Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Nová PC sestava - sestaveno, ale problém s oživením

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    18

    Zdravím, sestavil a prvotně jsem zapnul tuto novou PC sestavu:

    LG SuperMulti GSA-H55L OEM černá
    Noctua NH-U12F
    Thermaltake VG6000BWS Soprano RS100
    Western Digital Raptor WD1500ADFD
    Asus P5K Deluxe Wifi-AP - Intel P35
    Tagan TG800-U25 Dual Engine 800W
    Intel Core2 Duo E6850 3GHz 4MB 1333MHz 775pin BOX
    Patriot DIMM 4096MB DDR II 800MHz PDC24G6400ELK
    Asus EAH2900XT/HTVDI/512M 512MB, PCI-E

    hned po tom jsem zmáčkl >Del< pro nějakej prvotní setup, tam si to projelo všechny komponenty a ty byly v pořádku, pod tím byly ale 2 položky kvůli kterým ta sestava asi nejela dál:

    1. chybová hláška byla tato: Intel CPU u(micro)Code loading error (co sem hledal, tak by to měl vyřešit novější BIOS - to ale asi až v pozdější fázy SW instalace, do BIOSu jsem se ještě ani nedostal `)

    2. chybová hláška byla tato: No IDE master H.D.D. detected (za prvý tam nemám žádnej IDE HDD, ale jen ten SATA Raptor - ale zkoušel jsem tam dát jeden IDE HDD ze starýho PC a nic, to samý. Možná sem měl udělat něco s jumperama na něm, ale i tak mě zaráží proč to hledá nějakej IDE master HDD!?)

    ...nesestavuju poprvý, ale poprvý takhle oživuju, takže bych byl moc rád za nějakou pomoc, tnx.
    Naposledy upraveno uživatelem Drakechy: 30-08-2007 v 15:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    1. Musíš jednoznačne aktualizovať BIOS, pretože je možné, že doska daný E6850 dostatočne nepozná, takže nemôže vhodne nastaviť taktovanie a taktiež nahrať mikrokód aktualizáciu s opravami pre dané CPU.

    2. Zrejme je to otázka nastavenia nejakej položky v BIOSe, takže si ich prejdi a pokiaľ máš Asus dosku, tak by nemal byť problém v pomerne obsiahlom popise, takže si prečítaj manuál, možno tam bude i dačo o tomto probléme napísane pri IDE/SATA HDD inštalácii.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    1. Musíš jednoznačne aktualizovať BIOS, pretože je možné, že doska daný E6850 dostatočne nepozná, takže nemôže vhodne nastaviť taktovanie a taktiež nahrať mikrokód aktualizáciu s opravami pre dané CPU.

    2. Zrejme je to otázka nastavenia nejakej položky v BIOSe, takže si ich prejdi a pokiaľ máš Asus dosku, tak by nemal byť problém v pomerne obsiahlom popise, takže si prečítaj manuál, možno tam bude i dačo o tomto probléme napísane pri IDE/SATA HDD inštalácii.
    Nj kámo, jenže já se do BIOSu ani nedostanu `(
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak bude potreba desku nahodit ze "starsim" CPU, updatnout bios a pak tam znova skusit tvuj procak. bud se poptej znamich nebo se skus obratit na prodejce jestli je ochoten update biosu provest
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    tak bude potreba desku nahodit ze "starsim" CPU, updatnout bios a pak tam znova skusit tvuj procak. bud se poptej znamich nebo se skus obratit na prodejce jestli je ochoten update biosu provest
    Tohle je ale druhotný, řekl bych. Podle mě ten CPU pojede, ale asi ne "bezchybně," ale co s tím "No IDE HDD master?" To je podle mě ten hlavní důvod proč mě to nepustí dál, jakoby nemá žádnej HDD nebo co. Ale je možný že by mě to nepustilo i tak, nevím no. Asi to dám do nějakých odbornějších rukou `(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak ta druha hlaska muze byt ze treba nema z ceho nabootovat. tu desku nemam a v rukach jsem ji nedrzel, takze nevim jak se chova... ja si myslim, ze jak deska bude mit CPU ktere zna, tak se dostanes do bisou a uz vse nastavic tak, aby to melo z ceho nabootovat, nebo to ide master neshanelo nebo to preste fungovalo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    tak ta druha hlaska muze byt ze treba nema z ceho nabootovat. tu desku nemam a v rukach jsem ji nedrzel, takze nevim jak se chova... ja si myslim, ze jak deska bude mit CPU ktere zna, tak se dostanes do bisou a uz vse nastavic tak, aby to melo z ceho nabootovat, nebo to ide master neshanelo nebo to preste fungovalo...
    Hele moje chyba, strčil jsem toho raptora do špatnýho SATA slotu, do černýho - který je pro datový disky nebo co - místo do červenýho `) Dostal jsem se už do BIOSu, potřeboval bych ale odstranit ten problém s CPU, tak sem si stáhnul nejnovější BIOS od Asusu pro mojí základovku a teď bych ho chtěl nějak dostat přes flashku do tý základovky. Je tam v BIOSu spešl aplikace, ASUS EZ Flash 2 Utility, ale tam se mi zobrazí jenom Cčko a Ačko, flashka ne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    20

    Bios ti bez disku najede v pohode ale bez CPU se do nej nedostanes! Takze prvni je vyresit problem s CPU a to flashem biosu bud jak uz bylo razeno jit za prodejcem a nebo sehnat nekde po kamaradech nejaky starsi CPU a pak novej bios. Pak se dostanes do biosu a tam si budes moct pohrat s diskem. Nebude tam specifikovany boot zarizeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    18

    Kámo dostal jsem se do něj, disk už jede v pohodě a tu chybu s CPU bych vyřešil, protože kdybych měl v tomhle PC disketovku, tak sem ready, hodim si na disketu novej BIOS co mám stáhlej pro tu novou základovku a flashnu to v BIOSU > EZ Flash 2 utility... jenže nemám disketovku, prej by to mělo ale nějak jít z flash disku... nevíš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pres flashku se tam tezko dostanes, bud to vypal na CD, nebo klasicke cesty: nabootovat do dosu nebo pres win pres nejakou aplikaci od asusu... jak fakci ten EZ flash nevim, ale asi chce taky floppynu nebo aspon to CD
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    pres flashku se tam tezko dostanes, bud to vypal na CD, nebo klasicke cesty: nabootovat do dosu nebo pres win pres nejakou aplikaci od asusu... jak fakci ten EZ flash nevim, ale asi chce taky floppynu nebo aspon to CD
    Nj, ale ten EZ Flash asi bootuje jenom z Ačka, tj z floopyny... vlastně ne! To Cčko je opravdu flashka, jou `) No tak vyřešeno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    takze bios flashnuty, uz zna procesor a neprotestuje s diskem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    takze bios flashnuty, uz zna procesor a neprotestuje s diskem?
    Momentík, už jdu na to... já si prve myslel že to Cčko je nějaká záloha starýho BIOSu tak sem to radši odzkoušel, že když sem smáznul flashku tak tam v Cčku nic nebylo... tzn. že to byl opravdu ten nový BIOS. Takže jdu na to... za pár minut se uvidí `)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od Drakechy Zobrazit příspěvek
    Nj, ale ten EZ Flash asi bootuje jenom z Ačka, tj z floopyny... vlastně ne! To Cčko je opravdu flashka, jou `) No tak vyřešeno.
    Přesně tak, zná procesor (předtím ho BIOS taktoval na nějakých 2GHz, teď už ho zná a tak 3GHz `) HDD žádný protest, už je to ready, jen vložit bootovací médium a com'on babe `)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak to je vyborny, GL a dej vedet jak ti to slape
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC - Nová sestava do 10 000,-
    Od Nortik v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-10-2014, 10:58
  2. Nová sestava
    Od VladimirHac v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 13-05-2012, 18:21
  3. Nová sestava?
    Od belly3 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 02-04-2009, 22:13
  4. Nová PC sestava
    Od cr4zy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 15:08
  5. Desky MSI skt.478 problém s oživením
    Od Salve v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-09-2007, 20:12