Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Suspend To Ram (STR/S3)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Honza Kulíšek
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    27

    Zdravim.
    Mam mensi problem s jednim compem pri pouzivani STR (SuspendToRam) - ten comp se probudi kdyz hejbnu mysi nebo zmacknu any key a to PRESTO, ze v biosu je tohle probouzeni (keyboard & mouse) zakazany !

    Nevite nekdo co s tim ? Je to hrozne otravny, staci drknout do stolu (hejbnout myskou) a uz se startuje :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Honza Kulíšek
    Zdravim.
    Mam mensi problem s jednim compem pri pouzivani STR (SuspendToRam) - ten comp se probudi kdyz hejbnu mysi nebo zmacknu any key a to PRESTO, ze v biosu je tohle probouzeni (keyboard & mouse) zakazany !

    Nevite nekdo co s tim ? Je to hrozne otravny, staci drknout do stolu (hejbnout myskou) a uz se startuje :/
    No... abych to správně pochopil - ta funkce je povolená (STR)? Pokud ano, nepovažoval bych to za problém, protože to je (řekl bych) normální. To nastavení snad platí pouze pro start PC, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Honza Kulíšek
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    27

    Tak uplne do detailu

    Na compu je povoleny STR (dost aktivne ho pouzivam).
    Zaroven je zakazany zapinani/probouzeni pres PCI, KEYBOARD, MOUSE.

    Presto ale se comp probudi, paklize drknu do mysi nebo stisku neco na klavesnici.


    Na druhym compu pouzivam STR taktez a stejne tak tu mam DISABLED zapinani/probouzeni pres KEYBOARD a MOUSE.
    A comp skutecne z STR stavu nedostanu jinak nez stisknutim POWER buttonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    Žeby si to riadil operačný systém a ignoroval BIOS, ale to sa mi zdá málo pravdepodobné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Je to jednoduché, vypoj myš i klávesnic .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Honza Kulíšek
    Tak uplne do detailu

    Na compu je povoleny STR (dost aktivne ho pouzivam).
    Zaroven je zakazany zapinani/probouzeni pres PCI, KEYBOARD, MOUSE.

    Presto ale se comp probudi, paklize drknu do mysi nebo stisku neco na klavesnici.


    Na druhym compu pouzivam STR taktez a stejne tak tu mam DISABLED zapinani/probouzeni pres KEYBOARD a MOUSE.
    A comp skutecne z STR stavu nedostanu jinak nez stisknutim POWER buttonu.
    Přesně jak píše eraser - OS si to určitě neřídí sám, takže je to rozhodně věc BIOSu. Takže jednoduchá rada - a) projít znovu BIOS (včetně ENABLE, restart a DISABLE), b) update BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Přesně jak píše eraser - OS si to určitě neřídí sám, takže je to rozhodně věc BIOSu. Takže jednoduchá rada - a) projít znovu BIOS (včetně ENABLE, restart a DISABLE), b) update BIOSu.
    S3 funkce si ridi BIOS, OS se stara jen o management setreni energie. Update BIOSu silne doporucuji, protoze kolikrat v novejsi verzi obsahuje prave fix na problemy s S3. Nenasel jsem jeste jednu dulezitou informaci: O jakou zakladni desku se jedna?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Honza Kulíšek
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    27

    Joj, to jsem zapomnel uvest.
    Je to Asus A7N8X-E Deluxe . Bios tam je posledni (1013), viz. http://support.asus.com/download/dow...anguage=en-us#
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od Honza Kulíšek
    Joj, to jsem zapomnel uvest.
    Je to Asus A7N8X-E Deluxe . Bios tam je posledni (1013), viz. http://support.asus.com/download/dow...anguage=en-us#
    A tu klavesnici a mys mas napojenou na USB nebo PC/2? Pokud USB, tak zkus jeste ve spravci zarizeni otevrit vlastnosti korenoveho rozbocovace USB (na ktery mas key+mouse pripojeny) a v zalozce "Rizeni spotreby" zakazat polozku "Povolit zarizeni probouzet pocitac z usporneho rezimu".
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od tequilla
    A tu klavesnici a mys mas napojenou na USB nebo PC/2? Pokud USB, tak zkus jeste ve spravci zarizeni otevrit vlastnosti korenoveho rozbocovace USB (na ktery mas key+mouse pripojeny) a v zalozce "Rizeni spotreby" zakazat polozku "Povolit zarizeni probouzet pocitac z usporneho rezimu".
    PC/2 DD Ale v phdě
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Honza Kulíšek
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    27

    Tohle vnitrni nastaveni ve woknech uz jsem resil u PCI (proubouzel to tuner).
    Navic klavesnice i mys jsou na PS/2 (pro ktery je to v biosu vypnuty)

    Nevite nekdo jestli nejsou pro tuhle desku nejaky moddovany biosy ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    61

    Citace Původně odesláno od Honza Kulíšek
    Nevite nekdo jestli nejsou pro tuhle desku nejaky moddovany biosy ?
    Samozrejme ze > jsou <
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Honza Kulíšek
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    27

    Dekuji mnohokrat, problem jiz vyresen diky pomoci Architecta -> viz. zde http://tweakers.net/meuktracker/7853...eber-1013.html
    Tento novy bios plne vyresil moje problemy s STR a stejne tak i nekolik dalsich (a nejspis i nepocitane tech o kterych nevim).
    Timto jeste jednou velke diky

    (omlouvam se za dlouho reakcni dobu, byl jsem mimo dosah netu)


    Tedy Vyreseno, muzete zamykat, pani moderatori.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: HD4850 BSOD pri suspend
    Od mnn v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-05-2010, 14:11