Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Compaq nc 6120 - Nepravidelně nepíše číslice

Nilki (37)|3.9.2007 10:39
Mám takový problém. Zákazník mi přinesl notebook Compaq nc 6120 s WinPX profesional SP2 s tím že mu nefungují číslice.

Závada se projevovala následovně:

- měl českou klávesnici a čísla na horni klavesnici při stisku levého i pravého shiftu nešla psát čísla. Pri stisku FN nešel zapnout ani numlock a tudíž nemohl psát vůbec čislice.

- stroj jsme poslali na reklamaci do HP kde vyměnili klávesnici a desku. Na místě bylo odzkoušno a numlock i čísla přes shift šla. Po přivezení do firmy se závada projevila naprosto stejně.

- Následovala reinstalace systemu a monitorování v které fázi dojde k výpadku. Při instalaci čísla psát nešla (při rozdělování disku nešlo psát čísla) po dokončení instalace začly číslice i numlock fungovat a behem aktualizace a instalace základních programů (acrobat, archivační program ...) byl stav monitorován a závada se neprojevila.

- Momentalně je na počítač instalován další software a náhodně vypadávají funkční klávesy (shift, Ctrl, Alt, Del, FN ....)

Stav je tedy neuspokojivý a nechci čekat až mi zákazník po týdnu přijde se stejnou závadou.
Netuší někdo v čem by mohl být problém a jak ho definitivně odstranit?

Predem díky za dobrou radu.
Figa (300)|3.9.2007 16:12
Zkusil bych nabootovat nějakou live distribuci linuxu a klávesy vyzkoušel.Také bych otestoval NB na viry a různé breberky...
Encore1106 (424)|3.9.2007 16:37
[quote=Figa;47157]Také bych otestoval NB na viry a různé breberky...[/quote]
Byla reinstalace takže pokud během toho zformátovali disk, tak žádný virus by tam být neměl. Deska se také měnila, takže i BIOS by měl být vpořádku, ne?
Figa (300)|3.9.2007 18:47
Teoreticky ano jenže by nejdřív chtělo zjistit jestli jde o chybu HW a nebo SW.proto bych ještě zkusil ten Linux.
Nilki (37)|4.9.2007 15:34
Zavirovano neni. Jak jsem psal je to reinstalovano a dokonce nekolikrat a samozrejme s formatem disku.

Hacek je v tom ze mi to blblo uz v instalu kde mi tim padem nesel rozdelit disk pac jsem nemohl psat cisla a vzhledem k tomu ze to je instalovano z originalniho media tak to vidim velice pravdepodobne na problem HW zvlast kdyz jsem se s tim u zadne jine instalace zatim nesetkal.

Byt to v systemu tak bych to vzal ze to je oknama pripadne nejakyma silenyma ovladacema, ale takhle?
pcmaker (354)|4.9.2007 20:00
Co kdybys zkusil pripojit externi klavesnici USB. Ja vim, ze tim nic nezjistis, ale pro poradek. Mozna bys mohl zkusit taky jiny zdroj, i ten by mohl delat paseku, nejake ruseni.
Nilki (37)|6.9.2007 09:20
Tu klavesnici zkusim, ale na zdroj to nevidim. Bylo to zkouseno se zdrojem i bez (na baterku)