Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Upgrade Win 7 na Win 10 se sekne

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    4

    Zdravím,

    mám problém s upgrade na Win 10 z Win 7. (údajně to ještě jde se zapnutou funkcí usnadnění). Nainstaloval jsem čistou instalaci Win 7, stáhl ze stránek (kde se píše o bezplatném Win 10, při použití funkce usnadnění) instalátor a spustil upgrage. Instalace se mi ale vždy sekne někde na 96% a trvá neúměrně dlouho.

    Na forech jsem se dočetl, že se má instalovat v IDE mode a poté různými fintami přepnout na AHCI, ale moje deska (MSI Night Elf B150) podporuje pouze AHCI a netuším, jestli není problém právě v AHCI.

    Win 7 mám nainstalovaný na SSD disku, ale mám připojený i druhý SATA disk, nemůže být problém v tom? Vyřešila by to třeba čistá instalace Win 10 (bez předchozího upgrade) a zadání licenčního klíče z Win 7?

    Musí být Win 7 před upgradem aktualizovaný? To jsem nedělal.

    Děkuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,193

    Je to tady v mnoha vlaknech, co vse umi udelat instalacka W za bordel se zavadecem, kdyz nenechas pripojeny pouze cilovy disk. Tim urcite zacni, ze odpojis HDD.

    Nevim ted jak je to presne co se tyce SSD vs IDE - bud v tom modu vubec nepracuje nebo ne optimalne vzhledem k zivotnosti. Nicmene o problemu, ktery by se vyresil tim, ze instalujes v IDE a pak prepnes do AHCI, nic nevim, nezaznamenal jsem a ani neslysel ci necet. Snad u XP by to melo nejaky smysl. Nebo u desek, kde jsi musel instalovat v IDE a az nejaky dalsi FW pridal podporu AHCI. Mimochodem zadna finta neni potreba - jedna se o zmenu jedne ci dvou hodnot v registru. Urcite se da vyhledat.

    Co se tyce te aktualizace, tam musim rict, ze jsem pred upgrade pouzival uplne nejstarsi instalaci W7 bez SP1 dokonce a nemel jsem s upgradem zadny problem.

    Napis z ceho instalujes - jakym zpusobem presne - a dej sem fotku obrazovky, kde presne se to sekne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,216

    Jakým způsobem Win7 upgraduješ? Je upgrade prováděn pomocí MS nástroje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    4

    To Ventero
    - tou fintou jsem myslel ty registry
    - fotka by byla k ničemu, prostě 96% stálo u instalace Win 10

    To kevin00
    - ano, pomocí MS nástroje, ale z jiné MS stránky (jak jsem uvedl, psalo se tam o možnosti bezplatného upgrade na Win 10 při použití funkce usnadnění)

    https://www.microsoft.com/cs-cz/acce...ndows10upgrade

    Každopádně vyřešeno. Odpojil jsem druhý Sata HDD, nainstaloval všechny aktualizace Win 7, odpojil jsem DVD a Web kameru a upgrade na Win 10 proběhl úspěšně a prakticky ihned. (Méně něž 1 hod včetně downloadu, instalace a upgradu).

    Nevím co konkrétně tomu vadilo, ale tipuju to buď na Sata HDD nebo web kameru od Logitechu u které instalace trvala vždy dlouho i na Win 7. (asi je stará, musel jsem i na Win 7 pro ní shánět ovladač tenkrát) Po instalaci a připojení k Win 10 obojí funguje.

    Děkuji za rady pánové.
    Naposledy upraveno uživatelem Nakor: 21-08-2016 v 00:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    Nechci zbytečně zakládat nové téma se stejným názvem, tak se vkradu sem
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 118 
Velikost: 139.2 KB 
ID: 31599
    Setkal jsem se s NTB, kde jsou Win 7 Home a ve windows update visí zaseklý upgrade na Win 10.
    Automatické aktualizace nefungují, jsou blokovány tím upgradem, ten jen zobrazuje výzvu k restartu, ale restartem se nic nezmení.
    Žádný pokus o upgrade restartem neproběhne.
    Aktualizace lze přes windows update vyhledata instalovat přepnutím do manuálního režimu.

    Nesetkal se s tím někdo ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,193

    Tak muzes aktualizace zakazat uplne, restart, projet nastrojem vycisteni disku a to pak spustit znovu i pro systemove soubory (ikonka spravce) a spustit vycisteni. Dale smazat slozku Software Distribution/Download, restart, znovu projet vycistenim disku v druhem rezimu, prip. znovu spustit vycisteni. Pak restart a zkusit, jestli to zabralo a kdyz ne, tak jeste na MS foru najit navod, jak porejpat registry a zkusit znovu

    Jednodusi (nevim, jestli rychlejsi - dle objemu dat) je zalohovat dulezite, udelat reinstal, zakazat aktualizace, restart, stahnout opravne balicky pro Windows Update - lepsi je mit pripravene, nainstalovat, restartovat, spustit WU ...

    ... nebo mozna lepe mit WSUS offline, udelat rollup aktualizaci skrze tuto utilitu a pak spustit WU ...

    Linky kdyztak dodam ... ... nebo nekdo, kdo bude mit cas ... ... kdyz budes potrebovat ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    Žádné důležité data tam nejsou a nejlepší bude asi reinstall .. i vzhledem k tomu nasbíranému bordelu v programech a různých toolbarech v prohlížeči... než se to snažit čistit.
    To čištění včetně sys souborů atd už jsem zkoušel než jsem tu psal.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-06-2014, 22:22
  2. PC se sekne :)
    Od Hanz10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 13:27
  3. Socket 423/478: PC se sekne hned po zapnutí
    Od grapherX v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 16-05-2009, 10:00
  4. Windows XP sekne se spodni lista
    Od pelooo v sekci OS Windows
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 11-07-2008, 08:00
  5. Pocitac nemozno spustit a ked sa podari tak sa sekne
    Od Dexterqo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 05-06-2007, 18:26