Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: win 10 plný ssd aj po obnovení systému (Extend)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    8

    zaplnil sa mi ssd disk.. ostávalo mi len 60 gb, čo bolo problém na fungovanie niektorých programov. skúšala som čistenie disku, ccleaner, optimalizáciu a nič. Tak som preinštalovala systém(obnovenie továrnych nastavení aj s vymazaním osobných údajov, konta atd)... a po tento akcii mi ostáva voľných 115 GB z 238 GB a to ešte potrebujem nainštalovať programy. Takže sa opať dostanem tam kde som aj bola.
    Nainštalovala som wizTree, kde som objavila priečinok Extend s podpriečinkom RmMetadata, ktorý má veľkosť 95 GB. Neviem čo robiť s tým priečinkom... v zúfalosti som sa ho snažila vymazať... no nejde to.
    PROSIIIIIM POMOOOC

    prikladám printscreen link: http://prntscr.com/cvhns9

    poraďte mi prosím.. čo s tým

    vopred veľká vďaka za každú radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Win + pause/break, vlevo hore Ochrana systemu, vybrat jednotku a konfigurovat - tam uvidis, jestli nemas zbytecne prilis rezervovaneho mista pro body obnovy. Ja davam tak 4% na tuhle kapacitu. Pripadne stare body obnovy smaz a nech par poslednich.

    Dale spust pruzkumnika, klikni pravym na disk a zvol vlastnosti. Tam dej vycisteni disku a dale zvol vycistit systemove soubory. Znovu ti probehne vypocet volneho mista a pak tam zatrhej stary system, stare updaty a vubec se tim projdi - dole ti to pise, co a jak je bezbecne ...
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 17-10-2016 v 22:53
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    8

    ahoj ventero.. čo sa týka ochrany systému.. bod obnovy na 4% mám, čistenie disku i systémových súborov som robila... v tom to nie je. ale dakujem za radu.... mna trápi ten 95 gb priečinok extend/rmmetadata (vid ten link na printscreen)... tam je problém, no nedá sa vymazať...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Ano, modri vedi, ze ochrana systemu ma sva data v System Volume Information, takze tudy cesta nevede
    Je potreba resetovat nastaveni resource manageru.

    /E: staci kliknout na podtrzeny text a pouzit prikaz(y) z odpovedi
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 18-10-2016 v 13:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    8

    zsdx dakujem hanbím sa.. ale nerozumiem tomu... viete mi niekto polopate napísať ako resetovať nastavenie resource manageru? dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    ZSDX mě předběhl, řešil jsem to samé, kamarád byl celkem naštvaný že mu někde lítá 50GB.

    susangha
    EDIT:
    Ještě se ujisti že neprobíhají žádné transakce přes tento příkaz "fsutil resource info c:\".

    Stačí spustit příkazový řádek(CMD), vložit příkaz "fsutil resource setautoreset true"(nelze přes klávesové zkratky, vložit pravým tlačítkem myši) a nakonec stisknout enter.

    A pro jistotu, příkazový řádek lze spustit i přes kombinaci kláves WIN+R, napsat CMD a stisknout enter.
    Naposledy upraveno uživatelem Fox_25: 18-10-2016 v 14:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    8

    ..tak podarilo sa... vložila som príkaz a udialo sa nasledovné : http://prntscr.com/cvt80j

    čo ďalej?
    Naposledy upraveno uživatelem susangha: 18-10-2016 v 15:45
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Resetovat PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Prace kvapna, malo platna.
    1. vepis to radeji do prikazoveho radku s pravy Spravce (Start - cmd - pravoklik - Spustit jako spravce)
    2. sama vidis, ze to neni cele - na konci chybi oznaceni jednotky (v tvem pripade c:\)
    3. pak opravdu restartovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Se omlouvam, ze jsem to necetl poradne a v tom vlaku (jel jsem zrovna z prace, kde jsem byl od rana) jsem nejak provaril i ten prtscr. Tak jsem strelil od boku nejcastejsi pricinu s tim, ze kdyz to nebude ono, tak se susangha ozve

    Jinak by me zajimalo co to tedy zpusobuje - co to je ten resource manager a na co, kde se tam ty metadata berou, k cemu patri atd? S timhle jsem se za cele ty roky nikdy nesetkal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    8

    toho resetovania som sa trochu bála... zrejme ste mysleli s formátovaním jednotky .. no čo už ... snád to nejak zvládnem. veľmi pekne vám všetkým ďakujem za rady a ventero... veruže aj mna by zaujimalo čo to spôsobuje

    ešte raz vdaka
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Susangha: Treba nam to nekdo osvetli ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    toho resetovania som sa trochu bála... zrejme ste mysleli s formátovaním jednotky
    Ne RESET (ten uz jsi udelala obnovenim tovarnich nastaveni), ale RESTART (pres tlacitko Start dole vlevo v rohu) tedy vypnout/zapnout.

    Metadata pro resource manager jsou soucasti transakci systemu NTFS, jak vidno, obcas to nefunguje na 100%. Nebo jsi tam mela nejake cekajici/nevyrizene transakce (ten prvni prikaz)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    nejsem si 100% jisty, ale PrivaZer to velice pravdepodobne dela taky, probere vsechny $Files a procisti je, muze nastat rozdeleni $MFT na vice kousku / nezajimave pro SSD / a $MFT dokaze opet spojit PuranDefrag v Boot modu...
    osobne tento SW pouzivam uz delsi dobu bez problemu, docela jsem se divil, kolik toho dokazal vyhodit bez nasledku pro OS / ani nevim na kolika PC jsem jej spustil / ....
    jinak je na procisteni dobry take BleachBit / s tim opatrne / a PatchCleaner....
    davam to sem jen jako upozorneni na existenci 1-click SW...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2016
    Příspěvků
    8

    akokoľvek to spustím, či normálne alebo ako správca nakonci ostane d:/ a po reštartovaní stále nič... nepomohlo
    potom som skúšala resetovať... teda preinštalovať windows.. do továrnych nastavení opať a tiež nepomohlo... tak už fakt neviem ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Instalace Win 10 na nový SSD
    Od Strýček Sam v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-07-2016, 14:09
  2. Windows 7: Obnovení systému windows 7 do původního stavu
    Od Cywka v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-05-2016, 13:53
  3. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 29-12-2015, 20:03
  4. Obnovení systému
    Od wendy271 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-12-2013, 22:52