Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Má smysl vodní chlazení kolem 6k?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2016
    Příspěvků
    13

    Dobrý den,

    Moje současná sestava a situace:

    MB: Gigabyte Z97x-gaming 3
    CPU: Intel Core i7-4790k
    GPU: MSI R9 290x Gaming 4 GB
    Case: Bitfenix Merc Alpha - dovnitř se vejdou jen ventilátory, radiátor by byl mimo case. Na počítač není vidět, nemusí vypadat pěkně.

    Momentálně chladí grafiku All-In-One NZXT Kraken X31 http://www.alphacool.cz/produkt/NZXT...t_-_120mm.html , na VRM je tohle: http://gelidsolutions.com/products/i...&cid=13&id=108 .

    Kraken zvládá chladit grafiku na cca 67C, VRM mají kolem 75C (ve hrách, ne ve Furmarku) a je to rozhodně tišší než původní chlazení, přesto bych se ho rád zbavil. Jednak v něm začala vrčet pumpa, rád bych chladil vodou i CPU a hlavně bych se zbavil neštěstí jménem NZXT CAM.

    Má smysl kupovat vodní chlazení kolem 5,500 - 6000Kč? Bude to za tuto cenu lepší, než co mám teď?

    Předem děkuji za pomoc
    Naposledy upraveno uživatelem Sim20: 22-11-2016 v 03:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465

    Dobrý den,

    přidejte 1000,- Kč a ano, bylo by to podstatně lepší. Za 5500 - 6000 už by tam bylo tolik kompromisů, že to nemá smysl. Například takto http://www.jscomputers.cz/Nakupni-ko...NDAyNzc6Mnw%3d - upozorňuji, že ten blok není kompatibilní s Vaší kartou, je tam jen pro info abyste měl představu o ceně. Kompatibilní je trochu jiný typ, který vypadá skoro stejně a můžeme ho přidat do nabídky, pokud budete mít zájem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2016
    Příspěvků
    13

    Děkuji, ještě se zeptám, o jakých kompromisech se bavíme? Předpokládám, že cena by se dala srazit univerzálním blokem na grafiku, byl by to problém? Přeci jenom pasiv na VRM už tam mám
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465

    290X je opravdu velmi horká karta. Samotný pasiv na VRM a RAM tam nestačí - je potřeba ty pasivy ještě něčím ofukovat. Pokud je tedy pro Vás OK řešení blok pouze na jádro + pasivy na RAM a VRM + nějaký pomaloběžný ventilátor, co to bude ofukovat, tak to tak udělat můžete a dostanete se pod 6 tisíc
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2016
    Příspěvků
    13

    Já už tam právě už ty pasivy a ventilátor mám (kvůli tomu Krakenovi). Teplota VRM je v zátěži do 75C, takže bych to tak nechal. Bude na jádro stačit tohle? http://www.jscomputers.cz/produkt/Al..._Edition.html?

    Jak je na tom ten Magicool s kvalitou? Chápu, že za tuhle cenu nedostanu nic extra, zase bych ale nechtěl, aby se to po měsíci rozsypalo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465

    Stačit bude ale raději 300 přidejte a kupte http://www.jscomputers.cz/Vyhledat?a...ga%2bsupremacy - je to mnohem kvalitnější a výkonnější blok.

    Jinak opravdu ne, ten Magicool se Vám rozhodně za měsíc ani za rok ani za dva nerozsype. Za ty peníze je to velmi kvalitní produkt. Pumpa s expanzkou naprosto tichá, radiátor velmi dobrý...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2016
    Příspěvků
    13

    Moc Vám děkuji. Takto to tedy bude OK? http://www.jscomputers.cz/Nakupni-ko...NDAyNzc6Mnw%3d

    Stále ještě přemýšlím nad blokem na GPU, chterý by chadil i VRM. Kdybych se pro něj rozhodl, jaký by byl vhodný a jaká by byla doba dodání?

    Nedaří se mi dohledat kompatibilitu bloků s mojí kartou. Podle fotek, až na 4 kondenzátory (které jsou na té mé nižší, takže by neměly vadit), vypadá stejně jako referenční. Půjde použít blok na referenční R9 290x?
    https://www.techpowerup.com/reviews/...ages/front.jpg
    https://www.techpowerup.com/reviews/...ages/front.jpg
    Naposledy upraveno uživatelem Sim20: 23-11-2016 v 19:38
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465

    A vy opravdu máte MSI 290X Gaming s PCB revize 1.0 tak jak je to napsáno u PCIe konektoru na té fotce ? Pokud ano, tak to je opravdu raritní karta, takových se vyrobilo pár a v tom případě opravdu referenční bloky pasují. Předpokládám ale, že máte PCB revize 1.1, 1.2, 2.0 nebo 3.0 a pak na to jsou bloky zcela jiné - jaké, to Vám umím říct pokud mi napíšete co máte za text u PCIe slotu případně pokud víte part number té karty - u MSI je to něco jako V308-017 a podobně, většinou to bývá napsané na faktuře, je to napsané na krabici od karty nebo zezadu na kartě samotné
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2016
    Příspěvků
    13

    Na kartě je napsáno "V308 VER 1.0" a "Model M5-V308" . [url]https://goo.gl/photos/2gqD43fDzH5rG6yM7[/url]

    Chápu tedy správně, že mám na výběr mezi Alphacool NexXxoS a Watercool Heatkiller? Jestli ano, který bude lepší?
    Naposledy upraveno uživatelem Sim20: 24-11-2016 v 13:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465

    Tak to je tedy silně raritní karta O téhle grafice všichni četli ale nikdo jí nikdy neviděl MSI jí dělalo jen pár týdnů než u Gaming 290X přešli na čistě svoje PCB...jestli to není tajné, kde je kupovaná ?

    Každopádně ano, je to referenční design, tudíž bych jednoznačně volil full cover blok od Watercool. Ale na druhou stranu, ty pasivy tam máte teda luxusní, skoro bych řekl, že je škoda to sundavat...ve Vašem konkrétním případě bych dal asi jen blok na jádro...pasivy máte fakt pěkné a taky je to starší karta, to už je asi zbytečné na to kupovat full cover...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2016
    Příspěvků
    13

    Kartu jsem koupil 9.8.2014 na CZC.cz. Jestli si dobře pamatuji, byla to jedna z posledních za 11 375 Kč (byla o dost levnější než ostatní nereferenční), druhý den už stála o cca 1500 Kč víc - třeba to byly už ty s novými PCB. Nikdy by mě nenapadlo, že je něčím zvláštní

    K tomu bloku - právě mně se na starší kartu taky nechce kupovat full cover, přeci jenom už začínám pomalu přemýšlet o upgradu. Ten pasiv na VRM sice vypadá pěkně, ale i ofukován větrákem ve Furmarku VRM letí nad 100C ... Na druhou stranu Furmark nehraju , ve hrách je to max. kolem 75-80C.

    Myslíte, že s těmito teplotami bude stačit jenom blok na jádro?
    Naposledy upraveno uživatelem Sim20: 24-11-2016 v 20:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465

    Ty mosfety jsou dělané životností na 120 - 150 stupňů takže pokud je máte na 75 - 80, vůbec bych to neřešil...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2016
    Příspěvků
    13

    Děkuji, takže takto to bude v pořádku? http://www.jscomputers.cz/Nakupni-ko...NDAyNzc6Mnw%3d

    Bude stačit délka hadice?

    V rozpočtu mám ještě kolem 1000,- rezervu, vyplatí se někde připlatit?
    Naposledy upraveno uživatelem Sim20: 24-11-2016 v 18:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,465

    Hadice jsou tam 3 metry takže to stačit bude určitě.

    Jestli si chcete v něčem polepšit tak místo toho celého setu to jedině složit z dílů a dát do toho lepší CPU blok a větší rozměr hadic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2016
    Příspěvků
    13

    Tak ne, už to nebudu měnit. Objednávka odeslána.

    Děkuji za pomoc
    Naposledy upraveno uživatelem Sim20: 24-11-2016 v 20:54
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Má smysl tato sestava...
    Od ProchazkaJaroslav v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-10-2009, 11:33
  2. má eště smysl?
    Od lavjoy v sekci Grafické karty
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 23-07-2009, 17:08
  3. 3,5" HDD SATA: Má smysl kupovat HDD s 10000ot?
    Od r-a-k v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 84
    Poslední příspěvek: 29-03-2009, 21:00
  4. Má smysl kupovat nový počítač?
    Od tonda pařmen v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-01-2007, 11:09
  5. LCD: ktere 17" LCD kolem 5-6k
    Od mech13 v sekci Monitory
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-08-2006, 16:38