Tazatel:
Radek
Znění dotazu: Ahoj, chtěl jsem v základní desce GA-965P-S3 rev. 3.3 nahradit stávající CPU Pentium D 940 (3.2GHz/800MHy) za CPU Core 2 Quad Q9500 (2.8GHz/1333MHz). Po výměně se ale PC vůbec nerozběhne, pouze naskočí ventilátory.
Je CPU vadný nebo jsem trubka a tato deska ho nepodporuje? Dle manuálu k desce bych řekl, že by ho podporovat měla.
Díky!
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: GA-965P-S3 a Core 2 Quad Q9500
Znění dotazu: Ahoj, chtěl jsem v základní desce GA-965P-S3 rev. 3.3 nahradit stávající CPU Pentium D 940 (3.2GHz/800MHy) za CPU Core 2 Quad Q9500 (2.8GHz/1333MHz). Po výměně se ale PC vůbec nerozběhne, pouze naskočí ventilátory.
Je CPU vadný nebo jsem trubka a tato deska ho nepodporuje? Dle manuálu k desce bych řekl, že by ho podporovat měla.
Díky!
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: GA-965P-S3 a Core 2 Quad Q9500
Ještě doplním: Po zapnutí deska ani nepípne, monitor také bez reakce. Zkoušel jsem i reset Biosu, odpojit všecky periferie i HDD, vše beze změny. Po vrácení původního CPU je všecko v pohodě a PC jede. Zkoušel jsem je vyměnit několikrát, abych vyloučil, že by tam třeba nesedl, ale je to vždy stejné a patice je dost blbuvzdorná. Starý jede, nový mrtvo.
V CPU support listu se dany procesor nenachazi http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2457
Ale z rady Q9xxx je tam vice kousku, ale vedenych jen jako "non official support". Mas posledni verzi BIOSu? pokud ne, zkus jeste aktualizovat.
Ale z rady Q9xxx je tam vice kousku, ale vedenych jen jako "non official support". Mas posledni verzi BIOSu? pokud ne, zkus jeste aktualizovat.
Díky za radu, pomohlo přehrát BIOS na poslední verzi. Už to maká :)