Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pruhy v obraze

Pepa07 (5)|11.8.2016 15:22
Dobrý den, hrál jsem hru a najednou se mi objevili v obraze pruhy a sekl se mi PC, restartoval jsem PC a pruhy pretrvavali viz.: http://img.janforman.com/pruhy4r8h.jpg . Potom uz pocitac ani nenabehl. Po veceru jsem spustil PC a najelo to v pohode, internet jel v pohode, pustil jsem zase jinou hru a zase se PC sekl objevili se pruhy, restartoval jsem PC a porad pretrvavali. Vypada to, ze jak je pocitac pres vecer v klidu tak pruhy zmiznou a pc najede do windowsu, jinak ne. Zkoušel jsem vyčistit grafiku a nepomohlo to. Nevíte co s tim může bejt?
Fox_25 (613)|11.8.2016 16:17
To vypadá na grafickou kartu, jestli máš i integrovanou grafiku v CPU tak to zkusit i přes ni.
VencaX (3686)|11.8.2016 19:27
Může bejt i základní deska, i GPU je mnohem pravděpobonější. Zkontroloval bych všechny kondenzátory na základní desce i grafické kartě, zdali nejsou nafouklé, pokud můžeš, zkusil jinou grafickou kartu či kartu integrovanou na základní desce/v procesoru a podle výsledků se dá něco říct. Ale na 90% GPU.
Pepa07 (5)|22.8.2016 11:27
Děkuji moc, tak jsem to ozkoušel a trochu podtaktoval grafiku z 900 na 800, trochu to pomohlo, ale občas se ta ty čáry objevej a musim restart PC. Zkusim dat grafiku na brachuv PC a uvidim, jestli to je 100% grafikou, jinak jeste zkusim zmenit voltaz na grafice, jestli to pomuze. Jestli to bude grafikou a odejde, tak premejslim o GTX 1070. Myslíte, že by to byla dobrá volba, premejslim furt spis ohledne toho, že DOOM na vulkanu na AMD kartach jel fakt paradne, proto si rikam, jestli by byla dobra investice do gtx 1070 a nedokazu odhadnout jak to bude s vulkanem v budoucnu.
Fox_25 (613)|22.8.2016 13:12
Vulkan je také závislý i na výkonu CPU, nehledě na to, z vulkanu těží jak AMD, tak Nvidia. Já osobně bych bral GTX 1070.

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/doom-api-vulkan-test-gpu
Pepa07 (5)|30.8.2016 09:36
Tak včera jsem dal bráchovi mojí grafiku a on mě jeho a oba jedem zatim bez problému. To by mě zajímalo v čem byla/je chyba.
Pepa07 (5)|31.8.2016 09:57
Přehodili jsme to zpátky a zase mi to blbne, zkusim ovladače dát o verzi míň a jinak me uz nic nenapada, asi jsme to nedostatecne otestovali, nebo fakt uz nevim.