Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 31

Téma: Prosím o kontrolu sestavy, případně návrhy na změnu

  1. #16
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Chipsetem s omezenou propustností a grafikou s vysokým nárokem na propustnost. Nehledě na netaktovací CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    A jak čipset souvisí s grafikou? Skylake má 16 linek PCIE 3.0 pro grafickou kartu a je to spojeno přímo s CPU, přes čipset to nejede, taktovací CPU taky nemusí být nutnost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Rendl2 viděl jsi někdy "tohle"?

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: b150-block-diagram-rwd.png 
Zobrazení: 83 
Velikost: 148.8 KB 
ID: 31514
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    No vidíte děcka, když se použijou argumenty, tak se to vysvětlí hned. Takže to opravuju na část napojená na chipset stojí za groš kudlu, takže grafika je z obliga.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20

    gfm gfm je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele gfm
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    70

    Citace Původně odesláno od Rendl2 Zobrazit příspěvek
    Chipsetem s omezenou propustností a grafikou s vysokým nárokem na propustnost. Nehledě na netaktovací CPU.
    No to je teda výplod, OMG.
    Co tam máš dál?
    Naposledy upraveno uživatelem gfm: 26-07-2016 v 15:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Co tam mám dál? Stačí se podívat co jsem napsal a možná to tam uvidíš. Poradím ti, koukej až na druhou větu, páč první je o jiném tématu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Citace Původně odesláno od Rendl2 Zobrazit příspěvek
    No vidíte děcka, když se použijou argumenty, tak se to vysvětlí hned. Takže to opravuju na část napojená na chipset stojí za groš kudlu, takže grafika je z obliga.
    Rendl2: Ke kompletní integraci severního můstku do procesoru Intel došlo již někdy v roce 2006 - 2007. AMD integrovalo paměťový řadič do procesorů řady Athlon64/Opteron někdy okolo roku 2004 - 2005. Jednalo se o "částečnou integraci" ale byla již plně funkční ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23

    gfm gfm je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele gfm
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    70

    Citace Původně odesláno od gfm Zobrazit příspěvek
    Co tam mám dál? Stačí se podívat co jsem napsal a možná to tam uvidíš. Poradím ti, koukej až na druhou větu, páč první je o jiném tématu.
    No dal jsi dohromady celkem věty dvě. Druhá zní "Nehledě na netaktovací CPU."
    Výrok o výplodu samozřejmě patřil k oběma větám - nesmyslům.
    Jak souvisí použití GTX 1070 s taktovacím procesorem???
    Jinak děkuji za poradu a správné nasměřování na tvou v pořadí druhou větu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Rendl2: Ke kompletní integraci severního můstku do procesoru Intel došlo již někdy v roce 2006 - 2007. AMD integrovalo paměťový řadič do procesorů řady Athlon64/Opteron někdy okolo roku 2004 - 2005. Jednalo se o "částečnou integraci" ale byla již plně funkční ...
    To o AMD paměťovém řadiči samozřejmě vím, když na tom funguju, tak jsem si o tom něco zjišťoval, akorát jsem nevěděl o spojitosti s PCIexpress.
    Díky za informace.

    ---------- Doplněno v 09:35 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 09:33 ----------

    Citace Původně odesláno od gfm Zobrazit příspěvek
    No dal jsi dohromady celkem věty dvě. Druhá zní "Nehledě na netaktovací CPU."
    Výrok o výplodu samozřejmě patřil k oběma větám - nesmyslům.
    Jak souvisí použití GTX 1070 s taktovacím procesorem???
    Jinak děkuji za poradu a správné nasměřování na tvou v pořadí druhou větu.
    Druhá věta zní: "Takže to opravuju na část napojená na chipset stojí za groš kudlu, takže grafika je z obliga. " Asi se ti nezobrazuje celé vlákno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    A co je prosím tě na B150 tak špatného? A jaká část na napojená na čipset stojí za groš kudlu? Síťovka, zvukovka a nebo konektory?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Rendl2: Máš představu jak to celé funguje a jaká část základní desky co "obsluhuje"? Nebo se snažíš říci, že v případě plného vytížení portů je nedokáže chipset všechny "nakrmit"?

    Odesláno ze Sony Xperia Z5
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od Fox_25 Zobrazit příspěvek
    A co je prosím tě na B150 tak špatného? A jaká část na napojená na čipset stojí za groš kudlu? Síťovka, zvukovka a nebo konektory?
    Opakuji, že to nestuduju detailně a jen jsem viděl omezení v PCI-E, a to je všechno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    [QUOTE=kevin00;583433]Rendl2: Máš představu jak to celé funguje a jaká část základní desky co "obsluhuje"? Nebo se snažíš říci, že v případě plného vytížení portů je nedokáže chipset všechny "nakrmit"?

    Představu úplnou nemám. Vycházím z pouhého zobrazení nižšího počtu PCI-E linek a možností konfigurace PCI-E zařízení. Namátkou jsem se teď díval na google, tak jsem viděl možný problém v připojení některých druhů SSD disků. Prostě nic zásadního, jen kdybych si takovou desku měl dát do PC, tak by mě to žralo, jestli mě to omezení někdy náhodou neblokne v něčem...... Prostě nejsem rád, když mě někdo šidí včetně PCI-E .
    Máš dobrej odhad.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Jul 2016
    Příspěvků
    2

    Tak drazí debatéři. Komponenty již objednány. Díky za příspěvky, podněty, alternativy, polemiky. Byly nápomocné a pár změn jsem diky nim udělal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Tak jsi mohl napsat co jsi objednal, když už nám to dalo tolik námahy.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Prosím o kontrolu okruhu
    Od Marek_Prochazka v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-06-2016, 19:58
  2. Návrhy na změnu funkcí v "novém fóru"
    Od kevin00 v sekci Fórum a magazín SHW
    Reakcí: 52
    Poslední příspěvek: 25-08-2012, 23:29
  3. Prosím o kontrolu sestavy
    Od dakty v sekci PC - archiv
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 10:15