Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    58

    Zaměření pro: grafiku, CAD – Archicad, artlantis, 3D grafika, Adobe after, photoshop

    Platforma: nerozhoduje
    Operační systém: Nerozhoduje
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:
    Ahoj, potřeboval bych poradit pro výběr vhodného PC max do 100 000 Kč. Pracuji hodně v archicadu a v artlantisu pak rendruji 3d grafiku. Chtěl bych dělat i v Maye. Také pracuji v Photoshopu a chtěl bych se nově učit i v adobe after efekts. A samozřejmě také hraji rád hry ,
    Děkuji za jakékoliv rady.

    ---------- Doplněno v 10:16 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:14 ----------

    Chci se jen zeptat, našel jsem si na Alze třeba tyhle 2 PC (https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=NR202a1;NR203a1 a jak je možné, že je mezi němi skoro 50 000 rozdíl, když mají komponenty stejné, jen ten dražší má 32 GB ramek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Využijí tyhle programy, resp. to co v nich děláš "profi" grafiky? Quadro od nVidie. Pokud ano, tak tam by se dalo uvalit hodně peněz. Pokud ne, je tu ještě možnost to postavit na socketu 2011, kde je zase možnost utratit peníze za třeba 8 jádrový CPU. No a jestli by ti stačila sestava podobná těm výše, tak ušetříme. Ty ceny neřeš, tohle jsou MSI kolotočářský sestavy pro frikulíny, ten rozdíl v ceně bude asi podle toho jak moc to svítí (kromě paměti je tam ještě větší SSD, výkonnejší zdroj, ale ani to neobhájí naprosto ulítlou cenu).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    58

    Ahoj,
    přiznám se, že HW moc nerozumím, tak nevím, jestli využiji profi grafiku , modeluji třeba velké průmyslové haly a dělám k ním 3D vizualizace. Jestli budeme moci někde ušetřit, tak samozřejmě tím lépe. Potřebuji si koupit ještě monitor
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ACCamera_4_Snapseed.jpg 
Zobrazení: 109 
Velikost: 305.8 KB 
ID: 31544   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ACCamera_7_Snapseed.jpg 
Zobrazení: 101 
Velikost: 439.2 KB 
ID: 31545   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ACCamera_0_Snapseed.jpg 
Zobrazení: 94 
Velikost: 395.8 KB 
ID: 31546  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Přiznám se že v cadu se neorientuju, nicméně tady je první nástřel.

    Je tam i7, RAM 32 GB protože ta se hodí vždy, SSD jsem dal 500 GB, aby bylo možné na něm mít kromě her i pracovní soubory (netuším kolik místa takový model zabere). K tomu 2 TB disk na další data. Grafiku jsem volil GTX 1080, což je momentálně to nejlepší pro hraní. Zvolil jsem trochu lepší model od MSI, doufám že bude dost tichý. S tím souvisí i trochu lepší chladič na CPU, opět kvůli tichu. Zdroj je kvalitní, s rezervou a semipasivním chodem (v nízké zátěži by měl větrák stát). Chybí DVD mechanika, nevím jestli je potřeba (stojí pětikilo) a bedna do které se to složí. Já osobně preferuji strohý jednoduchý design, jako má třeba Fractal Design, ale je to dle vkusu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    722

    Chtěl bych se jen zeptat, proč jsi dal přednost tomuto SSD oproti klasickému Samsung 850EVO 500GB? Vždy mě zajímalo, proč někteří osazují SSD do M.2, když jsou rychlostně takřka stejné oproti sata, ale na místě, kde se hůře chladí a nemají kryt? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    58

    čau, tak díky moc za odpovědi .)
    Hele, koukám na tu sestavu, kterou jsi mi doporučil a koukám, že je skoro totožná s https://www.alza.cz/msi-aegis-x-001eu-d4435563.htm, nevyplatí se teda rovnou koupit ten sestavenýPC od MSI, kde je vodní chlazení a pod. ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od izzi Zobrazit příspěvek
    čau, tak díky moc za odpovědi .)
    Hele, koukám na tu sestavu, kterou jsi mi doporučil a koukám, že je skoro totožná s https://www.alza.cz/msi-aegis-x-001eu-d4435563.htm, nevyplatí se teda rovnou koupit ten sestavenýPC od MSI, kde je vodní chlazení a pod. ?
    Zasadni veci jsou podobne, ale jsou tam rozdily - bude to asi nejaka mala deska, protoze ma jen dva RAM sloty, takticky osazene 8 GB moduly, aby pripadne rozsireni znamenalo vymenu a 64 GB bylo nerealnych. Nemluve o zrudicce v podobe dvou 128 GB SSD v RAID 0 (vzhledem ke kapacite pameti (cipu) uz i disky pod 512 GB trpi nizsim vykonem, navic nemam predstavu, proc tomu rikaji RAID 4 (ten to opravdu nebude) a RAID 0 s vykonem SSD moc taky nezahybe (krom pomerne lhostejnych sekvencnich pristupu). Kdyz uz silene SSD, tak rovnou 256/512 Samsung 950 Pro a ne nesmyslny RAID. Vodni chlazeni bude nejspis v podobe nejakeho 120 mm radiatoru jako dela Corsair a ktere jsou na urovni (nekdy pod) vykonych vzduchovych chladicu (a take obdobnou cenou).

    Citace Původně odesláno od Donald64 Zobrazit příspěvek
    Chtěl bych se jen zeptat, proč jsi dal přednost tomuto SSD oproti klasickému Samsung 850EVO 500GB? Vždy mě zajímalo, proč někteří osazují SSD do M.2, když jsou rychlostně takřka stejné oproti sata, ale na místě, kde se hůře chladí a nemají kryt? Díky
    Cekal bych, ze protoze nezabiraji misto.. U pomalych SSD (tzn. 6gbps) ani problem s prehrivanim nebude..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    58

    Chci se ještě zeptat, nebyla by pro mě vhodnější tato grafická karta https://www.czc.cz/hp-nvidia-quadro-...194733/produkt HP NVIDIA Quadro M4000, 8GB GDDR5 místo 1080?

    ale i tak děkuji mockrát za všechny názory a rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Já nemám s CAD/CAM programy zkušenosti, takže ti neporadím. Profi grafika ti dokáže zrychlit vykreslování grafiky až několikanásobně, ale musíš mít jednak podporu v softwaru ve kterém děláš a musíš pracovat s opravdu složitými objekty, aby jsi to pocítil. Na druhou stranu, profi grafiky jsou mnohem dražší než ty herní. Quadro za 20 tisíc bude mít ve hrách jen zlomek výkonu stejně drahé herní grafiky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,117

    U profi karet jde hlavne o certifikaci pro dane programy. S herni grafikou se s tebou podpora nebude ani bavit.
    Herni vykon zminil johny, takze se musis rozhodnout, zda te karta bude zivit ci slouzit jako zabavna spolecnice.

    Mozna by nebyla od veci primo graficka stanice, treba Z4x0 od HP, klidne repas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    58

    Ahoj,jen se chci ještě zeptat, jaký je rozdíl mezi MSI GeForce GTX 1080 ARMOR 8G OC, 8GB DDR5X a MSI GeForce GTX 1080 GAMING Z 8G, 8GB GDDR5X nebo obecně v kartách GTX 1080. Nevím jakou si zvolit. Nakonec mám rozpočet 55 000 bez DPH, takže si klidně mohu dovolit investovat. Našel jsem si článek http://www.svethardware.cz/doporucen...y-2016/41733-6 kde se Komponenty v podstatě shodují s těma, který mi tu byly doporučeny. Jen nemohu najít Zdroj Seasonic S12G-650 650W na czc. Jestli to teda není tenhle Seasonic X-650 (SS650KM3 F3) 650W.

    Ušetřené peníze bych investoval do monitoru , mohli by jste mi nějaký doporučit? Vůbec se v nich neorientuji :/ Díky moc jinak za rady, tenhle týden bych si ho chtěl už objednat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    722

    Jen malá poznámka k SSD. Raději se vyhni těm do M.2 slotu, jelikož se přehřívají. Obyčejné bude dosahovat 45-50°C, což už mírně snižuje výkon i životnost a u toho 950Pro není problém se dostat i k 90°C. Viděl bych tam něco typu Kingston Savage apod.
    Naposledy upraveno uživatelem Donald64: 11-10-2016 v 07:46
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    58

    Díky moc za radu. Škoda, že to nevěděl teda i ten, kdo psal ten článek .. S tím výběrem monitoru mi asi neporadíš co? A ty typy karet, je to jedno, kterou si vyberu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Já bych do Kingston SSD nešel, mají špatnou pověst. K 950 Pro dokup tenhle adaptér (klidně i jiný) http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...html?arg1=0113 a teploty budou najednou úplně jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    722

    Špatná pověst značky kvůli zaznamenanému případu výměny vnitřností ještě neznamená, že jsou všechna jejich SSD hned špatná. Je potřeba si také uvědomit, co způsobuje zmenšující se výrobní technologie a také to, zda Samsung nemá až příliš velkou reklamu jejich levných TLC, které ženou nahoru přes SLC cache, jež si skutečně nepřejete zaplnit, protože potom by se ten Samsung předvedl v celé své kráse (narážím na 850 Evo 120/250). Také je potřeba se zamyslet nad tím, jak by ten jejich MEX zvládá čtení se zápisem zároveň, na což samozřejmě testy obvykle nejsou. Potom by to najednou nemusel být ten do nebe vychvalovaný produkt cena/výkon, ale stala by se z něho dost nezajímavá volba, třeba oproti zde zmíněnému Kingstonu.

    Krom toho je otázka, zda se tak drahé SSD (950Pro) vůbec vyplatí kupovat, když většina lidí jeho výkon ani nedokáže náležitě zužitkovat a vystačí si s běžnými. A proč nevzít v této kategorii raději Intel 750, který už chlazený je a má velice solidní výkon?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední