Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Po přidání SSD do M.2 je něco špatně.

  1. #1

    s-l s-l je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    12

    Zdravim, přdal jsem SSD do M.2 (GP72 2QE Leo) a dal tam systém, vše funguje , ale nemohu v BIOSU nastavit ten SSD jako primární bootování ("není v nabídce" ),musim tam nechat HDD.
    SSD je vidět pokudˇ rozkliknu nabídku pod tím(zapoměl jsem název) , ale jakmile ho "upřednostním" před HDD , tak při bootování NTB hledá floppy disk???
    Zkošel jsem to i přes Acronis Disc Dir. , ale háže mi to chybu . Nevíte co jsem zblbnul ?
    Děkuji za odpověď

    Ps: NVidia mi furt nabízí ,že je novější ovladač ...ale nelze se připojit na server??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele MSI CZ/SK
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    84

    Dobrý den.

    Můžete nám prosím sdělit více detalů:
    - Jaká je verze BIOSu?
    - Jaký SSD disk jste do notebooku nainstaloval?
    - Nastavoval jste něco v BIOSu?
    - Můžete nám bootovací nabídku vyfotit?

    U Nvidie doporučujeme přeinstalovat GeForce Experience http://www.geforce.com/geforce-experience/download
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    s-l s-l je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    12

    Dobrý den,
    1) Grafika OK děkuji.
    2) Verze BIOS 2.17.1249 , nic jsem nenastavoval ,jen jsem dal boot systemu z USB.
    Disk jsem nějak (buď přes Win nebo Acronis) našel a nainstaloval systém.
    Vše zdá se funguje, jen když jsem chtěl zpátky nastavit boot z SSD tak je něco špatně.

    Obrazky z BIOSU jsou zde:
    http://www.svethardware.cz/forum/album.php?albumid=2584
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    A v "boot option 2"(šestý obrázek) se také SSD neukáže?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    s-l s-l je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    12

    To je právě v prvním obrázku- ta nabídka. (jestli rozumim otázce).
    Abych do tý nabídky dostal SSD , musim dát v HDD priority(obr.5) SSD "nahoru" , pak se mi tam objeví , ale když ho pak dám jako primární a dám "save" , tak mi naskočí ten floppy (obr.4) a je konec.
    Naposledy upraveno uživatelem s-l: 23-07-2016 v 15:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Boot priority je jen posloupnost bootování pokud se nenajde médium třeba v cd mechanice, v tom případě to skočí na další zařízení. Pamatuji si že jsem měl s nějakou deskou podobný problém, v boot option 1 disk nebyl a v boot option 2 nebo 3 už byl a tak jsem jen dal v boot option 1 disabled, pak to nějak začalo fungovat.

    A zkoušel jsi disktetovku vypnout pokud to lze? A jak proběhla instalace os? Startuje os z M2 ssd přes ruční výběr disku? Pokud by nestartoval ani přes ruční výběr tak může být poškozený MBR. Ono by to i teoreticky odpovídalo, na disku není, nebo je poškozený MBR, tak to chce startovat z disketovky a pokud USB emuluje disketovku tak to píše press any key to boot from floppy.

    Taky si pamatuji, že jedna upravená instalace w7 byla tak dokonalá, že MBR se uložilo na flash kartu místo na disk a OS pak bez té flash karty nenastartoval. Pak mi to psalo MBR not found, press any key to boot from other device.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Nech tam v PC zapojený jen požadovaný "nemocný" disk a z opravné konzole instalačního media zadej tyto dva příkazy a restart.

    bootrec.exe/fixboot
    bootrec.exe/fixmbr
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    s-l s-l je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    12

    Je to NTBook, a všechno funguje!
    Takže - nechce se mi šroubovat 19 šroubků a lámat zoubky kartou :-), - to bych vyndal HDD nainstaloval system na SSD a pak přidal původní HDD. Jen jsem chtěl po instalaci systému dát SSD na boot č.1 a je mi divný ,že to nelze ?? Tak jsem se zeptal co jsem podělal .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Vyndej HDD a nastartuj jen SSDčkem. 19 šroubků to asi nebude. Naposled jsem viděl u aceru 2kusy k disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    s-l s-l je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    12

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Jo já s NTB nemám zkušenosti, ale 5 minut šroubování není zas taková oběť a ten plast taky nebude lehce křupací abys to rozlámal. Holt lenost.
    Chtěl jsem to kvůli vyzkoušení MBR na problémovém disku, aby to neovlivňoval druhý disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    s-l s-l je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    12

    Jde o ten plast - štípal sem to kreditkou a sem rád že to mám za sebou :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Popisuješ to pro mě zmateně, tak se ještě pro jistotu zeptám na tu položku v biosu "Hard disk drive BBS priorities" Jestli tam máš to SSD na prvním místě?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    s-l s-l je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    12

    Nemám - na 2(obr.5).
    Když ho dám na 1. Tak ho uvidim v nabídce (obr.1) místo HDD ale kdyš ho vyberu na boot č.1 ..tak se mi objeví obr.4 a je konec!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Jo, tak to ti poradim takovou jednoduchou věc. Vyndej druhej disk a když PC normálně naběhne, tak ho zas vypni a HDD dej zpět a už bude nabídka v BIOSu fungovat. Když nenaběhne, tak oprav MBR z instalačky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR2: přidáni ram
    Od pepples v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-01-2011, 21:56
  2. boot.ini - pridani OS
    Od krtek989 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-07-2010, 23:34
  3. DDR1: Přidání 1GB d staršího PC
    Od ToNiX v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-07-2010, 23:15
  4. Přidání RAM
    Od Rosnatka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 26-04-2010, 16:53
  5. DDR2: přidání dalších 2GB DDR II
    Od pabloroche v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-12-2008, 17:40