Téma: Upgrade PC v ceně 7 500 - 10 000 Kč
Co chci upgradovat
: PC jako celek, zrychlit a navýšit výkon
Aktuální konfigurace: Procesor Intel Core i3-2120 CPU 3,30GHz
NVIDIA GeForce GTX 660
4 GB RAM (DDR 3)
Základní deska: H61MA-E35 (MS-7740)
Další komentář:
Snad jsem nezapoměl dodat nic... PC bych měl převážně na hry.. tituly co už moc nerozdejchá a rád bych aby zvládl s nějakou rezervou Witcher 3, Dishonored 2 (cena je tedy variabilní když to bude o něco více - ne o moc - asi bych do toho i šel)
jinak info co by chybělo dodám - a dotaz jakožto amatéra ale v počítači v indexu hodnocení PC je nejslabší HDD, je tedy možné že by zpomaloval počítač jako celek?
Aktuální konfigurace: Procesor Intel Core i3-2120 CPU 3,30GHz
NVIDIA GeForce GTX 660
4 GB RAM (DDR 3)
Základní deska: H61MA-E35 (MS-7740)
Další komentář:
Snad jsem nezapoměl dodat nic... PC bych měl převážně na hry.. tituly co už moc nerozdejchá a rád bych aby zvládl s nějakou rezervou Witcher 3, Dishonored 2 (cena je tedy variabilní když to bude o něco více - ne o moc - asi bych do toho i šel)
jinak info co by chybělo dodám - a dotaz jakožto amatéra ale v počítači v indexu hodnocení PC je nejslabší HDD, je tedy možné že by zpomaloval počítač jako celek?
Index hodnocení nic neříká o výkonu PC (pro hry). Ignoruj.
Paměť (RAM) je v jednom modulu? Pokud ano, dokoupil bych další 4 GB.
K tomu třeba GTX 1050 Ti, nebo GTX 1060 6 GB.
Upgrade CPU na 4jádro by asi také pomohl, ale když se dívám na tu low-end desku, tak nevím. Každopádně by jsi asi musel shánět po bazarech. Takže já bych doporučil tu RAM a grafiku.
Zdroj je jaký?
Paměť (RAM) je v jednom modulu? Pokud ano, dokoupil bych další 4 GB.
K tomu třeba GTX 1050 Ti, nebo GTX 1060 6 GB.
Upgrade CPU na 4jádro by asi také pomohl, ale když se dívám na tu low-end desku, tak nevím. Každopádně by jsi asi musel shánět po bazarech. Takže já bych doporučil tu RAM a grafiku.
Zdroj je jaký?
Zdroj mám Cooler Master G450M, RAM si nejsem jistý ale mám dojem že je jen jeden slot... a zákaldovka když už tak už - jaká by byla ideální?
Nová deska znamená v podstatě nový počítač, takže to bychom byli s cenou už dost mimo. Netvrdím že rychlejší CPU by tam nefungoval, podívej se do podpory CPU na stránkách výrobce, určitě tam najdeš i5 a i7, ale přečti si článek z odkazu níže (nemohu dát přímý odkaz, redakce SHW to nedovolí, mají pocit že když linkujeme jiné magazíny než ten jejich tak přichází o příjmy z reklamy). Možná se to tvé desky týkat nebude, ale chce to ověřit.
http://www.cnews.cz/gigabyte-cachruje-s-revizemi-pri-nakupu-levne-desky-budte-ostraziti
http://www.cnews.cz/gigabyte-cachruje-s-revizemi-pri-nakupu-levne-desky-budte-ostraziti
Dobrá tedy... a kdyby se jednalo tedy i o tu výměnu základní desky a tak dále a tak dále... (ostatně z mého pohledu počítám s výměnou průběžně asi všech součístí) co by bylo dobré do toho dostat? posledně jsem očividně dal na rodinného známého na kterého se nehodlám otočit již nikdy po zkušenostech s ním... když to tu teď čtu tak dvojnásob...
co vše tedy by bylo dobré v tom případě vylepšít/vyměnit popřípadě za co aby to dávalo smysl?
co vše tedy by bylo dobré v tom případě vylepšít/vyměnit popřípadě za co aby to dávalo smysl?
respektive... jaká základovka by byla ideální? nevím jak se od toho odpíchnout omrkávám terén a z toho budu vycházet...
Pokud se chceš dostat na nový komponenty do 10K a oželel bys před došetřením novou GPU, tak okolo 9-10K se dá sehnat rozumnej komplet s 2x4GB DDR4, B150 deskou (raději nějakou kvalitnější, např. ASUS B150M PRO GAMING, popř. nějakou fullATX variantu) a k tomu i5-6400 až i5-6500. Pokud k tomu chceš přidat i GPU, tak to chce ideálně upgrade pouze CPU (ideálně něco jako i5-2400 nebo i5-2500, pokud je tedy tvá deska přijme) a k tomu dokoupení adekvátní GPU + jedné RAMky.
do 10k byl počáteční odhad že by to bylo neideálnější... tím že vidím teď jaký je vlastně stav toho pc jsem ochotný i přidat akorát nevím kolik tedy celek... holt bych musel třebas i chvíli ještě počkat došetřit něco ale jsem ochotný jít výše s celkovou sumou
když to tu tak čtu... myslíte že by byla možnost v tom případě cca do 15k investice s tou základovkou? nebo už je to pak i na delší lokte?
Když se nechá zdroj, který není nějaká kvalitka, tak se do 15k vlezeš se Skylake i5, deskou, 8GB RAM a RX470.
+ něco se ti vrátí prodejem starých komponent.
+ něco se ti vrátí prodejem starých komponent.