Padani PC
zdravim normalne tohle nedelam :D ale jsem uz fakt zoufaly a opravdu koupe noveho PC zvazuji jako posledni moznost takze.....mam PC 11 let porad stejny nikdy v zivote mi nepadal mel jsem ho 100% stabilni v maximalni zatezi nedavno jsem delal po 11. letech format PC kvuli nestabilnim a neuplnym windowsum pak mne zacal padat takze jsem se hrabal casto v napeti a porad se v tom stoural nepomohlo porad se PC zasekaval jednoho dne (nevim proc jakoby snad mel dusi a rekl si je cas na duchod ci co) se zasekaval za den treba 6x i vic az pri poslednim zaseku mne dokonce vyhodil bootovaci system ze je chyba pri konzistenci disku takze dalsi format a po precteni par forech jsem zjistil ze muze jit o varovani predcasneho vyhoreni disku takze na to konto jsem si koupil novy samozrejme aktualni dnesni dobe SSD disk presne MX200 - 500gb no ale presne tim to nebylo takze zbytecnych 4k v hajzlu protoze po formatu mi to delalo (jak zamrznuti tak kontrolu konzistence disku) no takze spis se ptam na zkusenost lidi jeslti nahodou se neco podobneho nekomu nestalo a nevi cim presne by to mohlo byt ja osobne mam podezreni bud na zdroj ktery uz "MOZNA" nestaci dodavat stavu, ramky, zakladni deska nebo grafika ale nejsem si jistej vubec nicim ted uz jediny co bych rad aby ten PC jel stabilne pri beznem vyuziti ve winech spadne denne tak 1x - 5x klidne ale pri zatezi konkretne CS:GO me spadne klidne 10x za jeden zapas coz nechapu pro jistotu napisu "herni" sestavu myho dedy diky moc za jakoukoliv radu a pomoc
Intel Core 2 Duo E6750 - procesor
Asus striker II extreme - zakladni deska
GTX 660 - grafika
ramky nejaky kingston 1333 takt nebo co 4x 1gb
jeste opakuji nikdy predtim mne tento PC problem nedelal a jediny co jsem kdy v PC za 11 let menil byl ted pred asi 3. dny SSD hdd
p.s. pokud nekdo potrebuje vedet i napeti a celkove nastaveni biosu neni problem udelam foto zkratka cokoliv bude potreba a postnu pokud je to nejak dulezite pro vas
Intel Core 2 Duo E6750 - procesor
Asus striker II extreme - zakladni deska
GTX 660 - grafika
ramky nejaky kingston 1333 takt nebo co 4x 1gb
jeste opakuji nikdy predtim mne tento PC problem nedelal a jediny co jsem kdy v PC za 11 let menil byl ted pred asi 3. dny SSD hdd
p.s. pokud nekdo potrebuje vedet i napeti a celkove nastaveni biosu neni problem udelam foto zkratka cokoliv bude potreba a postnu pokud je to nejak dulezite pro vas
Nahoď nějaké screeny teplot a napětí, ať se je od čeho odpíchnout, až sem zabloudí nějakej odborník:).
V první řadě proveď reset BIOSu do defaultního nastavení. Návod najdeš v přiloženém manuálu k základní desce.Dále bych vyčistil chladič procesoru a vyměnil teplovodivou pastu pod ním. BTW Teploty jsou zaznamenány v klidu nebo v zátěži?
teploty jsou v idle :D....chladic jsem na stesti cistil ted nedavno jak jsem prave formatoval PC tak pri te prilezitosti po 11 letech jsem se podival i do pc no :D nechtej vedet co tam bylo pavuciny ani ne :D ale trochu vic prachu dost mozna jsi tolik prachu v zivote na jednom miste jeste nevidel :D takze dalsi problem vyresen teplovodiva pasta no ta by vymenit asi chtela jenze u procesoru prece teploty nejsou tak spatny ne? a pri OCCT zatezi mi ukazuje stabilne kolem 71°C coz jsem mival vic a jelo to stabilne nebo je to moc?.....posledni otazka jak mi pomuze nebo co presne mam potom hledat pri nastaveni biosu do defaultu na co presne se mam potom divat nebo co hledat kdyz to udelam ?
---------- Doplněno v 18:06 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:04 ----------
jeste otazka to defaultni nastaveni prece na to nepotrebuju navod nebo ano? myslis nastavit bios tak jak kdyz vyleze z vyroby a nez tam zacnes vubec neco srotovat ne? pokud ano tak tam mam polozku primo v biosu "resetovat do tovarniho nastaveni" proto se ptam respektive ujistuji jeslti nemyslis treba neco jineho kdyz me odkazujes na jejich navod
---------- Doplněno v 18:11 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:06 ----------
jinak pastu zkusim ale ted konkretne ji nemam jak a kde sehnat takze tuhle moznost bohuzel zatim nevyzkousim ale jestli sis vsiml ty nebo kdokoliv jiny tak me prijdou moc velke teploty v idle na severnim i jiznim mustku a s tim nic neudelam prece jelikoz je to zakladni deska kde je pouze pasivni chlazeni a neda se to ani nijak vycistit nebo predelat pastu ci neco podobneho nebo jsou ty teploty normalni? 77°C ?????
---------- Doplněno v 18:06 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:04 ----------
jeste otazka to defaultni nastaveni prece na to nepotrebuju navod nebo ano? myslis nastavit bios tak jak kdyz vyleze z vyroby a nez tam zacnes vubec neco srotovat ne? pokud ano tak tam mam polozku primo v biosu "resetovat do tovarniho nastaveni" proto se ptam respektive ujistuji jeslti nemyslis treba neco jineho kdyz me odkazujes na jejich navod
---------- Doplněno v 18:11 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:06 ----------
jinak pastu zkusim ale ted konkretne ji nemam jak a kde sehnat takze tuhle moznost bohuzel zatim nevyzkousim ale jestli sis vsiml ty nebo kdokoliv jiny tak me prijdou moc velke teploty v idle na severnim i jiznim mustku a s tim nic neudelam prece jelikoz je to zakladni deska kde je pouze pasivni chlazeni a neda se to ani nijak vycistit nebo predelat pastu ci neco podobneho nebo jsou ty teploty normalni? 77°C ?????
No mě zaráží teplota GPU a napětí. Gpu jsi taktoval? Pc jsi foukal stlačeným vzduchem? Profoukl jsi i Gpu? Když má v idle takové teploty, co teprve v zátěži....
ano vsechno a jak pises stlacenym vzduchem jsem vyfoukal cely PC a to jsem jeste do detailu cistil jak a co se dalo no nedokazu ti odpovedet na tvoji otazku sam to nechapu ackoliv kontroloval jsem vsechny vetraky pri windowsech normalne jedou ...a ted jsem zkousel mimochodem predeslou radu hodit bios do defaultu a uplne v klidu teploty vsechno dokonce napety v default CPU VCORE 1.18 !!!! pri svem beznem taktu mam standardne napevno CPU VCORE 1.38 ! a stejne me aida ukazuje 1.47 jak je to mozne? a teploty v OCCT v maximalni zatezi 83°C CPU....momentalne me zarazi asi nejvic fakt ze bych pri nastaveni v biosu napeti na pevno nemelo rpesahnout muj nastaveny takt tak jaktoze at dam jakykoliv manualni napeti ukazuje mi aida 1.47.......?
Ještě zkus clear cmos... Mě také cpu od Gig. dává na cpu více V. , ale jde mi spíše o teplotu GPU v idle....
no ja mam totiz zapojene 2 Grafiky jedna gtx 660 primarni a sekundarni (pouze na fyziku) gtx 275 a dopredu pisu kdyby nahodou tak ano zkousel jsem to i bez gtx 275 mel jsem ji vytazenou a problemy byly stejne
jinak k te grafarne vazne nevim ted jsem v idle ve winech nic nedelam a porad 87°C GPU nevim proc vetracky pritom funguji jak maji teda nevim prakticky ale zkratka jedou (toci se)
Instni pro kontrolu ještě hwinfo ,aby jsi předešel sw chybě. Šupni tam ještě místo gtx 660 tu gtx 275... ;)
[QUOTE=Fury123;583507]teplovodiva pasta no ta by vymenit asi chtela jenze u procesoru prece teploty nejsou tak spatny ne? a pri OCCT zatezi mi ukazuje stabilne kolem 71°C coz jsem mival vic a jelo to stabilne nebo je to moc?[/QUOTE]
Jakým chladičem procesor chladíš? 40 °C v idle není špatná hodnota, ovšem hodnota v zátěži je hraniční. Max. pracovní teplota procesoru je 72 °C.
[QUOTE=Fury123;583507].....posledni otazka jak mi pomuze nebo co presne mam potom hledat pri nastaveni biosu do defaultu na co presne se mam potom divat nebo co hledat kdyz to udelam ? [/QUOTE]
Neměl bys hledat nic. Po resetu BIOSu by se měl nastavit na defaultní hodnoty vhodné pro tvůj hardware.
[QUOTE=Fury123;583507] jeste otazka to defaultni nastaveni prece na to nepotrebuju navod nebo ano? myslis nastavit bios tak jak kdyz vyleze z vyroby a nez tam zacnes vubec neco srotovat ne? pokud ano tak tam mam polozku primo v biosu "resetovat do tovarniho nastaveni" proto se ptam respektive ujistuji jeslti nemyslis treba neco jineho kdyz me odkazujes na jejich navod [/QUOTE]
Na návod odkazuji pouze z toho důvodu, že ne každý tazatel ví přesně jak danou akci provést.
[QUOTE=Fury123;583507]ale jestli sis vsiml ty nebo kdokoliv jiny tak me prijdou moc velke teploty v idle na severnim i jiznim mustku a s tim nic neudelam prece jelikoz je to zakladni deska kde je pouze pasivni chlazeni a neda se to ani nijak vycistit nebo predelat pastu ci neco podobneho nebo jsou ty teploty normalni? 77°C ?????[/QUOTE]
Pod pasivy se dávají tzv. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Ty časem "ztvrdnou" a ztrácí své vlastnosti.
[QUOTE=Fury123;583515]jinak k te grafarne vazne nevim ted jsem v idle ve winech nic nedelam a porad 87°C GPU nevim proc vetracky pritom funguji jak maji teda nevim prakticky ale zkratka jedou (toci se)[/QUOTE]
Přesně o jaký model grafické karty se jedná? Zatím, pokud to jde používej pouze jednu grafickou kartu, aby se jednodušeji našel problém a mohli jsme vynechat možnost špatně nastavených ovladačů.
BTW K detekci teplot, napětí, otáček ventilátorů, apod. se mi nejvíce osvědčila utilita HWiNFO.
Jakým chladičem procesor chladíš? 40 °C v idle není špatná hodnota, ovšem hodnota v zátěži je hraniční. Max. pracovní teplota procesoru je 72 °C.
[QUOTE=Fury123;583507].....posledni otazka jak mi pomuze nebo co presne mam potom hledat pri nastaveni biosu do defaultu na co presne se mam potom divat nebo co hledat kdyz to udelam ? [/QUOTE]
Neměl bys hledat nic. Po resetu BIOSu by se měl nastavit na defaultní hodnoty vhodné pro tvůj hardware.
[QUOTE=Fury123;583507] jeste otazka to defaultni nastaveni prece na to nepotrebuju navod nebo ano? myslis nastavit bios tak jak kdyz vyleze z vyroby a nez tam zacnes vubec neco srotovat ne? pokud ano tak tam mam polozku primo v biosu "resetovat do tovarniho nastaveni" proto se ptam respektive ujistuji jeslti nemyslis treba neco jineho kdyz me odkazujes na jejich navod [/QUOTE]
Na návod odkazuji pouze z toho důvodu, že ne každý tazatel ví přesně jak danou akci provést.
[QUOTE=Fury123;583507]ale jestli sis vsiml ty nebo kdokoliv jiny tak me prijdou moc velke teploty v idle na severnim i jiznim mustku a s tim nic neudelam prece jelikoz je to zakladni deska kde je pouze pasivni chlazeni a neda se to ani nijak vycistit nebo predelat pastu ci neco podobneho nebo jsou ty teploty normalni? 77°C ?????[/QUOTE]
Pod pasivy se dávají tzv. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Ty časem "ztvrdnou" a ztrácí své vlastnosti.
[QUOTE=Fury123;583515]jinak k te grafarne vazne nevim ted jsem v idle ve winech nic nedelam a porad 87°C GPU nevim proc vetracky pritom funguji jak maji teda nevim prakticky ale zkratka jedou (toci se)[/QUOTE]
Přesně o jaký model grafické karty se jedná? Zatím, pokud to jde používej pouze jednu grafickou kartu, aby se jednodušeji našel problém a mohli jsme vynechat možnost špatně nastavených ovladačů.
BTW K detekci teplot, napětí, otáček ventilátorů, apod. se mi nejvíce osvědčila utilita HWiNFO.
[QUOTE=kevin00;583522]Jakým chladičem procesor chladíš? 40 °C v idle není špatná hodnota, ovšem hodnota v zátěži je hraniční. Max. pracovní teplota procesoru je 72 °C.
je to sice stary chladic dost mozna se uz nevyrabi netusim mosel bych dohledat ale je to ten velky typ pres celou skrin (Noctua) pasivni chladic s xxx pipatama + aktivni vetrak na jedne ze stran
zkousel jsem to jak jsi psal konkretne reset biosu teda a uz jsem to psal vys bylo vse OK aspon na prvni dojem relativne tim myslim ze se PC pri zatezi konkretne v CS nevypl tak "rychle" jak kdyz jsem to mel pretaktovane takze zrejme to nebdue HW problem ale opravdu teplotni problem jen prijit na to kde jak a proc
ty pasty se daji aplikovat i na zakladni desky chci rict ze mam zkusenosti pouze s procesorem jinde jsem to nikdy nevidle davat jinam takze jestli to chapu spravne chces abych koupil pastu a aplikoval ji pod vsechny mozny pasivni chladice co v PC najdu??? at uz procesor zakladka nebo GPU ????
MSI TWIN FROZR Ge Force TGX 660 tu GTX 275 bohuzel nevim ale myslim ASUS ze to je
BTW K detekci teplot, napětí, otáček ventilátorů, apod. se mi nejvíce osvědčila utilita HWiNFO.[/QUOTE]
ten HWiNFO jsem si ted stahl tak co presne tam mam najit nebo vyfotit a pripadne poslat?
je to sice stary chladic dost mozna se uz nevyrabi netusim mosel bych dohledat ale je to ten velky typ pres celou skrin (Noctua) pasivni chladic s xxx pipatama + aktivni vetrak na jedne ze stran
zkousel jsem to jak jsi psal konkretne reset biosu teda a uz jsem to psal vys bylo vse OK aspon na prvni dojem relativne tim myslim ze se PC pri zatezi konkretne v CS nevypl tak "rychle" jak kdyz jsem to mel pretaktovane takze zrejme to nebdue HW problem ale opravdu teplotni problem jen prijit na to kde jak a proc
ty pasty se daji aplikovat i na zakladni desky chci rict ze mam zkusenosti pouze s procesorem jinde jsem to nikdy nevidle davat jinam takze jestli to chapu spravne chces abych koupil pastu a aplikoval ji pod vsechny mozny pasivni chladice co v PC najdu??? at uz procesor zakladka nebo GPU ????
MSI TWIN FROZR Ge Force TGX 660 tu GTX 275 bohuzel nevim ale myslim ASUS ze to je
BTW K detekci teplot, napětí, otáček ventilátorů, apod. se mi nejvíce osvědčila utilita HWiNFO.[/QUOTE]
ten HWiNFO jsem si ted stahl tak co presne tam mam najit nebo vyfotit a pripadne poslat?
Po spuštění HWiNFO v horní liště klikni na ikonu Sensors. Poté se otevře okno s hodnotami napětí, teplot či otáček pro jednotlivé komponenty. Pokud klikneš ve spodní části tohoto okna na ikonu Loging Start bude utilita zaznamenávat hodnoty do *.csv souboru. Můžeš tak zaznamenat jednotlivé hodnoty i při zátěži. Uložený *csv soubor lze pohodlně zobrazit v přiloženém prohlížeči.
Upřesníš typ grafické karty?
EDIT: Případně můžeš log nahrát na MyLog, aby se na něj mohlo podívat více uživatelů.
Upřesníš typ grafické karty?
EDIT: Případně můžeš log nahrát na MyLog, aby se na něj mohlo podívat více uživatelů.