Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Pořízení domácího serveru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2014
    Příspěvků
    10

    Dobrý den, mám na Vás takový dotaz. Chtěl bych si pořídit domácí server. Server bych chtěl využívat především k výuce. Začínám studovat informatiku na střední škole. Chtěl bych se zaměřit především na správu systémů, serverů a sítě. Rád bych na server instaloval různé verze OS (Windows i Linux), dále bych se rád naučil pracovat s virtualizací (především VmWare), později bych si chtěl vytvořil malou domácí sít (záloha souborů. provoz www stránek atd.).

    1) Chtěl bych se tedy zeptat, co všechno je potřeba, abych takovýto server mohl doma používat?

    2) Jaký domácí server by jste mi doporučili koupit? Preferoval bych především nízkou spotřebu a pokud by to šlo, tak i cenu. Prioritou je především cena!
    Našel jsem takovýto micro server:
    https://www.czc.cz/hp-proliant-micro...178501/produkt

    Co na něho říkáte? Doporučili by jste mi ho? Nebo je lepší postavit si vlastní server?

    Všem moc děkuji za rady a případné dotazy rád zodpovím. Přeji Vám hezký večer.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Pokud by jsi se chtěl pustit do přestavby a na podobné hraní, tak tu mám solidní základ - HP Proliant ML110 G2. Plně funkční a velmi zachovalý (od r. 2009 ležel ve skladu). Byl by velmi levně a má vylepený štítek i nainstalený OS Win SBS 2003. Momentálně už pro něj nemám využití a case je to velmi pěkná, včetně obsahu. Podmínkou osobní odběr Praha.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    ProLiant Microserver je fajn na domaci/maly podnikovy NAS, web/mailserver, ale na virtualizaci se zoufale nehodi.

    malo pameti, malo jader CPU, chybi podpora VT-d.

    Osobne bych to resil pronajmem dedikovaneho serveru, nebo se koukni po necem tady
    http://stores.ebay.com/bargain-hardw...p2047675.l2563
    Nedavno jsem kupoval ProLiant DL160 G6 s 2x 8T Xeonem za cca 3500,- a nemuzu si stezovat, server prisel do tydne naprosto v pohode.
    Ale na to uz musis mit prostor a pocitat s hlucnosti a energeticnou narocnosti, ale na "testovani" virtualizace je to zase nekde uplne jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2014
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Pokud by jsi se chtěl pustit do přestavby a na podobné hraní, tak tu mám solidní základ - HP Proliant ML110 G2. Plně funkční a velmi zachovalý (od r. 2009 ležel ve skladu). Byl by velmi levně a má vylepený štítek i nainstalený OS Win SBS 2003. Momentálně už pro něj nemám využití a case je to velmi pěkná, včetně obsahu. Podmínkou osobní odběr Praha.
    Kolik by jsi za něho chtěl?

    ---------- Doplněno v 13:24 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:24 ----------

    Zkusil jsem něco sestavit. Co na to říkáte?
    https://www.czc.cz/amd-athlon-x4-5370/187743/produkt
    https://www.czc.cz/asus-am1i-a/150312/produkt
    https://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury-black-16gb-2x8gb-ddr3-1600/150122b1/produkt
    https://www.czc.cz/adata-premier-pro-sp600-64gb/118505/produkt
    https://www.czc.cz/seagate-sv35-2tb/104906/produkt
    https://www.czc.cz/eurocase-mc-x201-cerna/159377/produkt
    https://www.czc.cz/fortron-fsp200-50gsv-5k-200w/151817/produkt
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    ...máš SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247


    Na AM1 doma server mam, ale uz bych do toho rozhodne nesel, bral jsem to jenom z duvodu porizeni desky Asrock AM1H-ITX, ktera jako jedna z mala v te dobe nabizela moznost napajeni DC adapterem (coz je podle me u domaciho serveru desna vyhoda)

    Ale ta platforma je totalne mrtva, dle roadmapy uz pro ni nejsou planovany zadne nove procesory, a samotny vykon CPU je spis nekde na urovni Atomu nebo Celeronu, takze na virtualizaci to neni uplne ono.

    Plus VMware ESXi ma problemy se SATA radicem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. NAS: Pořízení domácího multimediálního centra + přístup z netu
    Od zvoniva1 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-02-2013, 20:41
  2. Rozsireni domaciho pripojeni o WiFi
    Od Vectom v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-12-2011, 22:52
  3. Stavba "nejen" domaciho NAS serveru
    Od Duke11 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 27-06-2011, 11:50
  4. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-04-2010, 03:36
  5. HDD z domácího rekordéru do PC
    Od davidinga v sekci Video a TV
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-11-2008, 17:56