Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Posouzení teplot E8400, Alpine GT11 rev.2

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    Zdravím komunitu.

    Pasta je coolermaster asi ne kdovíco, ale i tak. V IDLE mám cpu kolem 40°C při 1660 RPM a během běžné práce, tedy průměr 50% vyroste do 60°. V CorePrime95 (cca10min) se drží kolem v průměru na 67° - špička 70° při 2260 RPM.

    Není to trochu moc? Našel jsem nějaké výsledky, ale používal se Evercool Buffalo (max 53° coreprime) či Freezer7, kde to bylo o něco víc.. Je jasné, že ten chladič je jiná liga, ale 15 - 17°C je dost velký rozdíl, ne?

    Díky za postřehy a typy ...

    Edit: Žádný OC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Ani s Alpine 64 a tímto CPU jsem neměl takové teploty, pravda, je trochu větší a těžší než GT11, ale co se pamatuji, teploty nešli v klidu moc nad 30° a v zátěži se držely lehce nad 60°. Používal jsem pastu MX 2, nebo MX 4 protože jsem měl strach aby nevyschla, nicméně pochybuji že by s normální pastou byly teploty o tolik horší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    Uz kdyz jsem tam mel E5800 s boxem, tak ty teploty se my zdaly dost - kor na 5-kovou radu. Jeste premyslim, jestli nejak nenadmeruji cidla, protoze odpovidajici teplota uvedena u desky se drzi pri maximu kolem tech 60, ale u teplot jader cpu to ukazuje o tech 10 vic.

    Premyslim, jestli to vubec dal resit - pc bude mit vyuziti jen na brouzdani, kancl, video, testovani RAM a HDD. Takze nepocitam s nejakou permanentni zatezi a to se vejde do tech 60 u jader.

    Jinak po zkusebnim lehkem nasazeni bez zacvaku, plosky sedely na desce, pasta z cpu se vicemene otiskla rovnomerne na plochu chladice a rozhodne je zacvakan dobre. Vic me nenapada ... Jestli nekoho neco jo ...

    Na druhou stranu, ten chladic je ciste hlinik a plocha je vybrousena tak hrube, ze ten chladic za ty prachy hodnotim, jako peknej slendryjan a nevim, kde nabrali ty nizzsi teploty nez u boxu pro Core i7-4770S, ktery ma snad medenou plochu. A tissi taky zrovna mi neprijde, ze bych to uplne slysel.

    Ten chladic je podle me normalne podvod.

    Jeste tu mam HP dc7900 sff - tovarni reseni chlazeni cpu E5200 a tam mi take cidla na jadrech v klidu ukazuji nejakych 37, 38 a pri prumerne zatezi 55, 56. Test na 100% jsem jeste nezkousel. Pastoval nekdo jiny, nevim cim.

    Kdyz jsem mel starsi desku myslim Gigabyte s E5200, tak ta v klidu ale ukazovala neco nad 30. Ze by to byla az tak blba pasta se mi taky nezda ...

    Nejake napady ?
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 03-10-2016 v 07:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Napětí? Nepouští do nej deska víc? Co "ruční" sonda, odpovídají ty teploty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Ten chladič je taky za kolik, 150-200 korun? Má doporučené TDP 60W, maximální 75W, takže těm teplotám bych snad i věřil. A Alpine 64 má plochu na CPU dle fotek stejně hrubou jako GT 11, ale dal bych ruku do ohně že ta první verze co jsem měl, se leskla.

    Jak píše johny__g, zaměřil bych se ještě na napětí, pokud bude ok, tak bych to zkusil trochu podvoltovat.

    Nicméně, ta továrně nanesená "pasta" na chladiči stojí opravdu za prd(co se pamatuji, spíš se to podobalo žvýkačce když jsem to odstraňoval), taky můžeš zkusit vyleštit styčnou plochu pokud je příliš hrubá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    Ruční sonda se mi právě nezdá i když dobrýho nepálí - možná, že je ten chladič móóc dobře chlazenej .

    Opravdu se mi nezdálo pocitově, že by ploché strany chladiče měly mít 65°C - snad právě, jestli je to mezi spreadery dobře vedené, ale tady dám ruku do ohně, že šasí chladiče sedí na desce a pasty je tam dost - nějaký CoolerMaster - i jsem dával malinko víc, než obvykle, protože některé tyhle staré CPU mají povrch pouzdra trochu do luku. A jak jsem psal - po zkušebním nasazení a odendání se otiskla téměř po celé ploše - takže po zácvaku počítám cajk. CPU má papírově TDP kolem 70W.

    Původní pasta opravdu byla naprd - i když psali, že je to MX-4.

    Najdu si ty hodnoty napětí a mrknu na to, až bude čas - to bude V-core, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: Artic Cooling Freezer Extreme Rev 2 vs Rev 1 vs 64 Pro
    Od gallind v sekci Chlazení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-04-2010, 15:05
  2. Dotaz ohledne teplot
    Od Mikesh v sekci Chlazení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 02-11-2008, 13:50
  3. MA78GM-S2H rev 1.0 nebo rev 1.1
    Od hartom v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 14:20
  4. Špatné měření teplot
    Od Butcher666 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 23-05-2008, 22:15
  5. Posouzení teplot
    Od Milan1955 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-01-2008, 18:23