskání, které by tam rozhodně být nemělo.

    To samozřejmě může být vina kusu, ale vtip je v tom, že taky nemusí. A to recenzent nepozná, přece jenom testuje jen jeden kus. Proto si myslím, že zkušenosti ostatních jsou pořád mnohem cennější, než jakkoliv kvalitního recenzenta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od ...No...Name... Zobrazit příspěvek
    Naivně jsem hledal na stránkách výrobce,ale kde nic tu nic...nic jiného jsem ani nečekal...A jinde taky nic...
    Takže bych se zeptal,co konkrétně vyhořelo...protože podle mě by se měla spálit jen pojistka...
    S tym hladanim to poznam ja som tiez nic nenasiel... co je dost blbe... ale nevadi
    Na obrazku som oznacil miesto kde to vyhorelo to v kruzku ak si ich mal niekedy otvorene tak na tej druhej tabulke su 3 taketo cipecky. A este z toho prehorel jeden kablik a ta pena ktorou su tie kable oblepene.
    Ta vacsia sipka to su len ohorene, nie zhorene...
    No a este sorry za neskoru odpoved a zlu kvalitu fotky mal som po ruke len mobil
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: vyhorene.jpg 
Zobrazení: 443 
Velikost: 51.2 KB 
ID: 1970  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední