Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Prosím o kontrolu sestavy, případně návrhy na změnu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2016
    Příspěvků
    2

    Zdravím ve spolek.

    Skládám si PC sestavu, která bude určena primárně herně. Rozpočet, který je v košíku, bych už razantně nezvyšoval.
    Prosím lidi zkušené a znalé, jestli by mi zkontrolovali tuto sestavu, případně navrhli nějaké změny. Děkuji

    odkaz na košík:

    https://www.czc.cz/176316,180024,167...20,175661/kody
    Naposledy upraveno uživatelem ArnieRimmer: 25-07-2016 v 11:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Letmý pohled tam vadí deska, která nemá chipset Z170 na taktování a grafika by mohla být z aktuální generace nVidia GTX 10XX.
    Možná by stačila i RX 480 http://youfacebookclip.com/watch?v=-14VJ6zgsFE
    Naposledy upraveno uživatelem Rendl2: 25-07-2016 v 13:13
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    R9 390X bych už nekupoval, spíš bych si připlatil za GTX 1070 a na té desce opravdu "K" CPU nejdou taktovat.

    Ten zdroj bych také nebral, eurocase není zrovna to pravé ořechové i kdyby na něj napsaly 1400W. Koupil bych nějaký recenzovaný kus z HW World.

    http://www.hwworld.cz/index.php/poci...enty/31-zdroje


    https://www.czc.cz/176319,176847,155...91,110748/kody

    Já osobně bych to viděl takto, cena je 31400kč, plus 1600kč za zdroj z hw world(Zalman ZM600-GVM), plus nějakých 500kč za aktivační klíč k W10 profi(aukro).
    Naposledy upraveno uživatelem Fox_25: 25-07-2016 v 15:04 Důvod: opravena záměna pamětí v odkazu na CZC
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Fox_25 Máš na CZC drobnou chybu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2015
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od Rendl2 Zobrazit příspěvek
    Fox_25 Máš na CZC drobnou chybu
    DDR4 paměti a DDR3 sloty na desce? .)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Opraveno, automaticky jsem tam dal DDR4.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Tak jest. AsRock má spoustu kulišáren.

    Fox_25 Si děláš srandu. Já myslel, že vyměníš desku na DDR4 a ty vyměníš ramky na DDR3. Skylake profituje dobře z DDR4 prý.
    Naposledy upraveno uživatelem Rendl2: 25-07-2016 v 15:15
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2015
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od Rendl2 Zobrazit příspěvek
    Já myslel, že vyměníš desku na DDR4 a ty vyměníš ramky na DDR3. Skylake profituje dobře z DDR4 prý.
    Co třeba tato?
    https://www.czc.cz/asrock-z170-pro4s...176852/produkt
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Však sestavu co jsem uvedl není potřeba brát jako dogma, ale i s těmi DDR3 je to pořád vyrovnanější sestava než co navrhl Rimmer. Z hlediska budoucnosti budou určitě lepší DDR4, ale z hlediska výkonu to moc poznat nepůjde.

    Tak, tady to máte i s DDR4
    https://www.czc.cz/176319,155337,111...51,168553/kody
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Osobně bych zvolil jiný model základní desky. AsRock nejsou špatně, ale asi před rokem jsme tu řešili, že některé základní desky mají drobné nedostatky jako jsou třeba zalité cívky pouze z poloviny. Což je celkem zásadní problém. Na Overlock fóru jsem zatím zaznamenal pouze problém kompatibility s paměťovými moduly Corsair. Podle specifikací je osazena levnější zvuk. kartou Realtek. Jako alternativu bych viděl Gigabyte GA-Z170-Gaming K5. Je sice o trochu dražší, ale zase nemusíš mít strach o vysokou teplotu VRM.
    Řada pevných disků WD Red je primárně určena pro NAS. Vyplatí se Ti připlácet oproti klasickému pevnému disku? Funkce NAS disků v stolním počítači nijak nevyužiješ.
    A poslední M.2 SSD disk vyměnit za Transcend MTS800.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od SJames130 Zobrazit příspěvek
    Tuhle teda taky nedoporučuju, ale nebudu to zdůvodňovat, abych neprovokoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    To ohledně pískajících cívek jsem netušil, skládal jsem nedávno dvě sestavy s Asrock a nepískalo nic, ale ta deska od gigabyte bude určitě lepší. Funkce NAS disků sice nevyužije, ale dle známého v obchodě se jim u jich vrací méně v reklamacích a ty 4 stovky navíc není taková pálka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    gfm gfm je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele gfm
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    70

    Citace Původně odesláno od ArnieRimmer Zobrazit příspěvek
    Zdravím ve spolek.

    Skládám si PC sestavu, která bude určena primárně herně. Rozpočet, který je v košíku, bych už razantně nezvyšoval.
    Prosím lidi zkušené a znalé, jestli by mi zkontrolovali tuto sestavu, případně navrhli nějaké změny. Děkuji

    odkaz na košík:

    https://www.czc.cz/176316,180024,167...20,175661/kody

    i7-6700k + MSI H110M PRO-VH - Intel H110 ... je nesmysl, navíc ti chybí chladič CPU
    PSU a skříň jsou odpad

    Na hry bych to vzal takto https://www.czc.cz/6jpmk6mu12hgabocchd3r6aifd/seznam
    Naposledy upraveno uživatelem gfm: 25-07-2016 v 21:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    gfm to je večer a ty už jsi pil... B150 a 1070, jako amatér jsem zděšen
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    gfm gfm je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele gfm
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    70

    A jseš zděšen čím?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Prosím o kontrolu okruhu
    Od Marek_Prochazka v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-06-2016, 19:58
  2. Návrhy na změnu funkcí v "novém fóru"
    Od kevin00 v sekci Fórum a magazín SHW
    Reakcí: 52
    Poslední příspěvek: 25-08-2012, 23:29
  3. Prosím o kontrolu sestavy
    Od dakty v sekci PC - archiv
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 10:15