Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Chyba při inslaci XP.....HW, SW chyba?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Kollda
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    57

    Ahoj lidi, přesně nevim jestli je to hardwarová chyba, nebo softwarová chyba, tak to hodim sem, dyžtak se to přesune. Teď k věci.

    Vlastnim komp viz. podpis, teď sem přecházel na E2160, MSI P35 Neo2-FIR a Patriot LLK 2GB. Po instalaci komponenet do skříně jsem nastavil bootovaní z CD a začal instalovat na novo okna. Jenže asi po minutě a půl, ještě v „dosovské“ modré, kde se v dolní lište instalujou řadice a pod. mi vyskočí modra obrazovka(fotku dodám).

    Po rozhovoru s několika známými sem vyzkoušel prohodit ramky ve slotech, následovně i modul po modulu, nic z toho nepomohlo, tak jsem je zkusil nechat projet memtestem, nechal jsem 5passu(kolem 3.hodin) a ani jedna chyba.

    Jinak už s novým základem se mi komp povedlo rozhodit, ale na staré instalaci XP, která bezproblémově fungovala na předešlé konfiguraci. Program CPU-Z načte správně procesor i údaje o desce, jedině u paměti je pouze kapacita, jiný program Everest ultima 2006 je zase přečte naprosto správně. Myslel jsem ze jsou na vine ram, ale po tomhle to tak jasně nevypadá.

    Sice to ted funguje a zda se to i stabilni, ale jede to na staré instalaci a já bych rád jel komplet na nové.

    Už opravdu nevim co s tim, za nápady budu rád, díky

    Foto:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Níže vidíš 0x0000007E
    hodíš to do Googlu a najdeš:
    http://support.microsoft.com/kb/330182/cs
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    Ak by sme teoreticky vylúčili chybný HW, tak potom ma napadá jediná možnosť a tou je aktualizácia BIOSu, avšak predpokladám, že daná doska plne podporuje tvoj procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Chtěl jsem si svůj příspěvek (hned po napsání) editovat a připsat, že doporučuji aktualizaci BIOSu, ale měl jsem potíže s netem. Už ti to vlastně doporučil eraser a já se přidávám. Aktualizuj BIOS na poslední verzi a napiš sem jak to vypadá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Kollda
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    57

    To Eraser: Deska procesor rozpozná bezproblemů, verzi bisu mám 1.1, venku už je 1.3, takže si na to asi posvítim.

    Jinak me ale zaráží, že na staré instalaci XP z A64, vše funguje jak má(samozřejmě po nainstalování ovladačů pro čipovku) i systém se zdá být stabilní....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    eraser

    Problém je v tom, že pri tej hotovej inštalácii je dačo preskočené, čiže niečo, čo spôsobuje problém počas procesu inštalácie Windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    @Kollda: urcite aktualizuj BIOS.... taky bys mel mit instalaci Win s SP2, bez SP2 to muze delat problemy...
    Btw. zkousel si tu instalaci jen s jednim ram modulem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    38

    Zkoušel jsi již instalovat z jineho media? Nemas nahodou upravenou instalaci? Pokud ano doporucil bych odzkouset klasickou, aby jsi si mohl být jistý kterým směrem je chyba. Pokud jiná instalce zabere tak nebude co dál řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Kollda
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    57

    Ještě doplním info. Vyzkousel jsem vse možné i instalaci po jednotlivých modulech(zkousel i memtest, vse bylo samozrejme v poradku, zadna chyba). A pomalu se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu, vlastnil jsem instalaci XP pouze se SP1, podle lidi na OCguru by mohla být chyba právě v tomhle, dokonce se mi povedlo objevit clobrdu, kterej mel ten samej problém. Podle návodu(http://www.theeldergeek.com/slipstreamed_xpsp2_cd.htm), je tu moznost přidat na instal cd SP2, pro toho kdo nemá problém s AJ, avšak nejjednoduší by bylo sehnat si XP s SP2.


    Ještě bych chtěl poděkovat všem zůčastněným za naměty. Nakonec to opravdu vyřešila zdánlivě banální věc v podobě instalace XP se SP2(jsem za to ale rád, protože být to v něčem jiném např: v HW, tak by to bylo horší) Nakonec se mi povedlo sehnat instalaci s SP2, takže jsem to nemusel krkolomně kopírovat a přepisovat. Upgrade biosu nakonec nebyl nutný
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Chyba HDD
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-03-2011, 23:23
  2. HDD - chyba S.M.A.R.T.
    Od xwing v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-02-2011, 21:04
  3. Chyba obrazu na LCD notebooku - v displeji chyba neni
    Od lucinkapes v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-12-2009, 18:35
  4. Chyba v IE6
    Od jerryczech007 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-01-2009, 21:09
  5. Chyba SCM
    Od EIZO S1931NSH-BK v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 09-06-2007, 01:08