Dobry den. Vlastním Asus GTX 1070 FE. Pred mesicem jsem se dostal k chlazeni Accelero Twin Turbo III a tak jsem jej osadil na kartu. Chladi to dobře, jadro neprekroci teplotu 62 C při taktech 2050/9400 TDP 112% a pridanem napeti. Je to verze chlazeni s zebrovanym zadnim backplate. Premyslim nad vodnim blokem pro tuto kartu, ale mam několik otazek, jestli to ma cenu. Chci chladit pouze grafiku, s procesorem není nejmensi problém (NOCTUA NH-D15 ). Accelero Twin Turbo III není spatne, ale nevim, jestli a jak dlouho se da důvěřovat tomu chlazeni přes zadni backplate pro pameti a hlavne napajeci kaskadu. Chladic na dotek zrejme funguje, po hodinovem hrani ma asi 65 C, tudíž teplo zrejme odvadi (zepředu jej ofukuje 120mm vetrak přes HDD v 5.25 pozicich), ale kdoví, jak dlouho polštářky budou fungovat. A prave o tyhle casti grafiky mam docela obavu. Predpokladam, ze u vodniho bloku je chlazeni jak jadra, tak pameti a kaskady chlazeni také kapalinou nebo se pletu? Udrzi mi vodni blok teploty na karte 55-60 C? V mem pripade jedina moznost, 120mm radiator. Kam ale pripadne umistnit? Mam moznost bud místo předního "nasávacího" vetraku (spodni část skrine), nebo zadniho "odsávacího" vetraku. Muzete mi poradit prip. rovnou nejjednodusi, nejlevnejsi reseni, prip. rovnou jake komponenty na chlazeni pouze GK? Hybridni chlazeni jsem zavrhnul rovnou, tam mne také prijde, ze kaskáda a pameti nejsou optimalne chlazeny. Dekuji.