Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Taktování cpu e5300

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    3

    Zdravím vás lidi.

    včera jsem se rozhodl, že zkusím trošku zvýšit výkon cpu. Doted jsme celkem úspěšný a chtěl bych se zeptat zda bych mohl pokračovat.

    můj procesor je Intel pentium E5300 dual core 2.6GHz
    základní deska EP41-UD3L
    RAM 3GB DDR2

    mám přetaktováno na 3GHz a už ted jsem spokojen, ale ještě bych chtěl dosáhnout na 3.2GHz a byl bych úplně spokojen víc není třeba. Stejně nemám nějak zvlášt super stroj.

    Zvýšil jsem si cpu voltage na 1.232V z původních 1.1xxV
    Bus speed - mám z původních 200MHz na 230MHz
    Ramky mám na 920MHz z původních 800MHz ....DRAM frekvence 460.5MHz ... FSB DRAM 1:2

    Myslíte že bych ještě mohl přidávat bus speed?

    Trošku se bojím aj o ramky jestli to není moc. Co jsem koukal tak ta moje zákl.deska ustojí max 1333MHz, ale i tak člověk nikdy neví a rád bych radu od odborníků.

    Při zátěži PC drží celkem s přehledem při zátěži má cpu kolem 55 stupnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    677

    Zvedat klidne muzes - RAM neznicis, maximalne prijdes o stabilitu a bude jejich frekvenci treba snizit (bud nizsi FSB nebo nasobic). Jen to chce pravidelne pretestovat CPU (Prime 95) vcetne teplot a RAM (pokud jdes pres zakladni frekvenci).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2016
    Příspěvků
    14

    chladit chladit,,nebo odelas zdroj,a ram,,
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    3

    ten násobič to je SYSTEM Memory Multiplier? Já bych tam dál nejradši 2.5A a hned bych měl nějakých 525MHz z defaultních 800 jenže co to udělá s PC? Asi se mi zhorší propustnost nebo já nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    3

    No tak jsem zašel do biosu a v tom SYSTEM Memory Multiplier kde bylo AUTO jsem nastavil 3.00A? Ježiš já ted nvm :-D z těch DRAM frekvence kde bylo 460,5 MHz mám ted 346.5MHz ... Default je 400MHz jen pro info. FSBRAM mám 2:3 tak nvm, když juknu do CPU-Z na rated FSB tak tam mám stále těch 924MHz. Takže k čemu vlastně došlo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    677

    Nez uplne nahodne zkouset moznosti, spis koukni na nejaky navod. Tady nebo tady.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket 775: Taktování RAM a CPU
    Od DAWE..CZ v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-08-2011, 22:44
  2. Paměti: taktování cpu intel e750
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 22-03-2011, 22:00
  3. grafika k Intel Pentium Dual-Core E5300
    Od tino2 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-08-2010, 16:05
  4. Taktování CPU
    Od Jamall v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-04-2009, 09:44
  5. Taktování cpu
    Od Jamall v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 16:34