Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
+ Odpověď na téma
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: EK Supremacy Evo vs Watercool HK 3.0 - snížení výkonu chlazení s EK

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Zdravím, založím kvůli tomu radši nové téma. Vyměnil jsem svůj starší Watercool HK 3.0 za EK Supremacy Evo plexi.

    Zkusil jsem úplně stejné testy na stejné nastavení a teploty s EK jsou hrozné, šrouby jsou utažené až na konec, postupně do kříže, přepastovávat CLU jsem zkoušel 2x, jednou méně a podruhé trochu více pasty, výsledek byl s více pasty o 2°C lepší teploty, jinak nic, toto je už o 2°C lepší, než to bylo před tím. CLU je samozřejmě po celé ploše, backplate sedí a deska se nejeví prohnutá.


    Watercool
    https://i.gyazo.com/5726b4f2e136dced...7a3cdb7b70.png


    EK
    https://i.gyazo.com/103eaea17ef011c7...7c6b1adf5e.png


    Teplota kapaliny byla stejná.
    Pár mini bublinek v bloku je, ale přijde mi to i tak až moc vysoké rozdíly, na 63°C to skočí hned po zapnutí benchmarku a pak to zhruba po 1°C stoupá nahoru, až to dosáhne těch zhruba 70-71°C.
    Do Heatkilleru jsem ani neviděl a ten test je také zhruba den po zapojení.

    Jsem z toho dost na nervy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,427

    Dobrý den,

    já jsem to Vaše téma viděl, ale upřímně netuším, kde by mohl být problém. Pokud je to nějaký bazarový blok tak asi jedině hodit do koše...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Mě to právě také nedochází, může být problém v CPU? Ten test s HK jsem bohužel nedělal před sejmutím starého bloku. V posledních pár týdnech mi CPU degradoval, že 5GHz již neudrží.

    Blok jsem očistil na základně perfektně s tím vaším přípravkem na odstranění CLU, uvnitř jsem ho celý také propláchl a nechal uschnout, takže mě napadá jedině to CPU. Nemáte nějaké zkušenosti s reklamací u výrobce, kdybych totiž namontoval boxový chladič, možná by to lezlo daleko výše a mohl bych ho reklamovat, ale nemám k němu žádnou fakturu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,427

    No to, že ten CPU umírá, je naprosto reálná možnost. Každopádně složil jste ten blok správně ? Je tam důležité mít správnou orientaci obou trysek i vzhledem k vstupu a výstupu z bloku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Já si myslím, že jsem ho složil správně, vše nádherně pasovalo, když jsem tam nejdřív otočil tu nejmenší část u vstupu, už to sedělo špatně, to snad ani nejde složit špatně ne?

    In a Out správně mám, otvor uvnitř bloku je viditelný přes otvor v "žiletce" až na žebrování. Každopádně nejlépe to asi zjistím tak, že na něj hodím chladič z balení, tedy "boxák". A jakmile půjde nad 74.5°C, což je Tmax pro IHS, tak bych ho měl asi reklamovat, máte s tou reklamací tedy nějakou zkušenost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,427

    S reklamací CPU nemáme žádné zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Tak jsem zjistil pár věcí. V tom EK je strašně moc velkých bublin, které nejdou žádným způsobem dostat pryč, case jsem nakláněl všemi směry na pokraje možností, mačkal hadice, v různých benchmarcích mi to jelo několikrát za poslední týden, vypnut a zapnut byl také aspoň 20x, ale stále tam jsou...

    Někde jsem četl, že ten Supremacy Evo má tento problém často a třeba na overclock.net je lidí s tímto problémem celkem dost. Psali tam o dish soap, že to určitě pomůže, nějaká rada?
    Naposledy upraveno uživatelem lucikmucik: 06-09-2016 v 17:52
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,427

    Montoval jsem těchto bloků desítky a vždy se to vyřešilo ve chvíli, kdy se dala pumpa na plno a párkrát se celé chlazení zahřálo a nechalo zase vychladnout. Doporučovat proti bublinám v bloku něco, co samo bubliny opravdu hodně dělá, mi přijde opravdu hloupost...máte odkaz, ať se zasměju ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Co mám tedy dělat? Opravdu nejdou pryč a je to zapojené už přes týden. Ostatní bubliny jsou pryč.

    http://www.overclock.net/t/1526864/i...f-my-cpu-block
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,427

    Pokud nejdou pryč ani za týden, tak:

    a) Původní majitel toho bloku (pokud jsem správně pochopil, je to blok bazarový) měl v okruhu něco, co tomu vzniku bublin pomáhá (například s prominutím takový idiotský nápad těch uživatelů na overclock net fóru jako dávat do okruhu něco, co vytvoří ještě více bublin jako prostředek na mytí nádobí).
    b) Máte slabou pumpu.
    c) Máte v okruhu něco tak restriktivního, že to ta pumpa prostě neprožene.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Původní majitel měl destilku s nějakým tím přípravkem od vás.
    Pumpa jede na 4500ot. 1T Plus+Top.
    Před blokem je jen XE360 a kolínko k bloku, ale v resce vypadá tok ok i po GK.

    Štve mě to hlavně kvůli tomu, že mám strašně vysoké teploty CPU, když jsem do toho vrazil už skoro cenu PC a teploty mám horší než s něčím mnohem levnějším.
    Naposledy upraveno uživatelem lucikmucik: 07-09-2016 v 13:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Díval jsem se blíže do bloku a bubliny jsou v místech, kde má blok ty komůrky v insertu...



    Zkusil jsem blok i protřepat (sundaný z CPU) a pár se jich ven dostalo, zbytek nic. Je možné, že za to může jiný Jet, než mám mít na 115x ? Nenapadá mě ale, jak by to mohlo souviset.

    Mám tam momentálně I1 a J1, což je pro 2011 a 1366, ale nenapadá mě reálně, jak by to mohlo vadit jinému socketu, kromě menší změny v teplotách...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,427

    No mám k tomu dvě věci:

    1) To jsou opravdu velké bubliny, tuhle velikost jsem v Supremacy bloku ještě nikdy neviděl.
    2) Přesto si nemyslím, že by to mělo jakýkoliv vliv na chlazení. Tedy možná ano, ale v rámci desetin stupně Celsia, tedy nic, co by řešilo Váš problém.

    Ovšem podle toho, jak ty bubliny vypadají se velmi přikláním k tomu, co jsem psal v mém příspěvku ze 07-09-2016 v 06:36. Pokud ta pumpa jede na 100% tak v tom bloku nemá být vůbec žádný vzduch. Pokud tam něco takového je, tak bůhví co s tím dělal původní majitel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Dobře, díky. Tak mám asi jen nenažranou krávu CPU :-D .
    Odpovídat lze po přihlášení

+ Odpověď na téma

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Snížení výkonu PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 28-05-2014, 21:44
  2. Snížení spotřeby ale zachování výkonu
    Od zelenysatan v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 14-09-2011, 14:20
  3. Watercool Eheim
    Od jozefch v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-06-2011, 11:17
  4. snížení výkonu
    Od Honza.4.ever v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 09-03-2009, 19:43
  5. Brutální snížení výkonu AMD Athlon 6400 64 X2
    Od VGR_AMP v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 29-01-2008, 16:42