Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: otázky k RAM a jejich upgrade

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2016
    Příspěvků
    7

    Zdravím,

    plánuji upgrade RAMek a rozhoduji se jestli přikoupit 4GB se stejnou frekvencí 1333MHz za 700Kč nebo koupit 2x4GB kit 1333MHz/1600Mhz za 1400-1600Kč.
    Problémy jsou takové:

    1, dokoupení> Zkoušel jsem si dát do ntb sestřinu RAMku (stejný výrobce a velikost, ale jiná frekvence(1060MHz) a časování; vím, že si to deska dokáže nastavit, aby to bylo stejné) a Memtest při druhém průchodu našel nějaké chyby. Windows však bežel v pořádku.
    Takže první otázka - Jak se takovéhle chyby dají opravit? Nikde jsem nenašel žádný návod... až na ECC, ale to tyhle RAMky nepodporují.

    2, dual channel> Bylo by neefektivní dokupovat další 4GB, kdyby spolu nekomunikovaly. Dual channel ten výkon dost zvyšuje, takže - když dokoupím další RAM stick, bude mi fungovat dual channel? Nechci, aby si tam jen tak seděly a dual neběžel

    3, kit 2x4GB...cena> Nejsem si jist jestli moje deska a cpu podporují frekvenci RAMek 1600MHz. Kdyby ne, deska by si to potom snížila, to jo. Ale proč ji zatěžovat když bych tam mohl rovnou dát 1333MHz. Dočetl jsem se, že to nepodporují, je to tak?
    Kdybych koupil 1333MHz teda, tak by to byla drahá investice "jen" za další 4GB.

    No a taková otázka vedle: když už si deska sníží frekvenci, tak snižuje i napětí nebo to nechává být?

    Díky za odpovědi a dole další specifikace.

    ntb: Acer Aspire 5750G
    cpu: i3-2330M 2,2GHz
    deska: JE50_HR
    ramky: Kingston 4GB DDR3 1333MHz 1,5V CL9-9-9-24 PC3-10600
    os: win 7 home 64bit
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2016
    Příspěvků
    7

    Někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    Kdyz dokoupis modul, ktery bude mit stejne parametry, tak nevidim duvod, proc by to nemelo jet v dualu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Dotaz k bodu jedna - když jsi tam dal tu 1066 MHz paměť, podíval jsi se aspoň co deska nastavila?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2016
    Příspěvků
    7

    Jop, dal jsem to tak po druhé a deska si to nastavila úplně stejně podle té mé a jel i dual channel.

    Ale hádám teda, že ty chyby opravit nejdou což? Fungovalo by alespoň vysunutí a opět zasunutí modulu? Četl jsem, že třeba jejich prohození zabere, ale to něchápu jak jako? Že by to bylo tak jednoduché?...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Kuub Zobrazit příspěvek
    Jop, dal jsem to tak po druhé a deska si to nastavila úplně stejně podle té mé .....
    No tak to je špatně. Se nediv že ti memtest háže chyby.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    Hadam, ze do slotu 1 je treba dat tu s nizzsi frekvenci jako zakladni, aby se ta druha mohla podle ni snizit. Problem ale asi bude to casovani - ne? Nebo je to jeste uplne jinak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2016
    Příspěvků
    7

    johny__g: Překlep, mělo tam být: "dal jsem to TAM po druhé"
    ale stejnak, jsem to tam dal stejně jako prvně, ale memtest jsem už nezkoušel.

    Ventero: CPU-Z mi ukazuje 4 sloty, ikdyž v desce vidím jen dva. Moje ramka je prý ve 3. a když tam dám tu druhou, tak se objeví ve slotu číslo 1. Obě jsou teda PC3-10600S, takže u sestry to je asi podtaktované a u mě jede naplno nejspíš. Časování mi CPUZ taky ukazuje stejně u obou.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade RAM do staršího PC
    Od Cev v sekci Operační paměti
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-01-2016, 20:47
  2. Acer Aspire One D257 - výměna RAM / upgrade RAM
    Od Hrdlodus v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-01-2012, 20:19
  3. DDR3: Upgrade RAM
    Od Jerry1402 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-11-2011, 22:39
  4. DDR2: upgrade RAM
    Od lukyss v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-10-2009, 14:29
  5. Upgrade RAM - pls o radu
    Od Skorrpio v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-05-2007, 21:00