Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 8 z 9 PrvníPrvní ... 6789 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 106 až 120 z 135

Téma: Vodni chlazeni GTX 1070

  1. #106
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    28

    Video jsem zde daval, psal jste, ze prutok je dostatecnej. Leda ze to nezvlada ta pumpa na dva radiatory. Nevim, co s tim. Prutokomer, kterej mne nezobrazi prutok Vse je ciste, proplachnute. K cemu jsou tam ty valecky? To nepomuze treba, aby se ta vrtule tocila rychlejs? Mozna je to blbost, co ja vim
    Naposledy upraveno uživatelem Michal65: 22-06-2017 v 23:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #107
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465

    Průtok je pořád stejný, bez ohledu na válečky Ty tam jsou pro menší hadice. S tímto průtokoměrem jsem neměl osobní zkušenost, proto jsem napsal, že podle rychlosti otáčení vrtulky to vypadá, že průtok je dostatečný - teď když jsem ten průtokoměr ale testoval tady, tak i při 100 litrech za hodinu se ta vrtulka točí mnohem rychleji, než na tom Vašem videu. Takže Vy máte mnohem méně...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #108
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    28

    Tak mi jej poslete zpet. Vyrobce by tenhle fakt - omezeni (dle meho zasadni informace) mnel uvadet, jenze nikde o nicem takovem zminka neni dohledatelna, alespon ja to nikde nenasel. Mate malej prutok, tak se nedozvite jakej Mohl jsem si usetrit hlavne to vypousteni, zavodneni, Vas cas atd. Dopravne mam zaslat na ucet?
    Pak ale nevim, proc je ten prutok tak malej. Jestli je to v poradku, nebo ne....Ta pumpa ma davat 450 litru za hodinu max, coz beru v idealnich podminkach. Jenze dle Vaseho testu nemam prutok ani 100 litru za hodinu. Co muze byt pricinou tak maleho prutoku? Je tam GPU/CPU 360+120 radiator. To podezreni o malem prutoku jsem tady naznacoval uz po dosazeni CPU bloku-pri odvzdusnovani je videt, jak vzduch jede v hadicich doscela pomalu. Jede porad na 2750 otacek dle monitoringu, tak jela i pred instalaci CPU bloku + dalsiho radiatoru.
    Naposledy upraveno uživatelem Michal65: 23-06-2017 v 21:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #109
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465

    Co tam vše máte, CPU + VGA blok a 360 + 120 radiátor ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #110
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    28

    Ano. 360 radiator nahore, 120 misto zadniho vetraku. Gpu a Cpu Heatkiller IV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #111
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    28

    Jak je to s prutokem vs teplotami a ucinosti? Zvazuji vymenu pumpy za silnejsi, idealne s PWM, jde ale o to, zda to ma smysl. Mam jiz v sestave 7800X a prece jen to je jiz vetsi topenicko, kdyz se potaktuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #112
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465

    Pod 100 litrů za hodinu klesá účinnost chlazení dost drasticky, minimálně 1 - 2 stupně nahoru při každém snížení průtoku o 10 litrů za hodinu. Nad 100 litrů za hodinu nemá průtok v okruhu skoro žádný vliv na teploty. Respektive ten rozdíl v teplotách je třeba jen 1 stupeň na každých 50 litrů za hodinu průtoku navíc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #113
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    28

    Dobra. Jsem temer na 100% presvedcenej, ze ma soucasna pumpa je na muj okruh proste slaba. Jakou pumpu s expou a pwm by jste doporucil? Konstrukcne podobna te soucasne (magicool), rad bych se vyhnul montazi do 5.25 pozic. Neco, co 360+120 rad, gpu a cpu blok skratka s prehledem utahne. Dalsi rad urcite neplanuji, provozovat dve grafiky taky ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #114
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #115
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    28

    Koukal jsem recenzi EK-XRES 100 SPC-60 MX PWM a je hodnocena k cene velice dobre. Cpu,2xgpu a 2 x rad by mnela dosahnout prutok 45L/hod. Coz v mem pripade by mohlo vic, pac nemam 2xgpu. Kdyz je tohle silnejsi, nez moje, to mam prutok nekde kolem max 40. Nenasel jsem nikde prime srovnani s magicool, co mam. Byl by znat rozdil? Jak je to s tou trubici? To se daji spojovat dve kratsi, nebo? Napr original + dokoupena, ale to se mne moc nezda. D5 je top, i dle recenzi ale i cena
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #116
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #117
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    28

    Dnes jsem udelal test meho okruhu a byl jsem nemile prekvapen. Kamarat cistil svuj okruh a tak jsem si od nej zapujcil jeho pumpu, jelokoz zvazuji novou. Je to pumpa D5. Prekvapeni nastalo po spusteni, muj prutok je vicemene stejny Takze v pumpe problem asi nemam. Jeho pumpu jsem nastavil naplno, dle BIOSU nejakych 4800 otacek. Pri plych otackach v pumpe neco sem tam zadrnci, jemu to prej nedela. Zacinam si myslet, ze mam snad neco ucpane. Je to mozny? Nejstarsi cast je tam 140 rad a gpu blok, ani ne rok, to ostatni snad pul roku (360 rad a cpu blok). Zmena nenastala ani tehdy, kdyz jsem nechal bezet pouze cpu blok a oba radiatory. Kapalinu pouzivam original, nicim nemicham, neredim. Mam skusit rozebrat CPU blok a podivat se dovnitr? Mohl se zanest radiator? Necim ho skusit proplachnout? Uz jsem z toho docela nestastnej.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #118
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465

    Neexistuje, aby průtok DCP450 pumpy byl při jakékoliv restrikci stejný jako D5 pumpa. Mrkněte na výkonové křivky obou pump. DCP450 je dobrá pumpa, ale opravdu to není D5
    Každopádně, ucpané tam samozřejmě něco být může, ale takhle na dálku radit co, je dost těžké.
    A upřímně si myslím, že pokud výkon chlazení odpovídá tomu, jak má být, tak bych to, jestli je průtok 80 nebo 200 litrů za hodinu úplně neřešil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #119
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    28

    Asi jo, mozna je to muj subjektivni dojem a moc to resim
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #120
    Nováček
    Registrace
    Jun 2017
    Příspěvků
    28

    Vcera rano zapnu PC a prutokomer se ani nehnul.Rikam si fajn, je cast to rozebrat komplet a podivat se, kde je problem. GPU blok ok, cisty, radiatory ciste, nikde ani naznak problemu. Tak jsem tedy rozmontoval CPU blok a hned bylo jasne, kde je problem https://imgur.com/a/nqX4C Tohle opravdu nemohlo mit prutok. Nevim presne rozpoznat, co to bylo, jestli usazovani barviva, nebo sliz. Spis to na mne pusobilo na drobne castecky necistot nebo prachu, ktere se v bloku postupne usadili a az to ucpali uplne. Po vycisteni a napusteni je prutok najednou super, pumpu tedy opravdu nepotrebuji Otazka zni, da se tomu predejit? CPU blok mam asi pul roku. Neni lepsi prece jen cira kapalin? Pouzivam cervenou. Zaradit nejakej filtr? Dekuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 8 z 9 PrvníPrvní ... 6789 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: Potřebuji poradit s GTX 1070.
    Od Limeth v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-09-2016, 22:28
  2. Vodní chlazení: Vodní chlazení i7 2600k a zotac gtx 680 amp
    Od MrMichy v sekci Chlazení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-07-2013, 18:25
  3. Vodní chlazení pro GTX 570
    Od Raymond v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-03-2013, 18:33
  4. Q9650 + GTX 295 (single PCB) - první vodní chlazení
    Od yoschi v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 31-08-2009, 13:49