Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: ASUS RT-AC53 Wireless-AC750 Dual-Band Gigabit Router

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2017
    Příspěvků
    8

    Dobrý den.Vznikl mi malý problém s mou domácí sdílenou sítí.Výše zmíněný router jsem připojil k PC,TV a bezdratově mobil,vše jsem samozřejmě zapojil a nastavil dle přírucky.Sdílená sít funguje nad očekávání dobře,ovšem problém nastává mezi routerem a modemem (TP-Link POE)Jako lajk jsem čekal že po nastavení uživatelského rozhraní bude vše OK.Jak jsem se spletl...IP adresy,DNS,TCP/IPv6.jde mi z toho hlava kolem,a proto vás žádám o radu jak na to.Poskytovatel připojení mi sdělil že s ASUSem nemá zkušenosti,a tudíš mi neporadil.Předem děkuji za info.Salzer
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Napis co mas presne za modem (model) a jestli funguje jenom jako bridge, nebo jako router (bezi na nem DHCP server?)

    Pokud jede na modemu DHCP tak Asusu na WAN nastavis DHCP client a dal nemusis nic resit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2017
    Příspěvků
    8

    modem mam zapujčený od poskytovatele,ve smlouvě stojí:zapujčeno zařízení POE
    Poskytovalele se zeptám a odpověd sem hned dám
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    PoE je zkratka pro Power over Ethernet, tedy napajeni pomoci ethernetu.

    Je mozne ze doma mate pouze PoE injektor a nekde na strese router s antenou pro bezdratove pripojeni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2017
    Příspěvků
    8

    Na střeše mám nainstalovené zařízení pro příjem bezdratového signálu,dolu vede kabel připojený do power active,pak dále do routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2017
    Příspěvků
    8

    každopádně se mi povedlo přez static IP internet "rozjet" s blkajicim upozorněním:ADRESA IP WAN NENÍ EXTERNÍ ADRESA IP.SLUŽBY S EXTERNÍ ADRESOU IP NEFUNGUJÍ.
    A jelikož mi poskytovatel na e-mail neodpovídá,tak si myslím že nejlepší volba bude sítoví správce profesionál-přijede a nastaví za poplatek-mám zprávnou představu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    tohle by ti mel nastavit ISP, nebo aspon poradit.

    Ale predpokladam ze na strese mas Ubiquiti, nebo Mikrotik, ktery rovnou routuje. Proto ta hlaska. Zadny "spravce profesional" to bez potrebnych informaci stejne nenastavi. A Nevim jestli nekoho takoveho vubec sezenes. Nevic kdyz si vezmu kolik si treba my pocitame za vyjezdy, tak by ses navic ani nedoplatil
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2017
    Příspěvků
    8

    co tedy radite?kam pro radu?na toto nastaveni to samozrejme beha spatne
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Radim zavolat ISP s dotazem na to, jestli zarizeni na strese funguje jako router, ci jako bridge a pripadne, zda by neporadil s nastavenim.

    Jak to mas nastavene ted? CO je tam za WAN adresu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2017
    Příspěvků
    8

    na wan jsou ip adresy co jsem zadaval rucne,prez automatický neběží
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    OK, to by mohlo znamenat ze mas na strese jenom bridge. Z jakeho je ta adresa aspon rozsahu? predpokladam ze 10.x.x.x nebo 192.168.x.x ?

    Ale pokud ISP neplatis za verejnou IP adresu, tak je dost mozne ze jsi jeste nekde za NATem, proto router pise tu zpravu o verejne adrese. Ale nevim jestli te to musi az tak trapit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2017
    Příspěvků
    8

    IP jsou 10.17.xx.xx

    Nerad tam vidim blikajici zlutej vykricnik
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2017
    Příspěvků
    8

    Každopádně internet jde,o to šlo.
    Moc vám děkuji za rady,je vydět že se vyznáte.
    Doufám že když si opět nebudu s něčím vědět rady,že se zde mohu zeptat,Nashledanou
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Ten vykricnik tam hold bude, protoze 10.x.x.x neni verejny rozsah. Problem je, kdybys mel nejakou sluzbu, na kterou by ses chtel pripojovat "zvenku" na svoji IP.

    Pokud bys to chtel resit, musel bys za svym ISP a zaplatit si verejnou IP adresu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nefunkční router ASUS RT-N12
    Od qwrtoob v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-09-2016, 18:50
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-05-2013, 10:11
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-09-2012, 20:33
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-04-2011, 07:58
  5. Router ASUS RT-N13U
    Od Malevil v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-11-2009, 12:13