Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
+ Odpověď na téma
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Vylepšení okruhu pro extreme OC

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Zdravím, myslím, že už mě znáte, že Vás pořád otravuji s dotazy a snažím se vymýšlet, jak si okruh zlepšit .

    Teď mám trochu dotaz k celkovému vylepšení, protože mi nejde do hlavy jedna věc.
    Mám momentálně i7 6700k se Supremacy Evo a 980Ti s Heatkiller IV. Teplota na výstupu z komponent je zhruba o stupeň vyšší, než příchozí - momentálně 19°C vstup do komponentů.

    CPU je po delidu, který s teplotami hodně pomohl (zátěž na default do 50°C, idle 17-19°C), je proveden profesionálně.

    Ovšem věnuji se celkem náročnému přetaktování všech komponent na jejich hranici, kterou můžu s vodou podstoupit. A teď k mému problému.
    Když jsem projížděl momentální soutěž na HWBot, viděl jsem hned několik 6700k, které jely na napětí 1.5 až 1.65V. A můj problém je ten, že i když mám na výstupu z radiátoru pokojovou teplotu - docela nízkých 19°C - tak se mi nedaří uchladit víc jak 1.5V... Při tomto napětí mám už 94°C na Core 0 a Package. Jakmile jdu výše, abych dostal stabilní 5GHz, tak attackuji 100°C a dochází k throttlingu.

    Proto jsem se chtěl zeptat, co by se s tím dalo dělat
    Abych poukázal na mé tvrzení s ostatními lidmi na 1.6V a nižších teplotách, je tu např. tento, co má také vodu a má teploty nižší. Má sice MORU, ale hned u PC a ambient má 18°C, což je zhruba jako u mě.

    http://hwbot.org/submission/3376804_ ve screenshotech je trochu náhled na okruh a napětí.

    Můj okruh: http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...M3NToxfA%3d%3d radiátor push/pull - v košíku není jedna Noctua industrial 3k RPM. Víc asi potřeba do košíku není.

    Budu vděčný za každou radu.
    Naposledy upraveno uživatelem lucikmucik: 27-11-2016 v 11:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,449

    Tu teplotu 94 stupňů máte okamžitě po startu testu nebo to tam vyleze až po nějaké době případně po jak dlouhé ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Víceméně tak po 1-2s zapnutého testu.

    // Např. Cinebench R15
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,449

    No tak prostě nemáte tak dobrý kus procesoru, to je jednoduché. Kdyby to na tu teplotu vylezlo po 15 minutách a pak to spadlo tak nestačí radiátor...ale po dvou sekundách je buď CPU ne tak dobrý nebo je malý přítlak nebo je horší pasta. Pokud to chcete ošálit tak jedině chillerem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Hm, jsem myslel, že by spíš nezvládl tu voltáž, než by mě limitoval teplotou, ale asi no.
    Naposledy upraveno uživatelem lucikmucik: 27-11-2016 v 17:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Popřemýšlím o tom chilleru, ten 275W by stačil na obojí, aby teplota kapaliny byla pod 10°C ? Oboje naráz na 100% mi jede málokdy, takže předpoklad je buď CPU 20-30%, GK 100% zátěž a naopak.

    Nevíte případně, jakou mají ty chillery životnost a je něco, co bych o tom měl vědět, v čem se to liší od normálního použití radiátoru?
    Naposledy upraveno uživatelem lucikmucik: 27-11-2016 v 17:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,449

    No je dobré vědět o tom, že je uvnitř kompresor, tudíž je to hlučné +- jako lednička. Regulace je od 4 do 26 stupňů teplota kapaliny. Poruchové to není vůbec. Čím výkonnější variantu koupíte, tím méně často se bude ten kompresor spínat a tudíž tím tišší to ve výsledku bude...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    U ledniček bývá tuším +- 40dB u tohodle 20... Nikde na netu jsem bohužel nenašel žádné video .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,449

    Nevím co je ve specifikacích ale z osobní zkušenosti když se spustí kompresor tak je to stejně hlučné jako lednička. Při prvním zapnutí když se to tlakuje je to ještě řádově hlučnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Mrkva.

    Vazne to jde pres 90st. po delidu? Ja ho taham na 1.47V @ 4.8GHz a chodi tusim kolem 70st (ale nejsem si 100% jisty, musim kouknout), ale jako pastu pouzivam na obou stranach heatspreaderu CLU, jestli tam mate nejakou obycejnou sedivou mozna by stalo za to zapremyslet nad upgradem timhle smerem, je to rozhodne levnejsi nez chiller a takovych deset stupnu by to dat mohlo.

    Kazdopadne, mam pocit ze v datasheetu intel uvadi jako maximalni napeti 1.52V, takze bych s tema 1.6V byl docela opatrny - vyrobci vetsinou dobre vi proc tam pisou to co tam pisou.

    Problem je v tom ze ztraty (z pohledu silnoproudare) dost rostou v zavislosti na napeti.
    Vykon potrebny na nabijeni/vybijeni gatu roste s napetim kvadraticky (s frekvenci "jen" linearne).
    Leakage gatu roste s napetim kvadraticky (a navic roste i s teplotou a tusim ze exponencialne).
    Vyssi frekvence pak znamena horsi spinaci ztraty a pravdepodobne vyssi podil cross-conduction (ale netusim jak je to u modernich procesoru vyznamna slozka).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    4.8 + 3866MHz RAM s co nejnižším časováním tahám na 1.36V všechny benche, bez úprav RAM kolem 1.27V.
    4.9GHz chce něco kolem 1.45 a 5GHz s vysokými takty RAM o dost víc.

    CLU mám na obou stranách.

    Extreme OC se bohužel neobejde bez vysokých napětí, proto hledám způsob, jak to co nejlépe snížit. 1.6V je na Skylaku docela normální hodnota pro 5GHz.
    Naposledy upraveno uživatelem lucikmucik: 07-12-2016 v 17:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lucikmucik
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    172

    Zdravím, ještě než ten chiller objednám, zeptám se ještě jednou na tu [W]. Rozdíl je jen v tom, jak dlouho bude kapalinu ochlazovat? Nevíte zhruba jak dlouho takový proces může trvat u nějakého z modelů?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,449

    Tady je recenze kde jsou i odpovědi na Vaše otázky http://www.bit-tech.net/hardware/coo...iller-review/1
    Odpovídat lze po přihlášení

+ Odpověď na téma

Podobná témata

  1. Kontrola vodního okruhu
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-09-2016, 20:28
  2. Prosím o kontrolu okruhu
    Od Marek_Prochazka v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-06-2016, 19:58
  3. Msi gtx 580 oc twin frozr ii oc
    Od Draken v sekci Nabídky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-12-2014, 13:35
  4. menší OC (nejen OC) akce v ČR :)
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-12-2014, 15:05
  5. Navrh okruhu pro chlazení graficke karty
    Od xer0 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 16:04